Práce, která má smysl

Nabízíme pracovní příležitosti. Hledáte-li stabilní zaměstnání, zázemí silné organiace a práci, která má smysl, přidejte se k nám!

Prázdniny pro běloruské děti

Děti z programu Adopce na dálku a jejich sourozenci jsou po roce opět na prázdninách v Česku. Děkujeme jejich dárcům za pomoc!

Pomáhejte nám pomáhat!

Pomáháte rádi? Vyberte si způsob, jak podpořit lidi, kteří to potřebují.

Nemocnice v Ugandě

10 let nám pomáháte zachraňovat životy. Pomáhejte, prosíme, i nadále.

Více než šest tun potravin pro potřebné

Charity v pražské arcidiecézi se podílely na organizaci 3. ročníku Národní potravinové sbírky konané v sobotu 12 listopadu. Probíhala po celé zemi, zapojilo se do ní 600 obchodů, tisíce dobrovolníků a dárců. Farní charita Kolín, Arcidiecézní charita Praha, Farní charita Vlašim, Farní charita Lysá nad Labem, Farní charita Příbram a Farní charita Beroun získaly v průběhu sbírky celkem 6 323 kilogramů potravin.

„Z letošní Národní potravinové sbírky máme velkou radost,“ říká Dana Kucharčíková z Farní charity Vlašim, „děkujeme všem, kteří se na letošní sbírce podíleli. Vše bylo bezvadně připravené, dobrovolníci plní očekávání, s pracovníky táhli za jeden provaz.“ Podle Dany Kucharčíkové se pracovníci a dobrovolníci Farní charity Vlašim setkávali u zákazníků s pochopením a vstřícností. Do připravených nákupních košů přispělo potravinovým darem 386 dárců v supermarketu Tesco ve Vlašimi a 247 v Tescu ve Zruči. Průměrný dar vážil 2,25 kg a 2,6 kg a měl hodnotu 101 Kč a 109 Kč. Všechny potraviny již Farní charita Vlašim uskladnila ve svém Charitním "obchůdku" - místě vzájemné materiální pomoci, aby mohly sloužit potřebným lidem v okolí.

Podobný úspěch zaznamenaly i další Charity. Farní charita Kolín organizovala sbírku v supermarketech Kaufland a Tesco. Na jejím hladkém průběhu se podílelo 17 dobrovolníků, kteří se ve svém volném čase bez nároku na odměnu rozhodli přiložit ruku k dobrému dílu. „Letos se vybralo 803 kg v Kauflandu a 1230 kg v Tesco, což je o necelých 300 kg potravin více než v loňském roce,“ informuje Lucie Rybárová, ředitelka Farní charity Kolín, „díky patří všem kolínským spoluobčanům, kteří sbírku štědře podpořili. Všechny vybrané potraviny budou distribuovány přímo v Kolíně prostřednictvím Skladu potravinové pomoci, který naše Farní charita provozuje. Potraviny pomůžou ulehčit život rodinám, seniorům i jednotlivcům, kteří se ocitnou v tíživé sociální situaci.“

Získané potraviny poputují dále například do Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi v Příbrami, do příbramského azylového domu pro matky s dětmi, dětem z dětských domovů v Lazci a Dubenci u Příbrami a do Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc Orlíček v Solenicích. Informoval o tom ředitel Farní charity Příbram Jiří Kala.

Všem dárcům děkujeme za podporu!

Farní charita Beroun - Národní potravinová sbírkaFarní charita Vlašim - Národní potravinová sbírkaFarní charita Vlašim - Národní potravinová sbírka (Zruč n. Sáz.)Arcidiecézní charita Praha - Národní potravinová sbírka