Domov svaté Rodiny

Pomozte vytvořit láskyplný domov
pro lidi s mentálním postižením. I malý dar je pro nás velkou pomocí.

Chci pomoci

25 let Adopce na dálku

Díky vaší pomoci mohlo získat vzdělání přes 32 tisíc potřebných dětí. Děkujeme!

Chcete pomoci i Vy?

Nemocnice v Ugandě

K záchraně životů stačí docela málo. Zapojte se, prosíme, do sbírky pro Českou nemocnici v Ugandě.

Tříkrálová sbírka 2018

Tříkrálová sbírka v pražské arcidiecézi podpoří seniory a matky s dětmi v tísni.

Kalendář s příběhem

Kalendář 2018 ukazuje konkrétní životní příběhy, jichž se Charita svou pomocí dotýká.

Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Cesta po stopách kněze Petra z Prahy do Orvieta 2018

Letos podvanácté proběhne štafeta Corpus Domini z Prahy do italského Orvieta. Putování vede po stopách českého kněze Petra z roku 1263 z Prahy do Říma. Při této cestě došlo k eucharistickému zázraku, na základě kterého slaví křesťané svátek Corpus Domini, svátek Božího těla.

Místo: Praha - Orvieto
Termín: 18. 5. 2018 — 3. 6. 2018

Projekt Magdala pomáhá obětem obchodu s lidmi

Obchod s lidmi za jakýmkoli účelem, neboli novodobé otroctví, se celosvětově stává stále závažnějším problémem a dostává se do povědomí lidí. Stát se obětí obchodu s lidmi je jednodušší než by se mohlo zdát. Na vlastní kůži to zažila paní Jana. Vztah s přítelem se proměnil v horor, když jí začal pod pohrůžkou smrti nutit k prostituci. Utéct se jí podařilo až po několika měsících díky zapomenutému klíči v zámku. Obrátila se na Poradnu Magdala, kde získala pomoc a podporu překonat prožité trauma.

Kralupská Charita přemění kasino v centrum pomoci pro lidi v nouzi

Farní charita Kralupy nad Vltavou zakoupila díky evropským dotacím dům v centru města v Riegrově ulici. Objekt, v němž donedávna fungovala herna, promění v sídlo svých sociálních služeb pro lidi v nouzi. Zázemí zde najde také keramická dílna a obchůdek pro širokou veřejnost. Dům nyní prochází rekonstrukcí. Jeho otevření plánuje Farní charita na podzim tohoto roku.

Výzva k podání nabídek na stavební úpravy koupelen v Domově pro seniory

Arcidiecézní charita Praha zveřejňuje výzvu k podání nabídek (veřejná zakázka malého rozsahu) na stavební práce v Domově pro seniory kardinála Berana v Mukařově (Praha-východ). Více informací.

Programem na prevenci domácího násilí prošlo více než 400 žáků základních škol

Poradna Magdala jako jedno z mála pracovišť nabízí školám edukativní program zaměřený na prevenci a odhalení případů domácího násilí mezi žáky. Využívá přitom film Zuřivec. Preventivním programem prošlo v roce 2018 již více jak 400 žáků základních škol.

Rodině vyhořel dům. Roudnická Charita pomohla díky Tříkrálové sbírce a Postní almužně

V těžké životní situaci se ocitla dvougenerační rodina žijící na Roudnicku, když jí v lednu letošního roku vyhořel dům. Přišli téměř o vše. Nyní se snaží postupně napravovat škody a vlastními silami dům opravovat. Jejich příjmy ale nestačí. O případu se dozvěděla Farní charita Roudnice nad Labem, která z výtěžku Tříkrálové sbírky a Postní almužny rodinu podpořila.

75. narozeniny kardinála Dominika Duky

Pražský arcibiskup kardinál Dominik Duka OP dnes slaví 75. narozeniny. Přejeme mu hodně božího požehnání, zdraví a spokojenosti. Děkujeme za podporu a zájem, ktrerý věnuje Arcidiecézní charitě Praha, jejím pracovníkům, dobrovolníkům i lidem v nouzi, jimž pomáhají charitní služby a projekty.

Holkám a klukům z nízkoprahových klubů držíme palce, aby se dostali na vysněnou školu

V pátek 27. dubna přijdou do středních škol výsledky přijímacích zkoušek a nejpozději příští středu tak budou výsledky znát i ti, co chtějí na školách studovat. Držíme palce všem holkám a klukům, aby se dostali na tu, co chtějí. S přípravou pomáhali také v charitních nízkoprahových zařízeních po celé republice. Klubů je 69 a pravidelně je navštěvuje skoro devět a půl tisíce dětí a dospívajících.

Kardinál Dominik Duka poděkoval Charitě za její práci pro potřebné

Arcibiskup pražský kardinál Dominik Duka se dnes setkal s řediteli a prezidenty arci/diecézních Charit. Navštívil jednání Rady ředitelů Charity Česká republika, které se konalo v centrále Arcidiecézní charity Praha. Po úvodním duchovním slovu pan kardinál zdůraznil důležitost charitního díla a vyjádřil jménem katolické církve poděkování za činnost, kterou jednotlivé Charity vykonávají pro naše potřebné bližní.

Z Indie: Co nemohli moji vlastní rodiče, udělali pro mě ti „adoptivní“

Kumari zažila na vlastní kůži jaké to je, když váš život ovlivní pomoc od lidí, kteří jsou vzdáleni tisíce kilometrů a pravděpodobně je nikdy v životě nepotkáte. Je vděčná, že mohla díky programu Adopce na dálku® vystudovat. „To, co pro mě nemohli udělat moji vlastní rodiče, pro mě udělali moji „adoptivní“,“ říká v rozhovoru učitelka Kumari.

Pomáhejte nám pomáhat!

Navštivte Penzion u sv. Kryštofa

Využijte služeb našeho penzionu.
Praha 10 - Záběhlice

TEL. 272 769 371