Nadace AGEL financuje péči o ohrožené maminky a děti

V České republice nezvyklou formu dárcovství zvolila Nadace AGEL v Azylovém domě pro matky s dětmi Gloria. Nad Azylovým domem převzala patronát. Adresně již rok pomáhá konkrétním maminkám v jejich nouzi a těžké situaci. Přispívá také na mzdy lidí, kteří těmto ohroženým rodinám pomáhají.

Děti z azylového domu Gloria oslavily Dětský den s NADACÍ AGEL

O oslavu Dětského dne nepřišly ani děti a maminky v tíživé životní situaci, které jsou v současnosti obyvateli Azylového domu Gloria v Praze. Pro děti a jejich doprovod připravila NADACE AGEL rodinné odpoledne plné zábavy, dárků i občerstvení. Ze strany nadace přitom zdaleka nejde o náhodnou jednorázovou pomoc. Azylový dům Gloria podporuje NADACE AGEL dlouhodobě a jen v letošním roce přispěla na jeho činnost částkou 600 tisíc korun.

Rodinu nenahradíme. Když je maminka nejistá a v úzkých, umíme pomoci

Dnešní Mezinárodní den rodiny připomíná, jak důležitým vkladem do života je funkční a láskyplná rodina. V našich sociálních službách se setkáváme s lidmi, kteří tento dar ve svém dětství a dospívání neměli. Dnes, když jsou už dospělí, je pro ně kvůli tomu těžké zvládat výchovu vlastních dětí. Jsme rádi, že jim můžeme pomoci.

Skupinové terapie a videotrénink interakcí očima maminek  z azylových domů

Sociální pracovníci, kteří pomáhají maminkám s dětmi v tíživé životní situaci, hledají možnosti, jak maminky účinně ovlivňovat ke změně postojů a k celkové změně jejich sociální situace. Jak ukázat, které jejich návyky a chování může být například příčinou narušených rodinných vztahů, jak pomoci překonat zažité trauma. Pracovníkům dnes pomáhají moderní metody, jako jsou videotrénink interakcí či socioterapeutické skupiny. Jak tyto aktivity vnímají samy maminky?

Nadace Agel převezme patronát nad Azylovým domem Gloria

Ve středu 5. října 2016 převezme Nadace Agel patronát nad Azylovým domem Gloria. Azylové domy pomáhají matkám překonat těžkou životní krizi, kdy ztrácejí střechu nad hlavou, což bývá spojeno s odebráním dětí do ústavní péče. Tyto domy by se však neobešly bez pomoci dárců.

Maminky z Azylového domu Gloria rozvíjí svou osobnost a dovednosti

Již pátým rokem pomáhá maminkám v našem azylovém domě Gloria projekt na podporu rodičovských kompetencí. Díky nadšení kolegů, kteří šli do něčeho nového, může nyní náš dům sloužit maminkám lépe. Můžeme nabízet socioterapeutickou skupinu, která se stala nedílnou součástí našeho domu a pomáhá otevřít, prožít a vyčistit různá zranění, potíže a konflikty v bezpečném prostředí. Odborně vyškolení terapeuti jsou ochotni se maminkám věnovat i individuálně.

Zveme vás na Den otevřených dveří

U příležitosti svátku sv. Vincence z Pauly, zakladatele a patrona moderní charitativní práce, pořádá Charita celonárodní kampaň Den Charity. Arcidiecézní charita Praha vyhlašuje Den otevřených dveří ve svých střediscích sociálních služeb i v Centru zahraniční spolupráce. Přijďte se seznámit s našimi pracovníky, dozvědět se o tom, jak naše služby fungují a jaké je jejich zázemí. Těšíme se na vás.

Charita poskytuje potravinovou pomoc chudým

Lidé v nouzi dostávají od července potraviny a další základní potřeby, a to díky programu Ministerstva práce a sociálních věcí financovanému z Fondu evropské pomoci nejchudším osobám (FEAD). Pomoc bude po celé ČR distribuována především prostřednictvím Charity a dalších neziskových organizací.

Dobrovolníci z firem pomohli v Glorii

1200 firemních zaměstnanců v České republice se letos rozhodla svou drobnou pomocí zlepšit kvalitu života v místech, kde žijí. Letos někteří z nich pomohli i v našem domě Gloria, kde sídlí Azylový dům pro matky s dětmi, Projekt Magdala a Domov se zvláštním režimem.

Dárky od vás potěšily děti z azylového domu

Dětem z azylového domu Gloria v pražském Barrandově jsme předali dárky od vás! Zatímco bájní mudrci z východu obdarovali na začátku ledna během tříkrálového průvodu na Staroměstském náměstí nově narozeného Ježíška, vy jste tenkrát přinášeli dary pro děti ze sociálně potřebných rodin.

Pomáhejte nám pomáhat!

Navštivte Penzion u sv. Kryštofa

Využijte služeb našeho penzionu.
Praha 10 - Záběhlice

TEL. 272 769 371