Hledáme dobrovolníky

Pomozte nám zorganizovat Národní potravinovou sbírku. Letos proběhne v sobotu 11. listopadu.

Pomáhejte nám pomáhat!

Pomáháte rádi? Vyberte si způsob, jak podpořit lidi, kteří to potřebují.

Nemocnice v Ugandě

10 let nám pomáháte zachraňovat životy. Pomáhejte, prosíme, i nadále.

Práce, která má smysl

Nabízíme pracovní příležitosti. Hledáte-li stabilní zaměstnání, zázemí silné organiace a práci, která má smysl, přidejte se k nám!

Ozdravný tábor pokračuje: ukrajinské děti na canisterapii

Pro ukrajinské děti na ozdravném táboře jsme včera připravili program s pejsky speciálně vycvičenými pro canisterapii. Následovalo grilování a zpívání s kytarou. Zítra se děti setkají s ministrem zahraničních věcí. Pejsci na setkání nebudou chybět.

Na téma canisterapie (léčebného kontaktu psa a člověka) se můžeme dočíst, že pes už svou přítomností dokáže vyvolat dobrou náladu. O tom se včera přesvědčily ukrajinské děti, které tráví v Solenici u Příbrami dvoutýdenní ozdravný pobyt. Program jim zajišťuje Farní charita Příbram ve spolupráci s Arcidiecézní charitou Praha. A protože dva pracovníci Charity – Pavel Houška a Romana Hanousková z Azylového domu sv. Gerarda se canisterapií zabývají, pozvali jsme je a jejich čtyřnohé kamarády do Solenic.

Pejsci se rozehřáli probíháním tunelem, který děti stojící v řadě za sebou vytvořily z rozkročených nohou. Potom ukázali, že zvládají i slalomový běh kolem dětí. Velký úspěch sklidilo obkreslování siluety ležícího pejska na papír. Děti využily každé chvilky na hlazení pejsků. Program pokračoval venku. Děti dávaly psům pokyny například k přeskoku překážky, proběhnutí tunelem či aportování.

Fotogalerie z canisterapie.

Následoval táborák. Připraveno bylo grilované maso a každý si mohl opéct špekáček či klobásku. A potom se, jako na každém správném táboře, zpívalo s kytarou. Většina dětí pochází z krajanských rodin, a tak jim české písničky nebyly neznámé.

Během tohoto týdne čeká děti další zajímavý program včetně návštěvy Prahy. V úterý se setkají s ministrem Lubomírem Zaorálkem, který ozdravný pobyt inicioval. Do Černínského paláce budou děti doprovázet oba canisterapeutičtí psi.

Třicítka dětí, která nyní tráví v České republice čtrnáctidenní ozdravný pobyt, přijela v rámci druhého ze tří plánovaných turnusů. V pátek 27. února zamíří děti zpět na Ukrajinu a následující pondělí 2. března je vystřídá posledních třicet školáků.

Pomáhejte nám pomáhat!

Navštivte Penzion u sv. Kryštofa

Využijte služeb našeho penzionu.
Praha 10 - Záběhlice

TEL. 272 769 371