Prázdniny pro běloruské děti

Děti z programu Adopce na dálku a jejich sourozenci jsou po roce opět na prázdninách v Česku. Děkujeme jejich dárcům za pomoc!

Pomáhejte nám pomáhat!

Pomáháte rádi? Vyberte si způsob, jak podpořit lidi, kteří to potřebují.

Nemocnice v Ugandě

10 let nám pomáháte zachraňovat životy. Pomáhejte, prosíme, i nadále.

Charita se stala oficiálním partnerem Národní potravinové sbírky

Charita Česká republika, platforma Byznys pro společnost, Česká federace potravinových bank, NADĚJE a Armáda spásy ve čtvrtek 22. června podepsaly Memorandum o spolupráci v rámci příprav a realizace Národní potravinové sbírky 2017. Tímto aktem byly oficiálně zahájeny přípravy jejího letošního 5. ročníku, který se uskuteční 11. listopadu 2017.

Podporujeme rodiče v řešení jejich konfliktu

Jednou ze služeb Poradny Magdala je Podporovaná komunikace a rodičovská dohoda. Služba je poskytovaná v zájmu dítěte. Už čtyři roky má tuto službu na starosti speciální pedagožka Mgr. EVA PÍSECKÁ, která už zprostředkovala rodičům více než 200 podporovaných komunikací. Letos pro rodiče zprostředkovala už 49 rozhovorů. Své zkušenosti sdílí v rozhovoru.

V Berouně se replyšuje

Zaznamenali jste reklamu s VVrkou a LEOPRDem? V reklamě na perlivý nápoj už není pes fofolák, ale sympatické duo zvláštních plyšáků. A věděli jste kde se replyšuje a že Replyšovna z reklamy je vlastně Šicí dílna Farní charity Beroun? Nyní práci šikovných, dlouhodobě nezaměstnaných žen z dílny, ocení 5 tisíc majitelů zreplyšovaných zvířátek.

Sociální poradenství cizincům pokračuje. Nově rozšiřujeme konzultační hodiny

Středisko Migrace poskytuje sociální poradenství na čtyřech Odborech pobytů cizinců – Odborech azylové a migrační politiky Ministerstva vnitra (OAMP), a to na dvou pobočkách v Praze, na pobočce v Mladé Boleslavi a v Příbrami. V loňském roce byla poskytnuta pomoc 2 000 klientům a tento rok jsme pro velký zájem o naše služby posílili otevírací hodiny poraden.

Štafeta připomene české kořeny celosvětově významného svátku Corpus Domini

Církevní svátek celosvětového významu, Corpus Domini, má své historické kořeny ve 13. století a nebylo by jej bez českého kněze Petra, který tehdy putoval z Prahy do italského Orvieta. Jeho cestu si každoročně připomínají tisíce českých a italských poutníků. Štafeta startuje zítra, v sobotu 3. června. V těchto dnech přijali poutníky na Arcibiskuptví pražském a na Staroměstské radnici.

Děti z azylového domu Gloria oslavily Dětský den s NADACÍ AGEL

O oslavu Dětského dne nepřišly ani děti a maminky v tíživé životní situaci, které jsou v současnosti obyvateli Azylového domu Gloria v Praze. Pro děti a jejich doprovod připravila NADACE AGEL rodinné odpoledne plné zábavy, dárků i občerstvení. Ze strany nadace přitom zdaleka nejde o náhodnou jednorázovou pomoc. Azylový dům Gloria podporuje NADACE AGEL dlouhodobě a jen v letošním roce přispěla na jeho činnost částkou 600 tisíc korun.

Dluhové pasti: náš společný problém

Odstraňme Dluhové pasti! Foto: Jakub Žák

Charita ČR uspořádala 11. května v pražském Evropském domě mezinárodní odbornou konferenci nazvanou „Odstraňme dluhové pasti! Opatření proti předlužení napříč Evropou“, aby opětovně upozornila na problém předlužování jednotlivců a dluhových pastí. Konference se kromě českých řečníků zúčastnili zástupci neziskových organizací z Polska, Litvy, Lotyšska a Německa.

Poděkování za Postní almužnu na Vlašimsku

Také v letošním roce se někteří lidé, či rodiny, rozhodli prožít přípravu na Velikonoce ne jen duchovně, ale i praktickým skutkem milosrdenství, tedy almužnou. Kasičky umožňují milosrdnému dárci zvolit si, na jaký účel chce svou almužnu věnovat. V letošním roce bylo na úmysl „dle rozhodnutí charity“ vybráno 3 128 Kč a na úmysl „jiné“ 10 315 Kč. Rozhodli jsme se tyto částky použít na náklady, které nám vznikají s projektem vzniku zázemí pro Farní charitu Vlašim (čtěte více). V tuto chvíli se připravuje projektová dokumentace. Byli bychom rádi, kdyby součástí zázemí byla také koupelna pro osoby bez přístřeší, kterým poskytujeme šatstvo a potraviny.

Rodinu nenahradíme. Když je maminka nejistá a v úzkých, umíme pomoci

Dnešní Mezinárodní den rodiny připomíná, jak důležitým vkladem do života je funkční a láskyplná rodina. V našich sociálních službách se setkáváme s lidmi, kteří tento dar ve svém dětství a dospívání neměli. Dnes, když jsou už dospělí, je pro ně kvůli tomu těžké zvládat výchovu vlastních dětí. Jsme rádi, že jim můžeme pomoci.

Pětina rodin v Česku se potýká s chudobou

Každá pátá česká rodina s nezaopatřenými dětmi se nachází ve špatné ekonomické situaci, v absolutních číslech jde o 233 tisíc rodin z celé České republiky. Nejhorší situace je podle aktuálního průzkumu Charity ČR v rodinách s rodiči ve věku nad 40 let.