Domov svaté Rodiny

Pomozte vytvořit láskyplný domov
pro lidi s mentálním postižením. I malý dar je pro nás velkou pomocí.

Chci pomoci

25 let Adopce na dálku

Díky vaší pomoci mohlo získat vzdělání přes 32 tisíc potřebných dětí. Děkujeme!

Chcete pomoci i Vy?

Nemocnice v Ugandě

K záchraně životů stačí docela málo. Zapojte se, prosíme, do sbírky pro Českou nemocnici v Ugandě.

Tříkrálová sbírka 2018

Tříkrálová sbírka v pražské arcidiecézi podpoří seniory a matky s dětmi v tísni.

Kalendář s příběhem

Kalendář 2018 ukazuje konkrétní životní příběhy, jichž se Charita svou pomocí dotýká.

Mluvili jsme s dětmi o domácím násilí. Padesát žáků ze ZŠ zhlédlo film Zuřivec

Na začátku dubna se pracovníci z Poradny Magdala vypravili do Základní školy v Jirkově. Setkali se s 56 žáky pátých tříd, společně zhlédli film Zuřivec a diskutovali o něm. Poradna plánuje další návštěvy škol v rámci svého programu primární prevence domácího násilí.

Animovaný film Zuřivec byl natočen na motivy skutečné události a na základě vyprávění dětí, které zažily domácí násilí. Lektoři z Poradny Magdala vedli s dětmi diskuzi o tom, co je zaujalo na filmu a jak scénám rozumí, zda vědí, kam se případně potřeby obrátit o pomoc, nebo jak pomoci těm, kteří se v tíživé situaci nacházejí.

„Děti velmi dobře reagovaly na jednotlivé scény z filmu týkajícího se domácího násilí, rozváděly téma vlastními slovy, zkušenostmi i fantazií, vyjádřily své názory, přemýšlely nad tím, jak podobné příběhy mohou skončit. Mluvily o tom, na koho se mohou obrátit v případě výskytu domácího násilí,“ uvádí Mgr. Eva Písecká, jedna z lektorek programu.

Děkujeme škole i dětem za skvělou spolupráci!

Poradna Magdala mluvila s dětmi o domácím násilí. Padesát žáků ze ZŠ zhlédlo film Zuřivec Poradna Magdala mluvila s dětmi o domácím násilí. Padesát žáků ze ZŠ zhlédlo film Zuřivec

Projekt podpořila Nadace Open Society Fund Praha z programu Dejme (že)nám šanci, který je financován z Norských fondů.
Norway Grants Open Society Fund Praha

Pomáhejte nám pomáhat!

Navštivte Penzion u sv. Kryštofa

Využijte služeb našeho penzionu.
Praha 10 - Záběhlice

TEL. 272 769 371