Obdarujte o Vánocích

nejen své blízké, ale i neznámé týrané. Obracíme se na vás s prosbou o dárek pro oběti domácího násilí.

Nemocnice v Ugandě

K záchraně životů stačí docela málo. Zapojte se, prosíme, do sbírky pro Českou nemocnici v Ugandě.

Tříkrálová sbírka 2018

Tříkrálová sbírka v pražské arcidiecézi podpoří seniory a matky s dětmi v tísni.

Práce, která má smysl

Hledáte-li stabilní zaměstnání, zázemí silné organiace a práci, která má smysl, přidejte se k nám!

Mezinárodní den afrického dítěte

Mezinárodní den afrického dítěte (Organization of African Unity)Charita ČR Vás zve 16. června 2014 na symposium Vzdělání a hlas dítěte: lokální a globální pohledy, kde budou mj. představeny a sdíleny zkušeností a názory v oblasti vzdělávání dětí v kontextu Afriky i České republiky a mezinárodního společenství. Hosty jsou učitel na základní škole v Keni, dítě se zdravotním postižením, experti nevládních organizací pracující v komunitách v subsaharské Africe, universitní student a rodiče z africké komunity žijící v ČR.

Sledujte on-line: Příběhy, které svět nevidí

Foto: ČTPoslední dva díly nedělního odpoledního pořadu věnovala Česká televize střediskům Charity. Bývalé prostituky, klientky projektu Magdala, vystupují v dílu ze Znojemska. Na druhý konec země, do Chebu, se pak štáb vydal zaznamenat vzpomínky, chyby, ale i budoucí plány a naději lidí bez domova.

Nové číslo účtu pro sbírku na pomoc v ČR

Charita Česká republika mění číslo účtu veřejné sbírky na pomoc potřebným v ČR, mimo jiné tedy také na pomoc po povodních. Nové číslo sbírkového účtu je 44665522/0800, vedený u České spořitelny.
K této změně dochází z důvodu zákonné povinnosti po třech letech původní sbírku ukončit a předložit úředním orgánům její vyúčtování. Všem dárcům děkujeme za pochopení!

Film o pomoci po povodních

Dobrovolníci ze ZábřehuCharita s lidmi je název filmu, který představuje pomoc lidem v zaplavených oblastech. Jak to vypadá, když do humanitárního skladu přijde celá školní třída? Co je to první psychologická pomoc? Podívejte se!

Charita v roce 2012: data, čísla a statistiky

Charita ČR loni provozovala 1 209 služeb pro více než 86 tisíc klientů. Působila ve 14 zemích světa a dalších 13 zemí přijalo pomoc diecézních Charit. Výroční zprávu naleznete zde.

Martin Zamazal byl hostem Doteků víry

Národní povodňový koordinátor Charity ČR Martin Zamazal byl hostem nedělních Doteků víry. Pořad vysílal Český rozhlas 1-Radiožurnál 30. června od 22.05 hodin. Záznam pořadu naleznete zde.

Povodňová pomoc v číslech

Povodně 2013 v číslechCharita ČR již poskytla materiální pomoc v hodnotě 6,5 milionu korun. Šlo například o 307 vysoušečů nebo 8 782 litrů dezinfekce a čistících prostředků. Krizová linka vyřídila 157 telefonátů. Celkem se zapojilo 222 dobrovolníků. Další zajímavá čísla...

Ukončení provozu Krizového povodňového centra

Krizové povodňové centrum v Londýnské ulici v Praze 2, které přijímalo materiální pomoc pro oblasti postižené povodní, bude v provozu do 28. 6. 2013. Nadále bude otevřeno sběrné místo na adrese Záběhlická 72, Praha 10, které je v provozu nonstop. Děkujeme všem, kteří se do povodňové pomoci zapojili. Veškerý materiál jsme předali lidem v postižených oblastech.

Povodňový bazárek na Cyrilometodějských oslavách

V rámci Cyrilometodějských slavností, které se uskuteční v sobotu 15. června od 15.00 do 20.00 hod. ve volnočasovém areálu VOSA v Mráčkově ulici v Modřanech, proběhne povodňový bazárek. Farní charita Modřany v něm bude sbírat písemné nabídky materiální pomoci a párovat je s požadavky těch, kdo něco potřebují.

Duchovní pomoc po telefonu

Katoličtí kněží litoměřické diecéze nabízejí lidem postiženým povodní duchovní pomoc. Služba je provozována prostřednictvím Diecézní charity Litoměřice, telefonní číslo: 702 585 588.

Pomáhejte nám pomáhat!

Navštivte Penzion u sv. Kryštofa

Využijte služeb našeho penzionu.
Praha 10 - Záběhlice

TEL. 272 769 371