Hledáme dobrovolníky

Pomozte nám zorganizovat Národní potravinovou sbírku. Letos proběhne v sobotu 11. listopadu.

Pomáhejte nám pomáhat!

Pomáháte rádi? Vyberte si způsob, jak podpořit lidi, kteří to potřebují.

Nemocnice v Ugandě

10 let nám pomáháte zachraňovat životy. Pomáhejte, prosíme, i nadále.

Práce, která má smysl

Nabízíme pracovní příležitosti. Hledáte-li stabilní zaměstnání, zázemí silné organiace a práci, která má smysl, přidejte se k nám!

Informace pro dobrovolníky se zájmem o práci s migranty

Středisko Migrace poskytuje imigrantům a žadatelům o azyl sociální a právní poradenství, nabízí asistenci při jednání s úřady nebo jinými institucemi a rovněž zprostředkovává kontakt na jiné služby a zařízení. Kromě toho se Středisko Migrace podílí na realizaci projektu MEDEVAC, který je určen dětským pacientům z rozvojových zemí, jimž není možné zajistit léčbu v jejich zemi (více informací o Středisku Migrace).

Pro středisko Migrace hledáme dobrovolníky pro následující aktivity:

1. volnočasové aktivity pro děti – jedná se o klienty projektu MEDEVAC. Projekt probíhá 2x – 3x  do roka, trvá vždy přibližně 2 - 3 měsíce. Dobrovolníci dochází za dětmi do Fakultní nemocnice v Motole a poté do Olivovy léčebny v Říčanech.

Požadavky na dobrovolníky:

• při aktivitách je nutné brát v potaz fakt, že děti přišly do ČR kvůli operaci srdce, aktivity by měly být spíše klidové
  • nutnost respektovat pravidla v nemocnici, resp. v léčebně
  • zájem o aktivity s dětmi, trpělivost, flexibilita
  • nejsou nutné speciální jazykové znalosti, ale je potřeba být připravený improvizovat, protože děti česky ani anglicky nemluví

2. volnočasové aktivity pro dospělé – rodiče dětských pacientů zařazených do projektu MEDEVAC. Jsou v ČR společně se svými  dětmi 2 - 3 měsíce, nemají tady žádné známé – uvítali by nějaký program – procházky ve městě, zajít na kafe, na čaj.

Požadavky na dobrovolníky:

• hledáme dobrovolníky se znalostí arabského jazyka (popř. anglického)
  • vyrovnaná osobnost
  • otevřenost vůči kulturním rozdílům
  • flexibilita, trpělivost

3. doučování češtiny – doučování cizinců, kteří pobývají v Česku dlouhodobě (získali azyl nebo povolení k pobytu). Dobrovolník dojíždí jednou týdně za klientem, doučuje ho individuálně.

Zároveň hledáme ochotné a flexibilní dobrovolníky se znalostí ruštiny, arabštiny, mongolštiny, kmérského jazyka – pro vytvoření týmu dobrovolníků pro asistenci s programem MEDEVAC (volnočasové aktivity a občasně další aktivity).

Požadavky na dobrovolníky:

• požadavkem společným pro všechny tři typy dobrovolnických činností je bezúhonnost dobrovolníka (nutné dodat výpis z Rejstříka trestů).

Pokud máte zájem stát se dobrovolníkem ve Středisku Migrace, kontaktujte nás.