Pomoc migrantům přivedla ke společnému stolu odborníky z ministerstva a Charity

Středisko Migrace pokračuje v projektu „Zapojení streetworkerů z řad cizineckých komunit do integrace cizinců“. Ve snaze zlepšovat svou práci na pomoc migrantům iniciovali pracovníci Střediska Migrace schůzku s pracovníky z Odboru azylové a migrační politiky Ministerstva vnitra (OAMP). Setkání proběhla během února a března na čtyřech pobočkách OAMP, kde Charita poskytuje migrantům asistenci.

Odborníci navrhují funkční model integrace migrantů

Zástupci Střediska Migrace Arcidiecézní charity Praha se zúčastnili další koordinační schůzky mezinárodního projektu Building Choices. Během dvoudenní návštěvy v Madridu byly představeny dosavadní výsledky projektu. Odborníci se zabývali procesem pracovní integrace migrantů.

Středisko Migrace se úspěšně zapojilo do integrace cizinců i v roce 2017

V roce 2017 jsme navázali na projekt „Zapojení streetworkerů z řad cizineckých komunit do integrace cizinců“, který probíhal i v předchozích letech. Během roku 2017 jsme čtyřem tisícům klientů poskytli 5220 intervencí.

Koordinační schůzka projektu Building Choices v Bukurešti

Ve dnech 2. a 3. října 2017 se v Bukurešti sešli účastníci projektu Building Choices, a to ze Španělska koordinátor město Madrid a TRABE, z Rumunska Národní agentura proti obchodování a Eliberare a za Českou republiku Arcidiecézní charita Praha. V pořadí již druhá koordinační schůzka se uskutečnila v prostorách Národní agentury proti obchodování s lidmi.

Sociální poradenství cizincům pokračuje. Nově rozšiřujeme konzultační hodiny

Středisko Migrace poskytuje sociální poradenství na čtyřech Odborech pobytů cizinců – Odborech azylové a migrační politiky Ministerstva vnitra (OAMP), a to na dvou pobočkách v Praze, na pobočce v Mladé Boleslavi a v Příbrami. V loňském roce byla poskytnuta pomoc 2 000 klientům a tento rok jsme pro velký zájem o naše služby posílili otevírací hodiny poraden.

Pomáhejte nám pomáhat!

Navštivte Penzion u sv. Kryštofa

Využijte služeb našeho penzionu.
Praha 10 - Záběhlice

TEL. 272 769 371