Zobrazit články z rubriky:  Aktuálně ze zahraničních misí

Půjčka mi pomohla být více soběstačný (Zambie)

Pan WILLIE KAPANGA, vdovec, otec pěti dětí z chudinské čtvrti Kyawama v zambijském Solwezi byl na sklonku minulého roku jedním z rodičů, kteří si od Arcidiecézní charity Praha půjčili finanční obnos na drobné podnikání. Založil si malý obchůdek se smíšeným zbožím. Svou půjčku splatil a díky obchůdku má nyní stálý příjem.

Děti z programu Adopce na dálku přijely na prázdniny do Česka

Z Běloruska přicestovalo v polovině června 45 dětí z programu Adopce na dálku® a jejich sourozenců. Arcidiecézní charita Praha spolu s českými dárci připravila pro děti ze sociálně slabých rodin desetidenní prázdninový pobyt. Děti zažily bohatý program. Prodloužený víkend měly možnost strávit v českých rodinách.

ZŠ sv. Jana Nepomuckého v Ugandě ožila dětskými soutěžemi

V Základní škole svatého Jana Nepomuckého v ugandské Kitule se konal zábavní den s názvem ‚Talent Show‘. Děti soutěžily ve skákání v pytli, v plnění plastových lahví vodou z dlaní, ve hře o židli, nošení vajíček, ve čtení, psaní a recitaci básní, zpěvu, tanci, moderování televizních zpráv a dokonce v loupání banánů matooke – nejtypičtější potraviny regionu. Každé dítě ukázalo obecenstvu, že talent nediskriminuje. Každé dítě, má-li potřebnou podporu, může vyniknout.

V Ugandě jsme pořádali soutěž o nejlepší divadlo na téma ‚nebezpeční šamani‘

Tradice nás obohacují. Přinášejí stabilitu, jistotu, jsou zdrojem naší identity. Některé tradice však ubližují a jsou překážkou v rozvoji a zlepšování životních podmínek. Jedna z takových tradic v Ugandě je důvěra v čarodějnictví a využívání služeb šamanů. Abychom přispěli k osvětě, uspořádali jsme soutěž o nejlepší divadelní scénku na téma „šamanství a jeho negativní dopady na společnost“.

Pomoc rodině, která přišla o všechno

Stalo se to jednoho nedělního večera, kdy ve vesnici Gira v severougandském kraji Nebbi zažila rodina malé dívky Jovie největší šok v životě. Cestou domů z kostela dostali zprávu, že jejich příbytek a všechno uvnitř shořelo na popel.

Otec sedmi dětí našel své poslání v Adopci na dálku: Vzdělání mění život, říká

Pan LLOYD KALAMBA, otec sedmi dětí ze zambijského Solwezi, slaví letos dvě jubilea. Padesáté narozeniny. A také deset let práce pro Adopce na dálku®. „Jsem rád, že můžu spolupracovat s tak zkušeným a obětavým člověkem. Desetileté pracovní jubileum je velmi vzácné. V Zambii jsou u zahraničních nevládních organizací pravidlem krátkodobé pracovní vztahy,“ říká Aleš Vacek, vedoucí zambijské mise Arcidiecézní charity Praha, který pro Bulletin zachytil rozhovor s panem Kalambou.

Česká pomoc v Chikmagaluru (Indie)

Otec MARCEL PINTO je ředitelem Diecézní charity v jihoindickém Chikmagaluru. Čeští dárci zde podporují 175 dětí v programu Adopce na dálku® a 5,5 tisíce dospělých, jimž pomáhají k větší soběstačnosti.

Nová soutěž pro zambijské školáky

V Zambii mají děti z programu Adopce na dálku® další příležitost vzdělávat se a soutěžit. Aleš Vacek, zástupce Arcidiecézní charity Praha v Zambii představuje novou výtvarnou, literární a vědomostní soutěž, kterou pro děti se svým týmem připravil.

682 „adoptovaných“ dětí v Indii skládá svou první velkou zkoušku

Letos v březnu a dubnu zažívá 682 indických dětí z Adopce na dálku® horké chvíle. A to nejenom kvůli stoupající teplotě vzduchu v této exotické zemi. Žáci desátých tříd skládají závěrečné zkoušky na konci střední školy. „Ten, kdo obstojí, má oficiálně dokončené středoškolské vzdělání. Pokud má zájem, může studovat dál," vysvětluje Natálie Podolcová z Centra zahraniční spolupráce.

Sestra Maria Goretti: Jsme vděčni za vaši pomoc

Vděčnost a poděkování za pomoc nejchudším dětem, to bylo hlavní poselství včerejší debaty sestry Marie Goretti z Indie s dárci. Sestra vyprávěla, jak konkrétně pomoc probíhá a jaké má výsledky. Odpovídala na konkrétní otázky přítomných, které se týkaly „adoptovaných“ dětí i života v Indii.

Pomáhejte nám pomáhat!

Navštivte Penzion u sv. Kryštofa

Využijte služeb našeho penzionu.
Praha 10 - Záběhlice

TEL. 272 769 371