25 let Adopce na dálku

Díky vaší pomoci mohlo získat vzdělání 32 tisíc potřebných dětí. Děkujeme!

Chcete pomoci i Vy?

Domov svaté Rodiny

Pomozte vytvořit láskyplný domov
pro lidi s mentálním postižením. I malý dar je pro nás velkou pomocí.

Chci pomoci

Nemocnice v Ugandě

K záchraně životů stačí docela málo. Zapojte se, prosíme, do sbírky pro Českou nemocnici v Ugandě.

Kalendář s příběhem

Kalendář 2018 ukazuje konkrétní životní příběhy, jichž se Charita svou pomocí dotýká.

Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Pražští symfonici vystoupí na benefičním koncertě pro Českou nemocnici v Ugandě

27. benefiční koncert Arcidiecézní charity Praha se uskuteční tradičně 31. října ve Smetanově síni Obecního domu v Praze. Symfonický orchestr hl. m. Prahy v čele s dirigentem Tomášem Braunerem provedou Beethovenovu Symfonii č. 5 Osudovou.

Mše svatá za za pracovníky a klienty Arcidiecézní charity Praha

Pojďte podpořit práci Arcidiecézní charity Praha a čtyř desítek farních Charit, které působí v pražské arcidiecézi, modlitbou. Budeme vyprošovat Boží požehnání pro pracovníky, dobrovolníky a všechny lidi v nouzi, jimž Charita pomáhá. Budeme se modlit i za vaše konkrétní prosby týkající se Charity, které budete moci před mší napsat a předat faráři.

Mše svatá za Charitu se koná pravidelně každou poslední středu v měsíci.

Místo: kostel sv. Josefa  Josefská 43/4, Praha 1 – Malá Strana
Termín: 27. 6. 2018, 17:00

Senioři v Mukařově vzpomínali na Josefa kardinála Berana

Jedna z našich služeb – Domov pro seniory – sídlí v Mukařově v objektu, v němž byl krátce před svým posledním odletem do Říma internován kardinál Beran. Vzpomínka na něj je zde stále živá. Domov pro seniory nese dokonce jeho jméno. Nedávno jsme prožívali návrat kardinála Berana do vlasti, kdy byly jeho ostatky převezeny z Říma do Prahy a uloženy v katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha. Senioři z našeho Domova nemohli být v Praze a těchto událostí se přímo zúčastnit. Na kardinála Berana proto spolu s kardinálem Dukou nyní zavzpomínali v pátek 8. června přímo v Mukařově.

Vzpomínka na Josefa kardinála Berana

Srdečně vám zveme na slavnostní mši svatou v kostele Nanebevzetí Panny Marie (Tyršova ul., Mukařov, Praha-východ), kterou celebruje arcibiskup pražský kardinál Dominik Duka. Po mši svaté si vás dovolujeme pozvat setkání a pohoštění v zahradě nedalekého charitního Domova pro seniory kardinála Berana.

Pozvánka

Místo: Domov pro seniory kardinála Berana, Charitní 26, Mukařov, Praha - východ
Termín: 8. 6. 2018, 14:00

HELPFAIR - Veletrh sociálních služeb

Srdečně vás zveme na Veletrh sociálních služeb, který pořádá Magistrát hl. m. Prahy. V našem stánku budete moci zakoupit výrobky našich klientů - žen bez domova, maminek z azylového domu či lidí s mentálním postižením. Připraven je hudební program, vystoupí naříklad Dara Rolins, Pavel Calta a další.

Místo: Střelecký ostrov, Praha
Termín: 7. 6. 2018, 12:00 — 7. 6. 2018, 20:00

Asistovaná setkávání v Poradně Magdala: Na co se rodiče nejčastěji ptají

Poradna Magdala nabízí službu Asistované setkávání. Nezletilé dítě se v poradně setkává se svým rodičem či prarodičem, se kterým nežije v jedné domácnosti, ale který je oprávněn k setkávání s dítětem. Na nejčastější otázky zájemců o služby Asistované setkávání odpovídá Mgr. Pavla Němcová, sociální pracovnice Poradny Magdala.

Děti z azylového domu Gloria slavily Dětský den s NADACÍ AGEL

Oslav Dětského dne se i letos dočkaly také děti a maminky v tíživé životní situaci, které jsou v současnosti obyvateli Azylového domu Gloria v Praze. Pro děti a jejich doprovod připravila NADACE AGEL rodinné odpoledne plné zábavy, dárků i občerstvení. Ze strany nadace přitom zdaleka nejde o náhodnou jednorázovou pomoc. Azylový dům Gloria podporuje NADACE AGEL dlouhodobě a v letošním roce stejně jako loni přispěla na jeho činnost částkou 600 tisíc korun.

Cesta po stopách kněze Petra z Prahy do Orvieta 2018

Letos podvanácté proběhne štafeta Corpus Domini z Prahy do italského Orvieta. Putování vede po stopách českého kněze Petra z roku 1263 z Prahy do Říma. Při této cestě došlo k eucharistickému zázraku, na základě kterého slaví křesťané svátek Corpus Domini, svátek Božího těla.

Místo: Praha - Orvieto
Termín: 18. 5. 2018 — 3. 6. 2018

Projekt Magdala pomáhá obětem obchodu s lidmi

Obchod s lidmi za jakýmkoli účelem, neboli novodobé otroctví, se celosvětově stává stále závažnějším problémem a dostává se do povědomí lidí. Stát se obětí obchodu s lidmi je jednodušší než by se mohlo zdát. Na vlastní kůži to zažila paní Jana. Vztah s přítelem se proměnil v horor, když jí začal pod pohrůžkou smrti nutit k prostituci. Utéct se jí podařilo až po několika měsících díky zapomenutému klíči v zámku. Obrátila se na Poradnu Magdala, kde získala pomoc a podporu překonat prožité trauma.

Pomáhejte nám pomáhat!

Navštivte Penzion u sv. Kryštofa

Využijte služeb našeho penzionu.
Praha 10 - Záběhlice

TEL. 272 769 371