Koordinační schůzka projektu Building Choices v Bukurešti

Ve dnech 2. a 3. října 2017 se v Bukurešti sešli účastníci projektu Building Choices, a to ze Španělska koordinátor město Madrid a TRABE, z Rumunska Národní agentura proti obchodování a Eliberare a za Českou republiku Arcidiecézní charita Praha. V pořadí již druhá koordinační schůzka se uskutečnila v prostorách Národní agentury proti obchodování s lidmi.

Sociální poradenství cizincům pokračuje. Nově rozšiřujeme konzultační hodiny

Středisko Migrace poskytuje sociální poradenství na čtyřech Odborech pobytů cizinců – Odborech azylové a migrační politiky Ministerstva vnitra (OAMP), a to na dvou pobočkách v Praze, na pobočce v Mladé Boleslavi a v Příbrami. V loňském roce byla poskytnuta pomoc 2 000 klientům a tento rok jsme pro velký zájem o naše služby posílili otevírací hodiny poraden.

Integraci krajanů z Ukrajiny bude v dalších čtyřech letech zajišťovat Arcidiecézní charita Praha

Ve výběrovém řízení hledalo Ministerstvo vnitra partnera, který bude poskytovat integrační služby krajanům z Ukrajiny, kteří přesídlují do České republiky. Ve veřejné zakázce zvítězila Arcidiecézní charita Praha a tím se znovu stala zajišťovatelem sociálních služeb pro krajany přesídlené dle usnesení vlády 1014/2014 pro období let 2017 – 2020.

Building choices – nový projekt střediska Migrace

Město Madrid jako koordinátor a nezisková organizace TRABE ze Španělska, Rumunská národní agentura  a nezisková organizace Eliberare z Rumunska a Arcidiecézní charita Praha, jako partneři, budou v období  prosinec 2016 – listopad 2018 společně realizovat  projekt  Building choices zaměřený na integraci žen – obětí obchodování – do hostitelské společnosti prostřednictvím ekonomické nezávislosti a osobního uvědomování.

Více než 1600 cizinců využilo naši asistenci na odděleních pobytu cizinců

Středisko Migrace poskytlo v rámci projektu „Zapojení streetworkerů z řad cizineckých komunit“ asistenci více než 1 600 cizincům. S klienty se sociální pracovníci setkávali přímo v terénu a na odděleních pobytu cizinců Ministerstva vnitra. Do dvou oddělení rozšířili svou činnost nedávno.

Pomáhejte nám pomáhat!

Navštivte Penzion u sv. Kryštofa

Využijte služeb našeho penzionu.
Praha 10 - Záběhlice

TEL. 272 769 371