Obdarujte o Vánocích

nejen své blízké, ale i neznámé týrané. Obracíme se na vás s prosbou o dárek pro oběti domácího násilí.

Nemocnice v Ugandě

K záchraně životů stačí docela málo. Zapojte se, prosíme, do sbírky pro Českou nemocnici v Ugandě.

Tříkrálová sbírka 2018

Tříkrálová sbírka v pražské arcidiecézi podpoří seniory a matky s dětmi v tísni.

Práce, která má smysl

Hledáte-li stabilní zaměstnání, zázemí silné organiace a práci, která má smysl, přidejte se k nám!

Jsem důkazem, že Adopce na dálku funguje

Příběh jako z pohádky. Chudé indické dívce Venee Fernandes pomohli v programu Adopce na dálku dárci z České republiky ke vzdělání. Nejprve studovala v Indii, poté v České republice. Dnes je sama „adoptivní maminkou“ a velkou propagátorkou Adopce na dálku. Na vlastní kůži zažila, že pomoc funguje.

V Domově pro seniory kardinála Berana oslavila naše klientka 100. narozeniny

Svůj narozeninový den oslavila paní Růžena Tipplová tak, jak si přála – v kruhu svých přátel, ostatních obyvatel Domova a pracovníků Charity. „Paní Tipplová má stále dobrou náladu, ráda chodí na procházky a navštěvuje každý den kapli. Sama říká, že jí těch sto let uteklo jako voda,“ vypráví Alena Hanková, ředitelka Domova pro seniory kardinála Berana.

ADVENTNÍ VÝZVA: Obdarujte o Vánocích nejen své blízké ale i neznámé týrané

Žijí mezi námi se skrytou bolestí a trápením. Nemohou prožít krásné a veselé Vánoce. Od těch nejbližších dostávají rány po těle i na duši, nikoliv dárky. Obracíme se na vás s prosbou o dárek pro oběti domácího násilí, kterým slouží charitní Poradna Magdala. Darujte týraným ženám v průběhu letošního adventu, času příprav na Vánoce, tuto pomoc »»»

Charita bude v centru Prahy rozlévat štědrovečerní polévku pro potřebné

K tradičnímu rozlévání štědrovečerní rybí polévky se letos přidá Arcidiecézní charita Praha. 500 litrů polévky bude připraveno před kostelem sv. Ludmily na Náměstí Míru v Praze 2 v sobotu 23. prosince od 12 hodin. Polévka je určena pro lidi bez domova a sociálně potřebné, ale Charita ráda obdaruje i kolemjdoucí a návštěvníky vánočních trhů.

Charita: Nikdo nesmí na ulici zmrznout!

Nastupující mrazivé počasí znamená pro lidi bez domova ohrožení života. Víc než jindy proto hledají útočiště v denních centrech a azylových domech. Charita s tím počítá a rozšiřuje své kapacity. Zavedla mimořádná opatření, jako jsou „teplé židle“ či vyhřívané buňky. Kromě krátkodobého útulku a okamžité nabídky teplého jídla lidem na okraji nabízíme také pomoc s tím, jak se dostat z kolotoče dluhů a odrazit se ode dna.

Tříkrálová sbírka v pražské arcidiecézi podpoří maminky s dětmi v tísni i seniory

Přípravy na Tříkrálovou sbírku 2018 vrcholí. Zveřejňujeme diecézní záměry, které budou ze sbírky v pražské arcidiecézi podpořeny.

Zveme také veřejnost na tříkrálový průvod v čele s třemi králi na velbloudech, který projde centrem Prahy v pátek 5. ledna 2018 (pozvánka na Tříkrálový průvod).

Kolínská Charita otevřela v objektu bývalého kasina centrum pro rodiny v krizi

Po zákazu hazardu se v Kolíně uvolnil nebytový prostor v Benešově ulici. Město jej svěřilo Farní charitě Kolín, která objekt zrekonstruovala na zázemí služeb pro rodiny v krizi. Nové Rodinné centrum sv. Zdislavy slavnostně otevřel a požehnal ve čtvrtek 23. listopadu kardinál Dominik Duka.

Sté narozeniny oslavila s rodinou a v péči Charity

Velké oslavy zažil minulý týden Domov se zvláštním režimem v pražských Hlubočepích. Zdejší klientka Alžběta Srbená se 15. listopadu dožila 100 let. Přinášíme reportáž z oslavy, kterou zachytil redaktor Katolického týdeníku pan Jiří Prinz.

Farní charita Vlašim otevřela v Benešově nový charitní šatník

Farní charita Vlašim otevřela v říjnu nový charitní šatník v Benešově v areálu V Lázních. Minulý týden prostor požehnal pater Marcel Timko. Stejně jako vlašimský benefiční obchůdek, který vlašimská Charita otevřela před třemi lety, i benešovský šatník slouží především sociálně slabým lidem, kteří si nemohou dovolit nákup nového oblečení. Do charitního šatníku si mohou přijít vybrat z nabídky ošacení i bot.

Charita získala v Národní potravinové sbírce přes 22 tun potravin pro lidi v nouzi

„Byl to skutečně neuvěřitelný zážitek lidské štědrosti a sounáležitosti,“ popsala sobotní akci jedna z organizátorek, Helena Ryklová z Farní charity Stodůlky. Ve 22 supermarketech v Praze a okolí darovali lidé Charitě 22 455 kilogramů potravin a drogerie pro potřebné. Výtěžek násobně přesáhl loňský výsledek.

Pomáhejte nám pomáhat!

Navštivte Penzion u sv. Kryštofa

Využijte služeb našeho penzionu.
Praha 10 - Záběhlice

TEL. 272 769 371