Benefiční koncert

Vstupenky na benefiční koncert pro Českou nemocnici v Ugandě jsou již v prodeji!

Koupit vstupenky on-line

Nemocnice v Ugandě

K záchraně životů stačí docela málo. Zapojte se, prosíme, do sbírky pro Českou nemocnici v Ugandě.

25 let Adopce na dálku

Díky vaší pomoci mohlo získat vzdělání 32 tisíc potřebných dětí.
Děkujeme!

Chcete pomoci i Vy?

Domov svaté Rodiny

Pomozte vytvořit láskyplný domov
pro lidi s mentálním postižením. I malý dar je pro nás velkou pomocí.

Chci pomoci

Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

V Česku se zabydlelo již 1 000 krajanů z Ukrajiny

Od roku 2015 přesídlila do Česka již tisícovka krajanů a potomků krajanů z Ukrajiny. Podpořil je v tom vládní program, na kterém se od začátku podílí Arcidiecézní charita Praha. Pomáhá krajanům s integrací a poskytuje jim sociální asistenci.

Evropští biskupové ocenili práci dobrovolníků

Evropští biskupové vyjádřli na svém plenárním zasedání v polské Poznani své poděkování milionům dobrovolníků, kteří každý den svojí pomocí chudým a lidem na okraji svědčí o křesťanské lásce. Hlavním tématem zasedání, které proběhlo ve dnech 13. - 16. září byl Duch solidarity a představen byl průzkum o dobrovolnictví v Evropě.

Adopce na dálku pomáhá už čtvrt století

Prostřednictvím programu Adopce na dálku® pomáhá Arcidiecézní charita Praha 25 let – tedy od roku 1993. První indičtí školáci, kteří usedli do lavic díky podpoře českých dárců, jsou dnes už třicátníci a díky vzdělání našli dobré pracovní uplatnění.

Rozhovor s ředitelem: Adopce na dálku slaví 25 let pomoci dětem ke vzdělání

Od založení programu Adopce na dálku® podpořila Arcidiecézní charita Praha ve vzdělávání už 32 tisíc dětí. Čtvrt století pomoci dětem ve vzdělávání představuje Jaroslav Němec, ředitel Arcidiecézní charity Praha.

České církevní školy, nejen v Česku, ale i v zahraničí, slaví svůj den

V neděli 16. září 2018 slavíme svátek sv. Ludmily, babičky sv. Václava. Tento den byl zároveň ustanoven Dnem církevního školství. Římskokatolická církev zřizuje v Česku více než stovku škol a školských zařízení. Prostřednictvím Arcidiecézní charity Praha vybudovala také několik škol v Ugandě, Indii a Konžské demokratické republice a podporuje vzdělání tisíců potřebných dětí v rozvojových zemích.

Václav Malý: Nezištná solidarita patří ke zralému lidství

Nedávno navštívil Mons. Václav Malý zambijskou misi Arcidiecézní charity Praha. Jaké poznatky si přivezl, co ho na Zambii nejvíc zaujalo a co by vzkázal českým dárcům, díky nimž Charita pomáhá chudým zambijským rodinám? Otce biskupa jsme požádali o rozhovor.

Charitní taxík pomáhá na Nymbursku seniorům a lidem s postižením

Farní charita Nymburk našla netradiční způsob, jak pomáhat seniorům a lidem se zdravotním postižením v jejich každodenním životě. Nabízí službu ChariCar. Charitní taxík přepravuje za symbolickou cenu 30 Kč. Mnoho lidí by si to bez něj už nedokázalo vůbec představit.

Česká nemocnice v Ugandě má novou sanitku

Lidé v ugandském kraji Buikwe se nyní dostanou k lékařské péči rychleji. Zajistí to nový sanitní vůz, který Arcidiecézní charita Praha pořídila pro Českou nemocnici v Ugandě díky daru od kliniky Program H Plus. Pro vesnickou nemocnici v Ugandě není sanitka zdaleka samozřejmostí.

Vyhodnocení veřejné zakázky na vypracování projektové dokumentace sociálních bytů

Arcidiecézní charita Praha zveřejňuje vyhodnocení veřejné zakázky malého rozsahu na vypracování projektové dokumentace a obstarání stavebního povolení pro "sociální bydlení a zázemí pro sociálně aktivizační služby v areálu fary ve Svárově". Více informací.

Student Gift z programu Adopce na dálku zažil nařčení z čarodějnictví

Rodiče ho nařkli z čarodějnictví a vyhnali z domu. Od šesté třídy do maturity žil sám. O víkendech si vydělával na živobytí. Sousedé a kamarádi mu občas dali něco na přilepšenou. Studoval díky programu Adopce na dálku®. Dokončil střední školu a chystá se ve studiu pokračovat.

Pomáhejte nám pomáhat!

Navštivte Penzion u sv. Kryštofa

Využijte služeb našeho penzionu.
Praha 10 - Záběhlice

TEL. 272 769 371