Hledáme dobrovolníky

Pomozte nám zorganizovat Národní potravinovou sbírku. Letos proběhne v sobotu 11. listopadu.

Pomáhejte nám pomáhat!

Pomáháte rádi? Vyberte si způsob, jak podpořit lidi, kteří to potřebují.

Nemocnice v Ugandě

10 let nám pomáháte zachraňovat životy. Pomáhejte, prosíme, i nadále.

Práce, která má smysl

Nabízíme pracovní příležitosti. Hledáte-li stabilní zaměstnání, zázemí silné organiace a práci, která má smysl, přidejte se k nám!

Domov se zvláštním režimemDomov se zvláštním režimem

Domov se zvláštním režimem je pobytovou službou, tzn. poskytuje komplexní 24 hodinovou péči lidem s Alzheimerovou chorobou nebo dalšími typy demencí. Naši klienti nemohou vzhledem ke svému onemocnění zůstat v přirozených podmínkách vlastního domova a potřebují stálou přítomnost či pomoc druhé osoby.

Cílová skupina (komu umíme pomoci)

Našich služeb mohou využít osoby ve věku od 55 let trpící Alzheimerovou chorobou, stařeckou nebo dalšími typy demencí.

Jak pomáháme

Poskytujeme ubytování ve dvoulůžkových pokojích. Zajišťujeme celodenní stravu odpovídající věku, zásadám racionální výživy a přizpůsobenou případné dietě. Pomáháme našim klientům při zvládání běžných každodenních činností jako je například osobní hygiena a péče o vlastní osobu.

Naši klienti nemohou dosáhnout plné soběstačnosti. Jejich aktivitu a schopnosti ale chceme v co největší míře podporovat. Zajišťujeme proto pravidelně vzdělávací a aktivizační činnosti jako je například trénování paměti nebo pohybová cvičení.

Podporujeme přirozený kontakt klientů s jejich rodinou a přáteli. Nejsme uzavřené společenství. Náš Domov „žije“ v průběhu roku různými akcemi. Na mnohé z nich zveme i veřejnost. V našem objektu provozuje Charita také další sociální služby pro seniory a matky s dětmi. Klienti u nás mohou cítit vřelou rodinnou atmosféru dalekou od neosobního prostředí ústavních zařízení.

Ceník

V případě zájmu o tuto službu kontaktujte sociální pracovnici Kateřinu Pavlíkovou, DiS.
Jak se k nám dostanete: mapa
Ředitelka střediska: Ivana Otřísalová

Arcidiecézní charita PrahaPOMÁHEJTE NÁM POMÁHAT!

Podpořte projekty na pomoc seniorům.
Podpořte nás finančním darem

Pomáhejte nám pomáhat!

Navštivte Penzion u sv. Kryštofa

Využijte služeb našeho penzionu.
Praha 10 - Záběhlice

TEL. 272 769 371