25 let Adopce na dálku

Díky vaší pomoci mohlo získat vzdělání 32 tisíc potřebných dětí. Děkujeme!

Chcete pomoci i Vy?

Domov svaté Rodiny

Pomozte vytvořit láskyplný domov
pro lidi s mentálním postižením. I malý dar je pro nás velkou pomocí.

Chci pomoci

Nemocnice v Ugandě

K záchraně životů stačí docela málo. Zapojte se, prosíme, do sbírky pro Českou nemocnici v Ugandě.

Kalendář s příběhem

Kalendář 2018 ukazuje konkrétní životní příběhy, jichž se Charita svou pomocí dotýká.

Zveme Vás na akreditovaný vzdělávací kurz na téma:

Osobní asistence u lidí s tělesným postižením

Místo konání: Centrum pro tělesně postižené Fatima, Slaviborské náměstí 4/3, Praha - Čakovice, Třeboradice (mapa). Prostory jsou bezbariérové.

Anotace kurzu:

Na začátku kurzu se zaměříme na zákonnou úpravu tématu – Zákon o sociálních službách a především vyhláška č. 505/2006 Sb. Během kurzu se účastníci dozvědí, co je nutné vědět o klientovi a co naopak klient musí vědět o službě. Obsahem bude i samotné individuální naplánování služby. V další části si představíme specifika práce s lidmi s tělesným postižením, především s lidmi pohybujícími se na vozíku a vysvětlíme si, čím pro nás můžou být významná. V závěru kurzu si účastníci vyzkouší plánování služby i samotnou osobní asistenci u lidí s tělesným postižením v praxi.

Lektoři:

Mgr. Olga Petřivá, DiS., dlouholetá manažerka sociálních služeb Arcidiecézní charity Praha (pobytová sociální rehabilitace, pečovatelská služba, osobní asistence, domov se zvláštním režimem, domov pro seniory); zástupce Charity v Radě pro rozvoj sociální práce; bohatá lektorská praxe; vzdělání a dlouholetá praxe v oboru ergoterapie a sociální práce.

Sylvie Smidová, DiS., sociální pracovnice s dlouholetou praxí v oboru; specializace na službu osobní asistence – zkušenosti s koordinací služby i s lektorskou činností vztahující se k této službě, vzdělání v oboru sociální práce na Vyšší odborné škole sociálně právní.

Cena kurzu: 799 Kč

Kurzovné se hradí v hotovosti v den konání kurzu.

Přihlášky zasílejte na vzdelavani@praha.charita.cz nebo prostřednictvím tohoto formuláře:

Informace o účastníkovi

Uvedené jméno účastníka a datum narození slouží pro Osvědčení o absolvování kurzu. Uveďte prosím jméno i s akademickými tituly, pokud si přejete, aby byly uvedeny na Osvědčení o absolvování kurzu.

Fakturační údaje

Údaje o kurzu

Závazně se přihlašuji k účasti na kurzu/kurzech: *
Ochrana proti SPAMu: opište kontrolní číslo. Jestliže číslo nemůžete přečíst, obnovte obrázek. CAPTCHA
Pomáhejte nám pomáhat!

Navštivte Penzion u sv. Kryštofa

Využijte služeb našeho penzionu.
Praha 10 - Záběhlice

TEL. 272 769 371