Nemocnice v Ugandě

K záchraně životů stačí docela málo. Zapojte se, prosíme, do sbírky pro Českou nemocnici v Ugandě.

25 let Adopce na dálku

Díky vaší pomoci mohlo získat vzdělání 32 tisíc potřebných dětí. Děkujeme!

Chcete pomoci i Vy?

Domov svaté Rodiny

Pomozte vytvořit láskyplný domov
pro lidi s mentálním postižením. I malý dar je pro nás velkou pomocí.

Chci pomoci

Kalendář s příběhem

Kalendář 2018 ukazuje konkrétní životní příběhy, jichž se Charita svou pomocí dotýká.

Farní charita Praha 1-Nové Město: Vyzbrojili jsme se proti dluhům

Zadluženost a exekuce – slova, která v nás vyvolávají strach a obavy. Podle statistik má exekuci téměř desetina Čechů starších 15ti let. Pracovníci Charity se s reálným obsahem těchto slov často setkávají v praxi. Aby mohli lidem účinně pomáhat, charitní odborníci se pravidelně účastní seminářů zaměřených mj. na problematiku oddlužení. Jeden z podobných kurzů pro pracovníky Farní charity Praha 1 podpořila nedávno ČSOB.

Vyzbrojili jsme se proti dluhůmFarní charita Praha 1-Nové Město pracuje s ženami bez domova, pro které jsou dluhy často velkou překážkou v začlenění se zpět do normální společnosti. Aby pomoc těmto ženám byla v oblasti finančního poradenství co nejefektivnější, zorganizovala Farní charita pro své pracovníky odborný třídenní kurz na téma „Dluhová problematika v teorii a praxi“. Projekt finančně podpořila ČSOB grantovým programem, zaměřeným na podporu finanční gramotnosti.

Kurz obsahoval teoretickou i praktickou část. Pomohl účastníkům utřídit si znalosti a procvičit si praktické dovednosti při práci s klienty. Kurz byl koncipován interaktivně, pracovalo se s kazuistikami, řešily se případové studie, diskutovalo se o možných řešeních potíží. „Celý kurz byl zevrubným pohledem na dluhovou problematiku, exekuce a zejména na možnosti oddlužení. Prakticky jsme si mohli na příkladech propočítat konkrétní částky splátek věřitelům při oddlužení,“ říká paní Miriam, jedna z účastnic kurzu.

Celkem 11 pracovníků Farní charity Praha 1 je tak díky grantu ČSOB a absolvovanému kurzu lépe vyzbrojeno pro boj s dluhy svých klientek.

Pomáhejte nám pomáhat!

Navštivte Penzion u sv. Kryštofa

Využijte služeb našeho penzionu.
Praha 10 - Záběhlice

TEL. 272 769 371