V Česku se zabydlelo již 1 000 krajanů z Ukrajiny

Od roku 2015 přesídlila do Česka již tisícovka krajanů a potomků krajanů z Ukrajiny. Podpořil je v tom vládní program, na kterém se od začátku podílí Arcidiecézní charita Praha. Pomáhá krajanům s integrací a poskytuje jim sociální asistenci.

Pomoc migrantům přivedla ke společnému stolu odborníky z ministerstva a Charity

Středisko Migrace pokračuje v projektu „Zapojení streetworkerů z řad cizineckých komunit do integrace cizinců“. Ve snaze zlepšovat svou práci na pomoc migrantům iniciovali pracovníci Střediska Migrace schůzku s pracovníky z Odboru azylové a migrační politiky Ministerstva vnitra (OAMP). Setkání proběhla během února a března na čtyřech pobočkách OAMP, kde Charita poskytuje migrantům asistenci.

Odborníci navrhují funkční model integrace migrantů

Zástupci Střediska Migrace Arcidiecézní charity Praha se zúčastnili další koordinační schůzky mezinárodního projektu Building Choices. Během dvoudenní návštěvy v Madridu byly představeny dosavadní výsledky projektu. Odborníci se zabývali procesem pracovní integrace migrantů.

Středisko Migrace se úspěšně zapojilo do integrace cizinců i v roce 2017

V roce 2017 jsme navázali na projekt „Zapojení streetworkerů z řad cizineckých komunit do integrace cizinců“, který probíhal i v předchozích letech. Během roku 2017 jsme čtyřem tisícům klientů poskytli 5220 intervencí.

Koordinační schůzka projektu Building Choices v Bukurešti

Ve dnech 2. a 3. října 2017 se v Bukurešti sešli účastníci projektu Building Choices, a to ze Španělska koordinátor město Madrid a TRABE, z Rumunska Národní agentura proti obchodování a Eliberare a za Českou republiku Arcidiecézní charita Praha. V pořadí již druhá koordinační schůzka se uskutečnila v prostorách Národní agentury proti obchodování s lidmi.

Pomáhejte nám pomáhat!

Navštivte Penzion u sv. Kryštofa

Využijte služeb našeho penzionu.
Praha 10 - Záběhlice

TEL. 272 769 371