Výlet do dendrologické zahrady v Průhonicích

Při pravidelném setkání klientů a pracovníků Domova zaznělo přání podívat se do Průhonického parku. Bohužel nyní v parku probíhají rozsáhlé rekonstrukce chodníků, některé cesty jsou uzavřené, jiné špatně schůdné. Rozhodli jsme se proto navštívit Dendrologickou zahradu v Průhonicích.

Zájem klientů o výlet byl velký. Na výlet s námi se přidal i náš pan farář P. Frýdl. Nakonec nás jelo celkem 22. Vyjížděli jsme v půl deváté ráno, když krátce před tím ustal déšť. Při příjezdu do Průhonic už krásně svítilo sluníčko a povedlo se nám zaparkovat hned u vchodu.

Vydali jsme se na tzv. jarní okruh, který měří asi 2 km a je na něm mnoho krásně kvetoucích rostlin. Ukázalo se, že jsme lépe zvolit ani nemohli, celá trasa vedla po krásných chodníčcích, kolem kvetoucích keřů a rostlin a také kolem rybníčka. Cestou jsme si několikrát odpočinuli na lavičkách a kochali se nádhernými výhledy. Okruh jsme nakonec ukončili v místní cukrárně, kde jsme si dali kávu a zákusek. Všem se výlet moc líbil a počasí nám přálo. Okolo poledne už jsme byli zpět u aut a ve 13 hodin jsme vystupovali v Mukařově a těšili se na oběd. Pršet znovu začalo, až když už jsme byli všichni bezpečně pod střechou.

Pomáhejte nám pomáhat!

Navštivte Penzion u sv. Kryštofa

Využijte služeb našeho penzionu.
Praha 10 - Záběhlice

TEL. 272 769 371