Pomáhejte nám pomáhat!

Pomáháte rádi? Vyberte si způsob, jak podpořit lidi, kteří to potřebují.

Sestra Goretti v Praze

Sestra Maria Goretti z Indie se setkala s českými dárci.

Nemocnice v Ugandě

10 let nám pomáháte zachraňovat životy. Pomáhejte, prosíme, i nadále.

Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Rodinu nenahradíme. Když je maminka nejistá a v úzkých, umíme pomoci

Dnešní Mezinárodní den rodiny připomíná, jak důležitým vkladem do života je funkční a láskyplná rodina. V našich sociálních službách se setkáváme s lidmi, kteří tento dar ve svém dětství a dospívání neměli. Dnes, když jsou už dospělí, je pro ně kvůli tomu těžké zvládat výchovu vlastních dětí. Jsme rádi, že jim můžeme pomoci.

Otec sedmi dětí našel své poslání v Adopci na dálku: Vzdělání mění život, říká

Pan LLOYD KALAMBA, otec sedmi dětí ze zambijského Solwezi, slaví letos dvě jubilea. Padesáté narozeniny. A také deset let práce pro Adopce na dálku®. „Jsem rád, že můžu spolupracovat s tak zkušeným a obětavým člověkem. Desetileté pracovní jubileum je velmi vzácné. V Zambii jsou u zahraničních nevládních organizací pravidlem krátkodobé pracovní vztahy,“ říká Aleš Vacek, vedoucí zambijské mise Arcidiecézní charity Praha, který pro Bulletin zachytil rozhovor s panem Kalambou.

Česká pomoc v Chikmagaluru (Indie)

Otec MARCEL PINTO je ředitelem Diecézní charity v jihoindickém Chikmagaluru. Čeští dárci zde podporují 175 dětí v programu Adopce na dálku® a 5,5 tisíce dospělých, jimž pomáhají k větší soběstačnosti.

Pětina rodin v Česku se potýká s chudobou

Každá pátá česká rodina s nezaopatřenými dětmi se nachází ve špatné ekonomické situaci, v absolutních číslech jde o 233 tisíc rodin z celé České republiky. Nejhorší situace je podle aktuálního průzkumu Charity ČR v rodinách s rodiči ve věku nad 40 let.

Akademie třetího věku ve Vlašimi

Už několik let se Farní charita Vlašim snaží pozitivně působit na své okolí pořádáním přednášek na různá témata, např. zdravotní prevence, psychologie, mezilidské vztahy apod. Vedle tradiční lektorky PhDr. Ireny Lesové začal v letošním roce přednášet i Mgr. Jiří Říha na téma znalost našeho regionu a jeho osobností. Novinky v pokračování článku.

Jedna klika k Charitě aneb o jednom snu vlašimské paní ředitelky

Charitní „obchůdek“ ve Vlašimi najdete v Blanické ulici běžící od centra města na jih, směrem k úpatí bájné hory s dřímajícími rytíři. Vpravo, hned za šraňkami. Bílý robustní dům s výhledem na železniční koleje a benzinovou pumpu zdobí nápadný poutač s modrým nápisem Psí salón a dvě velké červené cedule zvoucí ke vstupu do „obchůdku“ v suterénu.

Rozhovor s Lucií Růžkovou Rybárovou: Proměníme kasino v rodinné centrum

Z malé dobrovolnické Charity v Kolíně vznikla během tří let profesionální Charita, na kterou spoléhají stovky lidí v nouzi. Hybatelem této změny je LUCIE RŮŽKOVÁ RYBÁROVÁ. Podle jejích slov přináší Charita společnosti Kristův odkaz a mění nejen životy konkrétních lidí, ale i prostředí kolem sebe.

Pomoc musí člověka posouvat, kdyby byla bezbřehá, je k ničemu

K ohroženým skupinám, kterým se Charita věnuje, patří také vězni. Lidé vykolejení z pobytu za mřížemi a s pošramoceným sebevědomím, kteří hledají svoji další cestu. Mnohdy začínají úplně od nuly, často s dluhy na krku. S bývalými vězni se často setkávají pracovníci azylových domů. „Řada našich klientů má ‚záznam‘, není to nic neobvyklého,“ říká sestra Radima z Azylového domu sv. Terezie v Praze, kde lidem v nouzi poskytují odborné poradenství.

Mluvili jsme s dětmi o domácím násilí. Padesát žáků ze ZŠ zhlédlo film Zuřivec

Na začátku dubna se pracovníci z Poradny Magdala vypravili do Základní školy v Jirkově. Setkali se s 56 žáky pátých tříd, společně zhlédli film Zuřivec a diskutovali o něm. Poradna plánuje další návštěvy škol v rámci svého programu primární prevence domácího násilí.

Nová soutěž pro zambijské školáky

V Zambii mají děti z programu Adopce na dálku® další příležitost vzdělávat se a soutěžit. Aleš Vacek, zástupce Arcidiecézní charity Praha v Zambii představuje novou výtvarnou, literární a vědomostní soutěž, kterou pro děti se svým týmem připravil.