Hledáme dobrovolníky

Pomozte nám zorganizovat Národní potravinovou sbírku. Letos proběhne v sobotu 11. listopadu.

Pomáhejte nám pomáhat!

Pomáháte rádi? Vyberte si způsob, jak podpořit lidi, kteří to potřebují.

Nemocnice v Ugandě

10 let nám pomáháte zachraňovat životy. Pomáhejte, prosíme, i nadále.

Práce, která má smysl

Nabízíme pracovní příležitosti. Hledáte-li stabilní zaměstnání, zázemí silné organiace a práci, která má smysl, přidejte se k nám!

Konflikt mezi rodiči očima dítěte

Poradna Magdala, služba Arcidiecézní charity Praha, uspořádala seminář pro rodiče na téma Konflikt mezi rodiči očima dítěte. Rodiče měli možnost dozvědět se užitečné informace o konfliktu a v praktických cvičeních si vyzkoušet řešení konfliktních situací.

V první části semináře se rodiče seznámili s vymezením pojmu konflikt, s druhy konfliktních situací, s možnostmi přístupu k němu, se styly řešení s ohledem na přítomnost dítěte, a případně bez přímé účasti dítěte. Rodiče pracovali ve dvojicích, nejprve si zkusili řešit konflikt tak, jak jsou běžně zvyklí, a poté se snažili tu samou situaci řešit šetrnou formou tak, jako by u konfliktu bylo přítomno jejich dítě. Společně s přednášejícími modelovali náročné konfliktní situace a trénovali jak využít konfliktu v rodině, aby se naučili zacházet s informacemi a emocemi s respektem k dítěti.

V praktické části semináře se měli rodiče možnost podělit o konkrétní výchovné zkušenosti se svými dětmi. Rodiče měli za úkol vžít se do pocitů svých dětí při partnerském konfliktu a diskutovali o tom.

Seminář se uskutečnil v prostorách Penzionu U Svatého Kryštofa v Praze. Semináře se zúčastnilo 18 osob včetně 2 lektorů. Poradna Magdala na přání rodičů připraví pokračování semináře. Tyto semináře jsou doplňkem ke službám poskytovaným Poradnou Magdala: Asistované setkávání, předávání a Podporovaná komunikace. Skupinová práce dává problémům jiný rozměr než individuální konzultace s odborníkem.

MPSVAktivity projektu Podporovaná komunikace a rodičovská dohoda jsou podpořeny z dotačního programu Rodina a ochrana práv dětí MPSV.