2. 5. 2018

V těžké životní situaci se ocitla dvougenerační rodina žijící na Roudnicku, když jí v lednu letošního roku vyhořel dům. Přišli téměř o vše. Nyní se snaží postupně napravovat škody a vlastními silami dům opravovat. Jejich příjmy ale nestačí. O případu se dozvěděla Farní charita Roudnice nad Labem, která z výtěžku Tříkrálové sbírky a Postní almužny rodinu podpořila.

V přízemí domu žije manželský pár. V podkrovním bytě pak jejich adoptivní dcera s manželem. Požár, který vznikl v elektrickém vedení, úplně zničil podkrovní byt a střechu. Mladá rodina přišla o bydlení a veškerý majetek. Při hašení bylo zničeno i požárem nezasažené přízemí domu.

V současné době žijí obě rodiny v jedné místnosti v přízemí, kde přespávají na gaučích. Vlastními silami a s pomocí rodiny a přátel se snaží postupně napravovat škody, které požár způsobil.

Všichni čtyři dospělí pracují, ale jejich příjmy nejsou tak vysoké, aby si mohli dovolit opravu celé střechy a bytové jednotky. Dům bohužel nebyl pojištěný.

O příběhu rodiny se dozvěděla Farní charita Roudnice nad Labem, která se jim rozhodla finančně pomoci. „Jedná se o slušnou rodinu. Jsou velmi vděční za každou poskytnutou pomoc,“ říká Zdenka Pětníková, ředitelka Farní charity Roudnice nad Labem, a upřesňuje, jak budou finanční prostředky využity: „Rodina nyní ze všeho nejvíc potřebuje uvést bydlení do původního stavu. Z našeho daru nakoupí stavební materiál. Pomoc můžeme rodině poskytnout díky Tříkrálové sbírce a Postní almužně.“

Rodině vyhořel dům. Roudnická Charita pomohla díky Tříkrálové sbírce a Postní almužněRodině vyhořel dům. Roudnická Charita pomohla díky Tříkrálové sbírce a Postní almužně