Hledáme dobrovolníky

Pomozte nám zorganizovat Národní potravinovou sbírku. Letos proběhne v sobotu 11. listopadu.

Pomáhejte nám pomáhat!

Pomáháte rádi? Vyberte si způsob, jak podpořit lidi, kteří to potřebují.

Nemocnice v Ugandě

10 let nám pomáháte zachraňovat životy. Pomáhejte, prosíme, i nadále.

Práce, která má smysl

Nabízíme pracovní příležitosti. Hledáte-li stabilní zaměstnání, zázemí silné organiace a práci, která má smysl, přidejte se k nám!

Arcidiecézní charita Praha nabízí nově podporu pečujícím o lidi s demencí

Každý první čtvrtek v měsíci se bude scházet podpůrná skupina pro lidi pečující o své blízké trpící demencí. První schůzka proběhne ve čtvrtek 7. září 2017. Aktivitu iniciuje Domov se zvláštním režimem, sociální služba Arcidiecézní charity Praha pro lidi s Alzheimerovou chorobou a dalšími typy demence.

Milé setkání v Domově se zvláštním režimem

Děti ze Základní školy Praha -  V Remízku, potěšily svým zpěvem, recitací a vlastnoručně vyrobenými dárky klienty Domova se zvláštním režimem. Na závěr jsme si společně zazpívali a děti předaly klientům vlastnoručně vyrobené dárky.

Dobrovolníci z firem pomohli v Glorii

1200 firemních zaměstnanců v České republice se letos rozhodla svou drobnou pomocí zlepšit kvalitu života v místech, kde žijí. Letos někteří z nich pomohli i v našem domě Gloria, kde sídlí Azylový dům pro matky s dětmi, Projekt Magdala a Domov se zvláštním režimem.

Asistenční pes se představil dětem a seniorům

Asistenční psi dokáží pomoc lidem s handicapem s mnoha praktickými úkoly. Výcvik psa pro tuto službu je náročný. Přináší ale zároveň mnoho radosti. Přesvědčili se o tom i děti z Azylového domu Gloria spolu s klienty Domova se zvláštním režimem.

Nové lůžko v Domově se zvláštním režimem

Před třemi lety otevřela Arcidiecézní charita Praha na Barrandově Domov pro lidi s Alzheimerovou chorobou nebo dalšími typy demencí. Jeho malá kapacita, nedávno zvýšená ze sedmi na osm lůžek, přispívá ke klidné domácí atmosféře.

Klienti Domova se zvláštním režimem navštívili Průhonický park

Klienti Domova se zvláštním režimem podnikli začátkem srpna další z letních výletů. Tentokrát vyrazili do Průhonického parku, který patří mezi Národní kulturní památky a památky UNESCO.

Cíl výletu – Botanická zahrada

Koncem června vyrazili klienti Domova se zvláštním režimem na výlet do pražské Botanické zahrady. Výlet se vydařil a všichni budou na nevšední zážitky dlouho vzpomínat. Průběh akce zaznamenala klientka Domova paní Hana s pomocí pečovatelky a také paní Ludmila, která na výletě doprovázela svou 96letou maminku.

Z Wüstenrot na skok do Charity: cestopisné přednášky

Pracovníci společnosti Wüstenrot se pravidelně scházejí s klienty Domova se zvláštním režimem. Každé setkání je věnované vyprávění a fotografiím z konkrétní země, kterou některý z pracovníků Wüstenrot navštívil. Klienti tak vyslechli povídání o Západě USA, Kubě či Thajsku. Podobná setkání je moc baví a tak jsou již nyní v plánu další zajímavé destinace.

Psychobiografický model péče: Práce s životním příběhem

Charita ČR zavádí ve svých službách pro seniory nový přístup k ošetřovatelské péči, psychobiografický model péče profesora Erwina Böhma. Ten je zaměřen na podporu sebepéče starých a zmatených lidí a na způsoby, jak co nejdéle tuto schopnost uchovat oživením jejich psychiky.

Nová služba reaguje na potřeby klientů

Arcidiecézní charita Praha otevírá v Hlubočepích nový Domov se zvláštním režimem. Přípravou a vedením nové služby byla pověřena Olga Vlachová, kterou jsme požádali o rozhovor.

Pomáhejte nám pomáhat!

Navštivte Penzion u sv. Kryštofa

Využijte služeb našeho penzionu.
Praha 10 - Záběhlice

TEL. 272 769 371