Obdarujte o Vánocích

nejen své blízké, ale i neznámé týrané. Obracíme se na vás s prosbou o dárek pro oběti domácího násilí.

Nemocnice v Ugandě

K záchraně životů stačí docela málo. Zapojte se, prosíme, do sbírky pro Českou nemocnici v Ugandě.

Tříkrálová sbírka 2018

Tříkrálová sbírka v pražské arcidiecézi podpoří seniory a matky s dětmi v tísni.

Práce, která má smysl

Hledáte-li stabilní zaměstnání, zázemí silné organiace a práci, která má smysl, přidejte se k nám!

Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Předvánoční setkání Centra zahraniční spolupráce

Centrum zahraniční spolupráce zve na předvánoční setkání, které se uskuteční ve čtvrtek 14. prosince od 17 hodin ve Vyšší odborné škole sociálně pedagogické a teologické JABOK. Hlavním hostem je Bernadeta Pavlíková, vedoucí ugandské mise Arcidiecézní charity Praha.

Jste srdečně zváni!

Místo: JABOK - Salmovská 1538/8, Praha - Nové Město
Termín: 14. 12. 2017, 17:00

Jsem důkazem, že Adopce na dálku funguje

Příběh jako z pohádky. Chudé indické dívce Venee Fernandes pomohli v programu Adopce na dálku dárci z České republiky ke vzdělání. Nejprve studovala v Indii, poté v České republice. Dnes je sama „adoptivní maminkou“ a velkou propagátorkou Adopce na dálku. Na vlastní kůži zažila, že pomoc funguje.

V Domově pro seniory kardinála Berana oslavila naše klientka 100. narozeniny

Svůj narozeninový den oslavila paní Růžena Tipplová tak, jak si přála – v kruhu svých přátel, ostatních obyvatel Domova a pracovníků Charity. „Paní Tipplová má stále dobrou náladu, ráda chodí na procházky a navštěvuje každý den kapli. Sama říká, že jí těch sto let uteklo jako voda,“ vypráví Alena Hanková, ředitelka Domova pro seniory kardinála Berana.

ADVENTNÍ VÝZVA: Obdarujte o Vánocích nejen své blízké ale i neznámé týrané

Žijí mezi námi se skrytou bolestí a trápením. Nemohou prožít krásné a veselé Vánoce. Od těch nejbližších dostávají rány po těle i na duši, nikoliv dárky. Obracíme se na vás s prosbou o dárek pro oběti domácího násilí, kterým slouží charitní Poradna Magdala. Darujte týraným ženám v průběhu letošního adventu, času příprav na Vánoce, tuto pomoc »»»

Charita bude v centru Prahy rozlévat štědrovečerní polévku pro potřebné

K tradičnímu rozlévání štědrovečerní rybí polévky se letos přidá Arcidiecézní charita Praha. 500 litrů polévky bude připraveno před kostelem sv. Ludmily na Náměstí Míru v Praze 2 v sobotu 23. prosince od 12 hodin. Polévka je určena pro lidi bez domova a sociálně potřebné, ale Charita ráda obdaruje i kolemjdoucí a návštěvníky vánočních trhů.

Charita: Nikdo nesmí na ulici zmrznout!

Nastupující mrazivé počasí znamená pro lidi bez domova ohrožení života. Víc než jindy proto hledají útočiště v denních centrech a azylových domech. Charita s tím počítá a rozšiřuje své kapacity. Zavedla mimořádná opatření, jako jsou „teplé židle“ či vyhřívané buňky. Kromě krátkodobého útulku a okamžité nabídky teplého jídla lidem na okraji nabízíme také pomoc s tím, jak se dostat z kolotoče dluhů a odrazit se ode dna.

Tříkrálová sbírka v pražské arcidiecézi podpoří maminky s dětmi v tísni i seniory

Přípravy na Tříkrálovou sbírku 2018 vrcholí. Zveřejňujeme diecézní záměry, které budou ze sbírky v pražské arcidiecézi podpořeny.

Zveme také veřejnost na tříkrálový průvod v čele s třemi králi na velbloudech, který projde centrem Prahy v pátek 5. ledna 2018 (pozvánka na Tříkrálový průvod).

Benefiční koncert pro Strom splněných přání

Farní charita Žižkov pořádá Benefiční koncert sólistů ND Praha pro Strom splněných přání. Přijďte podpořit akci, která tradičně naděluje o Vánocích dárky potřebným.

Leták ke stažení.

Místo: Atrium na Žižkově, Čajkovského 12, Praha 3
Termín: 25. 11. 2017, 17:00

Kolínská Charita otevřela v objektu bývalého kasina centrum pro rodiny v krizi

Po zákazu hazardu se v Kolíně uvolnil nebytový prostor v Benešově ulici. Město jej svěřilo Farní charitě Kolín, která objekt zrekonstruovala na zázemí služeb pro rodiny v krizi. Nové Rodinné centrum sv. Zdislavy slavnostně otevřel a požehnal ve čtvrtek 23. listopadu kardinál Dominik Duka.

Sté narozeniny oslavila s rodinou a v péči Charity

Velké oslavy zažil minulý týden Domov se zvláštním režimem v pražských Hlubočepích. Zdejší klientka Alžběta Srbená se 15. listopadu dožila 100 let. Přinášíme reportáž z oslavy, kterou zachytil redaktor Katolického týdeníku pan Jiří Prinz.

Pomáhejte nám pomáhat!

Navštivte Penzion u sv. Kryštofa

Využijte služeb našeho penzionu.
Praha 10 - Záběhlice

TEL. 272 769 371