Hledáme dobrovolníky

Pomozte nám zorganizovat Národní potravinovou sbírku. Letos proběhne v sobotu 11. listopadu.

Pomáhejte nám pomáhat!

Pomáháte rádi? Vyberte si způsob, jak podpořit lidi, kteří to potřebují.

Nemocnice v Ugandě

10 let nám pomáháte zachraňovat životy. Pomáhejte, prosíme, i nadále.

Práce, která má smysl

Nabízíme pracovní příležitosti. Hledáte-li stabilní zaměstnání, zázemí silné organiace a práci, která má smysl, přidejte se k nám!

Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Poskytujeme materiální pomoc nejchudším rodinám

Díky Fondu evropské pomoci nejchudším osobám, Operačnímu programu potravinové a materiální pomoci, pomáháme osobám a domácnostem ohroženým chudobou a sociálním vyloučením. Nejchudší lidé získávají díky projektu zdarma potraviny, hygienické potřeby, základní domácí potřeby a textilní výrobky. V rámci projektu jsou nabízeny doprovodné aktivity přispívající k sociálnímu začleňování.

Koordinační schůzka projektu Building Choices v Bukurešti

Ve dnech 2. a 3. října 2017 se v Bukurešti sešli účastníci projektu Building Choices, a to ze Španělska koordinátor město Madrid a TRABE, z Rumunska Národní agentura proti obchodování a Eliberare a za Českou republiku Arcidiecézní charita Praha. V pořadí již druhá koordinační schůzka se uskutečnila v prostorách Národní agentury proti obchodování s lidmi.

Nadace AGEL financuje péči o ohrožené maminky a děti

V České republice nezvyklou formu dárcovství zvolila Nadace AGEL v Azylovém domě pro matky s dětmi Gloria. Nad Azylovým domem převzala patronát. Adresně již rok pomáhá konkrétním maminkám v jejich nouzi a těžké situaci. Přispívá také na mzdy lidí, kteří těmto ohroženým rodinám pomáhají.

Farní charita Vlašim zahájila oslavy 25. výročí mší svatou

Ve čtvrtek 21. 9. 2017 začaly oslavy 25 let Farní charity Vlašim. Mši svatou celebroval od 11 hod. v kostele Sv. Jiljí ve Vlašimi p. kardinál Dominik Duka, OP, arcibiskup pražský. Děkujeme, že si ve svém nabitém diáři našel čas a dorazil za námi. Na závěr mše svaté popřál Charitě, jejím pracovníkům i všem hostům mnoho lásky, radosti a úspěchu při službě Bohu a potřebným. Ke gratulacím se přidali i další hosté, čtěte více.

Adopce v kavárně

Arcidiecézní charita Praha informuje prostřednictvím propagačních panelů o programu Adopce na dálku® v Indii, Ugandě, Zambii a Bělorusku. Fotky a informace si lze prohlédnout od konce září až do začátku nového roku v Kavárně u sv. Ludmily.

Místo: Kavárna u sv. Ludmily, Francouzská 1/585 120 00 Praha 2 - Vinohrady
Termín: 27. 9. 2017 — 1. 1. 2018

Pomozte nám zorganizovat Národní potravinovou sbírku

V sobotu 11. listopadu se uskuteční 5. ročník Národní potravinové sbírky. V konkrétních supermarketech v Praze zajistí její průběh Arcidiecézní charita Praha. Přidejte se k našemu týmu dobrovolníků a buďte s námi u této mimořádné charitativní akce.

Seminář Konflikt mezi rodiči očima dítěte

Jsou pro vás velmi zátěžové rodičovské konflikty? Jak působí na dítě, když se před ním hádáte? Jak vám jde držet na uzdě své emoce a hněv? Chcete společně strávit čas s jinými rodiči, kteří sdílejí podobné obtíže? Potom vás srdečně zveme na náš sebezkušenostní seminář zaměřený na tato témata.

Místo: Poradna Magdala, Renoirova 614/7, Praha 5 Barrandov
Termín: 19. 9. 2017, 16:00 — 19. 9. 2017, 18:00

Arcidiecézní charita Praha věnuje benefiční koncert památce kardinála Miloslava Vlka

Arcidiecézní charita Praha pořádá 31. října 2017 ve Smetanově síni Obecního domu slavnostní benefiční koncert ve prospěch České nemocnice v Ugandě. Koncert, na jehož programu je Requiem Wolfganga Amadea Mozarta, věnuje památce kardinála Miloslava Vlka. Koncert moderuje Marek Eben.

Jak může konflikt mezi rodiči ohrozit dětskou psychiku, ukazuje sebezkušenostní seminář

Arcidiecézní charita Praha pracuje v Poradně Magdala s rodinami, jejichž členové mají vážné vztahové potíže, a proto v nich dochází ke konfliktům a domácímu fyzickému či psychickému násilí. Situací nejvíce trpí děti. Proto Poradna Magdala pořádá pravidelně semináře, kde rodičům ukazuje, jak jejich konflikty vnímá dítě. Další ze seminářů proběhne v úterý 19. září 2017.

Den Charity: Naše služby otevřou své dveře veřejnosti

Charita Česká republika slaví 27. září svátek svého patrona, zakladatele moderní charitativní práce, sv. Vincence z Pauly. U této příležitosti pořádá celonárodní kampaň Den Charity, v níž veřejnosti představuje svou činnost. Ke kampani se přidávají i Charity v pražské arcidiecézi.

Pomáhejte nám pomáhat!

Navštivte Penzion u sv. Kryštofa

Využijte služeb našeho penzionu.
Praha 10 - Záběhlice

TEL. 272 769 371