Skupinové terapie a videotrénink interakcí očima maminek  z azylových domů

Sociální pracovníci, kteří pomáhají maminkám s dětmi v tíživé životní situaci, hledají možnosti, jak maminky účinně ovlivňovat ke změně postojů a k celkové změně jejich sociální situace. Jak ukázat, které jejich návyky a chování může být například příčinou narušených rodinných vztahů, jak pomoci překonat zažité trauma. Pracovníkům dnes pomáhají moderní metody, jako jsou videotrénink interakcí či socioterapeutické skupiny. Jak tyto aktivity vnímají samy maminky?

Maminky z Azylového domu Gloria rozvíjí svou osobnost a dovednosti

Již pátým rokem pomáhá maminkám v našem azylovém domě Gloria projekt na podporu rodičovských kompetencí. Díky nadšení kolegů, kteří šli do něčeho nového, může nyní náš dům sloužit maminkám lépe. Můžeme nabízet socioterapeutickou skupinu, která se stala nedílnou součástí našeho domu a pomáhá otevřít, prožít a vyčistit různá zranění, potíže a konflikty v bezpečném prostředí. Odborně vyškolení terapeuti jsou ochotni se maminkám věnovat i individuálně.

Zveme vás na Den otevřených dveří

U příležitosti svátku sv. Vincence z Pauly, zakladatele a patrona moderní charitativní práce, pořádá Charita celonárodní kampaň Den Charity. Arcidiecézní charita Praha vyhlašuje Den otevřených dveří ve svých střediscích sociálních služeb i v Centru zahraniční spolupráce. Přijďte se seznámit s našimi pracovníky, dozvědět se o tom, jak naše služby fungují a jaké je jejich zázemí. Těšíme se na vás.

Charita poskytuje potravinovou pomoc chudým

Lidé v nouzi dostávají od července potraviny a další základní potřeby, a to díky programu Ministerstva práce a sociálních věcí financovanému z Fondu evropské pomoci nejchudším osobám (FEAD). Pomoc bude po celé ČR distribuována především prostřednictvím Charity a dalších neziskových organizací.

Mše svatá a oslava  u příležitosti narození sv. Gerarda, patrona Azylového domu pro matky s dětmi v

Dnes jsme si setkáním s našimi kolegy a přáteli připomněli svátek patrona našeho Azylového domu. V kostele Obrácení sv. Pavla sloužil P. Josef Hurt mši svatou za naše klienty i pracovníky. Poté setkání pokračovalo na zahradě Azylového domu.

Pomáhejte nám pomáhat!

Navštivte Penzion u sv. Kryštofa

Využijte služeb našeho penzionu.
Praha 10 - Záběhlice

TEL. 272 769 371