Benefiční koncert

Vstupenky na benefiční koncert pro Českou nemocnici v Ugandě jsou již v prodeji!

Koupit vstupenky on-line

Nemocnice v Ugandě

K záchraně životů stačí docela málo. Zapojte se, prosíme, do sbírky pro Českou nemocnici v Ugandě.

25 let Adopce na dálku

Díky vaší pomoci mohlo získat vzdělání 32 tisíc potřebných dětí.
Děkujeme!

Chcete pomoci i Vy?

Domov svaté Rodiny

Pomozte vytvořit láskyplný domov
pro lidi s mentálním postižením. I malý dar je pro nás velkou pomocí.

Chci pomoci

V Česku se zabydlelo již 1 000 krajanů z Ukrajiny

Od roku 2015 přesídlila do Česka již tisícovka krajanů a potomků krajanů z Ukrajiny. Podpořil je v tom vládní program, na kterém se od začátku podílí Arcidiecézní charita Praha. Pomáhá krajanům s integrací a poskytuje jim sociální asistenci.

Charitní taxík pomáhá na Nymbursku seniorům a lidem s postižením

Farní charita Nymburk našla netradiční způsob, jak pomáhat seniorům a lidem se zdravotním postižením v jejich každodenním životě. Nabízí službu ChariCar. Charitní taxík přepravuje za symbolickou cenu 30 Kč. Mnoho lidí by si to bez něj už nedokázalo vůbec představit.

Vyhodnocení veřejné zakázky na vypracování projektové dokumentace sociálních bytů

Arcidiecézní charita Praha zveřejňuje vyhodnocení veřejné zakázky malého rozsahu na vypracování projektové dokumentace a obstarání stavebního povolení pro "sociální bydlení a zázemí pro sociálně aktivizační služby v areálu fary ve Svárově". Více informací.

Příběh z Poradny Magdala: Úraz dcery přiměl rodiče překonat partnerský konflikt

Zdánlivě neřešitelný a vyhrocený konflikt přivedl paní Janu a pana Martina do Poradny Magdala, ke službě Podporovaná komunikace a Rodičovská dohoda. Jejich jednání ohrožovalo psychický vývoj sedmileté dcery. Svůj partnerský konflikt nakonec dokázali překonat. Zlomovým okamžikem byl úraz jejich dcery, díky němuž obrátili svou pozornost od konfliktu ke společné péči o dítě. Podporovanou komunikaci a Rodičovskou dohodu přibližuje na příběhu z praxe speciální pedagožka Poradny Magdala Mgr. EVA PÍSECKÁ.

Výzva k podání nabídek na vypracování projektové dokumentace sociálních bytů

Arcidiecézní charita Praha zveřejňuje výzvu k podání nabídek (veřejná zakázka malého rozsahu) na vypracování projektové dokumentace a obstarání stavebního povolení pro "sociální bydlení a zázemí pro sociálně aktivizační služby v areálu fary ve Svárově". Více informací.

Farní charita Praha 1-Nové Město: Vyzbrojili jsme se proti dluhům

Zadluženost a exekuce – slova, která v nás vyvolávají strach a obavy. Podle statistik má exekuci téměř desetina Čechů starších 15ti let. Pracovníci Charity se s reálným obsahem těchto slov často setkávají v praxi. Aby mohli lidem účinně pomáhat, charitní odborníci se pravidelně účastní seminářů zaměřených mj. na problematiku oddlužení. Jeden z podobných kurzů pro pracovníky Farní charity Praha 1 podpořila nedávno ČSOB.

Pražští symfonici vystoupí na benefičním koncertě pro Českou nemocnici v Ugandě

27. benefiční koncert Arcidiecézní charity Praha se uskuteční tradičně 31. října ve Smetanově síni Obecního domu v Praze. Symfonický orchestr hl. m. Prahy v čele s dirigentem Tomášem Braunerem provedou Beethovenovu Symfonii č. 5 Osudovou.

Senioři v Mukařově vzpomínali na Josefa kardinála Berana

Jedna z našich služeb – Domov pro seniory – sídlí v Mukařově v objektu, v němž byl krátce před svým posledním odletem do Říma internován kardinál Beran. Vzpomínka na něj je zde stále živá. Domov pro seniory nese dokonce jeho jméno. Nedávno jsme prožívali návrat kardinála Berana do vlasti, kdy byly jeho ostatky převezeny z Říma do Prahy a uloženy v katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha. Senioři z našeho Domova nemohli být v Praze a těchto událostí se přímo zúčastnit. Na kardinála Berana proto spolu s kardinálem Dukou nyní zavzpomínali v pátek 8. června přímo v Mukařově.

Asistovaná setkávání v Poradně Magdala: Na co se rodiče nejčastěji ptají

Poradna Magdala nabízí službu Asistované setkávání. Nezletilé dítě se v poradně setkává se svým rodičem či prarodičem, se kterým nežije v jedné domácnosti, ale který je oprávněn k setkávání s dítětem. Na nejčastější otázky zájemců o služby Asistované setkávání odpovídá Mgr. Pavla Němcová, sociální pracovnice Poradny Magdala.

Děti z azylového domu Gloria slavily Dětský den s NADACÍ AGEL

Oslav Dětského dne se i letos dočkaly také děti a maminky v tíživé životní situaci, které jsou v současnosti obyvateli Azylového domu Gloria v Praze. Pro děti a jejich doprovod připravila NADACE AGEL rodinné odpoledne plné zábavy, dárků i občerstvení. Ze strany nadace přitom zdaleka nejde o náhodnou jednorázovou pomoc. Azylový dům Gloria podporuje NADACE AGEL dlouhodobě a v letošním roce stejně jako loni přispěla na jeho činnost částkou 600 tisíc korun.

Pomáhejte nám pomáhat!

Navštivte Penzion u sv. Kryštofa

Využijte služeb našeho penzionu.
Praha 10 - Záběhlice

TEL. 272 769 371