Prázdniny pro běloruské děti

Děti z programu Adopce na dálku a jejich sourozenci jsou po roce opět na prázdninách v Česku. Děkujeme jejich dárcům za pomoc!

Pomáhejte nám pomáhat!

Pomáháte rádi? Vyberte si způsob, jak podpořit lidi, kteří to potřebují.

Nemocnice v Ugandě

10 let nám pomáháte zachraňovat životy. Pomáhejte, prosíme, i nadále.

Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Charita se stala oficiálním partnerem Národní potravinové sbírky

Charita Česká republika, platforma Byznys pro společnost, Česká federace potravinových bank, NADĚJE a Armáda spásy ve čtvrtek 22. června podepsaly Memorandum o spolupráci v rámci příprav a realizace Národní potravinové sbírky 2017. Tímto aktem byly oficiálně zahájeny přípravy jejího letošního 5. ročníku, který se uskuteční 11. listopadu 2017.

ZŠ sv. Jana Nepomuckého v Ugandě ožila dětskými soutěžemi

V Základní škole svatého Jana Nepomuckého v ugandské Kitule se konal zábavní den s názvem ‚Talent Show‘. Děti soutěžily ve skákání v pytli, v plnění plastových lahví vodou z dlaní, ve hře o židli, nošení vajíček, ve čtení, psaní a recitaci básní, zpěvu, tanci, moderování televizních zpráv a dokonce v loupání banánů matooke – nejtypičtější potraviny regionu. Každé dítě ukázalo obecenstvu, že talent nediskriminuje. Každé dítě, má-li potřebnou podporu, může vyniknout.

V Ugandě jsme pořádali soutěž o nejlepší divadlo na téma ‚nebezpeční šamani‘

Tradice nás obohacují. Přinášejí stabilitu, jistotu, jsou zdrojem naší identity. Některé tradice však ubližují a jsou překážkou v rozvoji a zlepšování životních podmínek. Jedna z takových tradic v Ugandě je důvěra v čarodějnictví a využívání služeb šamanů. Abychom přispěli k osvětě, uspořádali jsme soutěž o nejlepší divadelní scénku na téma „šamanství a jeho negativní dopady na společnost“.

Pomoc rodině, která přišla o všechno

Stalo se to jednoho nedělního večera, kdy ve vesnici Gira v severougandském kraji Nebbi zažila rodina malé dívky Jovie největší šok v životě. Cestou domů z kostela dostali zprávu, že jejich příbytek a všechno uvnitř shořelo na popel.

Podporujeme rodiče v řešení jejich konfliktu

Jednou ze služeb Poradny Magdala je Podporovaná komunikace a rodičovská dohoda. Služba je poskytovaná v zájmu dítěte. Už čtyři roky má tuto službu na starosti speciální pedagožka Mgr. EVA PÍSECKÁ, která už zprostředkovala rodičům více než 200 podporovaných komunikací. Letos pro rodiče zprostředkovala už 49 rozhovorů. Své zkušenosti sdílí v rozhovoru.

V Berouně se replyšuje

Zaznamenali jste reklamu s VVrkou a LEOPRDem? V reklamě na perlivý nápoj už není pes fofolák, ale sympatické duo zvláštních plyšáků. A věděli jste kde se replyšuje a že Replyšovna z reklamy je vlastně Šicí dílna Farní charity Beroun? Nyní práci šikovných, dlouhodobě nezaměstnaných žen z dílny, ocení 5 tisíc majitelů zreplyšovaných zvířátek.

Sociální poradenství cizincům pokračuje. Nově rozšiřujeme konzultační hodiny

Středisko Migrace poskytuje sociální poradenství na čtyřech Odborech pobytů cizinců – Odborech azylové a migrační politiky Ministerstva vnitra (OAMP), a to na dvou pobočkách v Praze, na pobočce v Mladé Boleslavi a v Příbrami. V loňském roce byla poskytnuta pomoc 2 000 klientům a tento rok jsme pro velký zájem o naše služby posílili otevírací hodiny poraden.

Zahradní slavnost v Domově pro seniory kardinála Berana

Srdečně zveme na zahradní slavnost v Domově pro seniory kardinála Berana zahájenou mší svatou v místní kapli Panny Marie Lurdské. Mši svatou celebruje generální vikář pražské arcidiecéze Mons. ThLic. Ing. Zdenek Wasserbauer, Th.D.

Místo: Charitní 26, Mukařov (Praha-východ)
Termín: 2. 6. 2017, 14:00

Štafeta připomene české kořeny celosvětově významného svátku Corpus Domini

Církevní svátek celosvětového významu, Corpus Domini, má své historické kořeny ve 13. století a nebylo by jej bez českého kněze Petra, který tehdy putoval z Prahy do italského Orvieta. Jeho cestu si každoročně připomínají tisíce českých a italských poutníků. Štafeta startuje zítra, v sobotu 3. června. V těchto dnech přijali poutníky na Arcibiskuptví pražském a na Staroměstské radnici.