Zobrazit články z rubriky:  Aktuálně ze Střediska Brandýs n.L.Aktuálně z Centra pro tělesně postižené FatimaAktuálně ze Stacionáře pro senioryAktuálně ze Střediska Kralupy n.Vlt.Aktuálně z Azylového domu sv. TerezieAktuálně ze Střediska MigraceAktuálně z Domova pro senioryAktuálně ze Střediska pečovatelské službyAktuálně z Azylového domu GloriaAktuálně z Charity PrahaAktuálně z projektu Magdala

Projekt Magdala pomáhá obětem obchodu s lidmi

Obchod s lidmi za jakýmkoli účelem, neboli novodobé otroctví, se celosvětově stává stále závažnějším problémem a dostává se do povědomí lidí. Stát se obětí obchodu s lidmi je jednodušší než by se mohlo zdát. Na vlastní kůži to zažila paní Jana. Vztah s přítelem se proměnil v horor, když jí začal pod pohrůžkou smrti nutit k prostituci. Utéct se jí podařilo až po několika měsících díky zapomenutému klíči v zámku. Obrátila se na Poradnu Magdala, kde získala pomoc a podporu překonat prožité trauma.

Výzva k podání nabídek na stavební úpravy koupelen v Domově pro seniory

Arcidiecézní charita Praha zveřejňuje výzvu k podání nabídek (veřejná zakázka malého rozsahu) na stavební práce v Domově pro seniory kardinála Berana v Mukařově (Praha-východ). Více informací.

Programem na prevenci domácího násilí prošlo více než 400 žáků základních škol

Poradna Magdala jako jedno z mála pracovišť nabízí školám edukativní program zaměřený na prevenci a odhalení případů domácího násilí mezi žáky. Využívá přitom film Zuřivec. Preventivním programem prošlo v roce 2018 již více jak 400 žáků základních škol.

Rodině vyhořel dům. Roudnická Charita pomohla díky Tříkrálové sbírce a Postní almužně

V těžké životní situaci se ocitla dvougenerační rodina žijící na Roudnicku, když jí v lednu letošního roku vyhořel dům. Přišli téměř o vše. Nyní se snaží postupně napravovat škody a vlastními silami dům opravovat. Jejich příjmy ale nestačí. O případu se dozvěděla Farní charita Roudnice nad Labem, která z výtěžku Tříkrálové sbírky a Postní almužny rodinu podpořila.

75. narozeniny kardinála Dominika Duky

Pražský arcibiskup kardinál Dominik Duka OP dnes slaví 75. narozeniny. Přejeme mu hodně božího požehnání, zdraví a spokojenosti. Děkujeme za podporu a zájem, ktrerý věnuje Arcidiecézní charitě Praha, jejím pracovníkům, dobrovolníkům i lidem v nouzi, jimž pomáhají charitní služby a projekty.

Holkám a klukům z nízkoprahových klubů držíme palce, aby se dostali na vysněnou školu

Nízkoprahový klub. Ilustrační snímek Jakub Žák

V pátek 27. dubna přijdou do středních škol výsledky přijímacích zkoušek a nejpozději příští středu tak budou výsledky znát i ti, co chtějí na školách studovat. Držíme palce všem holkám a klukům, aby se dostali na tu, co chtějí. S přípravou pomáhali také v charitních nízkoprahových zařízeních po celé republice. Klubů je 69 a pravidelně je navštěvuje skoro devět a půl tisíce dětí a dospívajících.

Kardinál Dominik Duka poděkoval Charitě za její práci pro potřebné

Arcibiskup pražský kardinál Dominik Duka se dnes setkal s řediteli a prezidenty arci/diecézních Charit. Navštívil jednání Rady ředitelů Charity Česká republika, které se konalo v centrále Arcidiecézní charity Praha. Po úvodním duchovním slovu pan kardinál zdůraznil důležitost charitního díla a vyjádřil jménem katolické církve poděkování za činnost, kterou jednotlivé Charity vykonávají pro naše potřebné bližní.

Z Indie: Co nemohli moji vlastní rodiče, udělali pro mě ti „adoptivní“

Kumari zažila na vlastní kůži jaké to je, když váš život ovlivní pomoc od lidí, kteří jsou vzdáleni tisíce kilometrů a pravděpodobně je nikdy v životě nepotkáte. Je vděčná, že mohla díky programu Adopce na dálku® vystudovat. „To, co pro mě nemohli udělat moji vlastní rodiče, pro mě udělali moji „adoptivní“,“ říká v rozhovoru učitelka Kumari.

Pomoc migrantům přivedla ke společnému stolu odborníky z ministerstva a Charity

Středisko Migrace pokračuje v projektu „Zapojení streetworkerů z řad cizineckých komunit do integrace cizinců“. Ve snaze zlepšovat svou práci na pomoc migrantům iniciovali pracovníci Střediska Migrace schůzku s pracovníky z Odboru azylové a migrační politiky Ministerstva vnitra (OAMP). Setkání proběhla během února a března na čtyřech pobočkách OAMP, kde Charita poskytuje migrantům asistenci.

Děravá síť poslední záchrany: změny Zákona o hmotné nouzi ubírají těm nejchudším

Změny systému pomoci v hmotné nouzi, prosazené v průběhu roku 2017, přinesly trpké ovoce. Podle zkušeností odborníků Charity Česká republika, pracujících dlouhodobě s lidmi v nouzi, způsobují nedávné novely zákona těm nejchudším zbytečné potíže a jejich složitou materiální a bytovou situaci ještě zhoršují

Pomáhejte nám pomáhat!

Navštivte Penzion u sv. Kryštofa

Využijte služeb našeho penzionu.
Praha 10 - Záběhlice

TEL. 272 769 371