Pomáhejte nám pomáhat!

Pomáháte rádi? Vyberte si způsob, jak podpořit lidi, kteří to potřebují.

Sestra Goretti v Praze

Sestra Maria Goretti z Indie se setkala s českými dárci.

Nemocnice v Ugandě

10 let nám pomáháte zachraňovat životy. Pomáhejte, prosíme, i nadále.

Mluvili jsme s dětmi o domácím násilí. Padesát žáků ze ZŠ zhlédlo film Zuřivec

Na začátku dubna se pracovníci z Poradny Magdala vypravili do Základní školy v Jirkově. Setkali se s 56 žáky pátých tříd, společně zhlédli film Zuřivec a diskutovali o něm. Poradna plánuje další návštěvy škol v rámci svého programu primární prevence domácího násilí.

Animovaný film Zuřivec byl natočen na motivy skutečné události a na základě vyprávění dětí, které zažily domácí násilí. Lektoři z Poradny Magdala vedli s dětmi diskuzi o tom, co je zaujalo na filmu a jak scénám rozumí, zda vědí, kam se případně potřeby obrátit o pomoc, nebo jak pomoci těm, kteří se v tíživé situaci nacházejí.

„Děti velmi dobře reagovaly na jednotlivé scény z filmu týkajícího se domácího násilí, rozváděly téma vlastními slovy, zkušenostmi i fantazií, vyjádřily své názory, přemýšlely nad tím, jak podobné příběhy mohou skončit. Mluvily o tom, na koho se mohou obrátit v případě výskytu domácího násilí,“ uvádí Mgr. Eva Písecká, jedna z lektorek programu.

Děkujeme škole i dětem za skvělou spolupráci!

Poradna Magdala mluvila s dětmi o domácím násilí. Padesát žáků ze ZŠ zhlédlo film Zuřivec Poradna Magdala mluvila s dětmi o domácím násilí. Padesát žáků ze ZŠ zhlédlo film Zuřivec

Projekt podpořila Nadace Open Society Fund Praha z programu Dejme (že)nám šanci, který je financován z Norských fondů.
Norway Grants Open Society Fund Praha