Domov svaté Rodiny

Pomozte vytvořit láskyplný domov
pro lidi s mentálním postižením. I malý dar je pro nás velkou pomocí.

Chci pomoci

25 let Adopce na dálku

Díky vaší pomoci mohlo získat vzdělání přes 32 tisíc potřebných dětí. Děkujeme!

Chcete pomoci i Vy?

Nemocnice v Ugandě

K záchraně životů stačí docela málo. Zapojte se, prosíme, do sbírky pro Českou nemocnici v Ugandě.

Tříkrálová sbírka 2018

Tříkrálová sbírka v pražské arcidiecézi podpoří seniory a matky s dětmi v tísni.

Kalendář s příběhem

Kalendář 2018 ukazuje konkrétní životní příběhy, jichž se Charita svou pomocí dotýká.

Aktuálně z projektu MEDEVAC: 27 zraněných Ukrajinců přicestovalo do Česka

Včera ve večerních hodinách přiletěla do České republiky dvě letadla s Ukrajinci těžce zraněnými během násilných střetů na Ukrajině. Jedná se o 26 dospělých a jednoho nezletilého v doprovodu matky, kteří u nás podstoupí léčení v rámci projektu Ministerstva vnitra MEDEVAC. Pražská Charita bude pacientům asistovat po celou dobu jejich pobytu.

Po přistání vládních speciálů se zraněnými Ukrajinci se na letišti ve Kbelích konala tisková konference. Na ní vystoupili zástupci ministerstev vnitra, zahraničí, zdravotnictví a obrany, která v rámci tohoto projektu úzce spolupracují. Vystoupili i představitelé neziskových organizací, a to Člověka v tísni, organizace podílející se na výběru pacientů na Ukrajině, a Arcidiecézní charity Praha, která bude těmto klientům zajišťovat na území České republiky sociální asistenci.

Zástupce ředitele Arcidiecézní charity Praha Mgr. Pavel Šimek (viz foto) na tiskové konferenci uvedl: „Naše organizace spolupracuje s Ministerstvem vnitra v rámci projektu MEDEVAC už od roku 2006. Klientům projektu MEDEVAC Ukrajina budeme zajišťovat sociální asistenci, tlumočení či drobné nákupy. Velmi důležité bude pro tyto klienty pomoc při spojení se svými rodinami na Ukrajině“.

Arcidiecézní charita Praha zprostředkuje zraněným Ukrajincům také kontakt s lidmi, kteří by se s nimi chtěli osobně poznat, usnadnit jim orientaci v českém prostředí a i jinými způsoby vyjádřit svou podporu.

Základní ideou tohoto vládního programu je samozřejmě záchrana života a zahojení fyzických zranění. Nesmírně důležité je ovšem i zapojení neziskového sektoru, Ukrajinců žijících v Čechách a českých občanů, kteří svou pomocí vyjadřují svou účast, soucit a soudržnost,“ říká Mgr. Světlana Porche z Arcidiecézní charity Praha, která koordinuje sociální asistenci pacientům (na fotografii první zleva). Světlana Porche se v pozici ředitelky Střediska Migrace dlouhodobě věnuje pomoci migrantům na území České republiky. Právě probíhající program MEDEVAC Ukrajina má pro ni zvláštní význam – sama pochází z Ukrajiny a nyní se bude významně podílet na pomoci svým krajanům, pro které Česká republika zorganizovala největší evakuaci zraněných v historii.

Pomáhejte nám pomáhat!

Navštivte Penzion u sv. Kryštofa

Využijte služeb našeho penzionu.
Praha 10 - Záběhlice

TEL. 272 769 371