Obdarujte o Vánocích

nejen své blízké, ale i neznámé týrané. Obracíme se na vás s prosbou o dárek pro oběti domácího násilí.

Nemocnice v Ugandě

K záchraně životů stačí docela málo. Zapojte se, prosíme, do sbírky pro Českou nemocnici v Ugandě.

Tříkrálová sbírka 2018

Tříkrálová sbírka v pražské arcidiecézi podpoří seniory a matky s dětmi v tísni.

Práce, která má smysl

Hledáte-li stabilní zaměstnání, zázemí silné organiace a práci, která má smysl, přidejte se k nám!

Zveme Vás na akreditovaný vzdělávací kurz na téma:

Prevence bolesti zad

Místo konání: Centrum pro tělesně postižené Fatima, Slaviborské náměstí 4/3, Praha - Čakovice, Třeboradice (mapa). Prostory jsou bezbariérové.

Anotace kurzu:

V první, teoretické části kurzu se dozvíte, co je škola zad, jaký význam pro nás mají zdravá záda, naše fyzická zdatnost a síla a jak můžeme bolesti zad předcházet (správné držení těla, vhodné sportovní aktivity atd.), dozvíte se, i jak zatěžujeme páteř při stání, sezení, ležení.
V praktické části Vám ukážeme vše, co jsme si řekli v teoretické části. Zaměřujeme se především na aplikaci uvedeného do praxe v rámci pracovní náplně pracovníků v sociálních službách (např. manipulace s nepohyblivou osobou na lůžku, přesun osoby na lůžko, WC) a to s i bez použití pomůcek a hlavně s minimálním zatížením páteře.
V kurzu se dozví potřebné i sociální a administrativní pracovníci.

Lektoři:

Mgr. Olga Petřivá, DiS., dlouholetá manažerka sociálních služeb Arcidiecézní charity Praha (pobytová sociální rehabilitace, pečovatelská služba, osobní asistence, domov se zvláštním režimem, domov pro seniory); zástupce Charity v Radě pro rozvoj sociální práce; bohatá lektorská praxe; vzdělání v oboru ergoterapie a sociální práce.

Marcela Špetlová, ergoterapeutka v Centru pro tělesně postižené Fatima s dlouholetou zkušeností s prací s lidmi s tělesným postižením, jak v zařízení sociálních služeb, tak v domácnosti či při ozdravných pobytech; do její náplně práce spadá zaškolování nových pracovníků v sociálních službách s důrazem na prevenci bolesti zad a nácviky přesunů klientů s omezenou pohyblivostí.

Cena kurzu: 799 Kč

Kurzovné se hradí v hotovosti v den konání kurzu.

Přihlášky zasílejte na vzdelavani@praha.charita.cz nebo prostřednictvím tohoto formuláře:

Informace o účastníkovi

Uvedené jméno účastníka a datum narození slouží pro Osvědčení o absolvování kurzu. Uveďte prosím jméno i s akademickými tituly, pokud si přejete, aby byly uvedeny na Osvědčení o absolvování kurzu.

Fakturační údaje

Údaje o kurzu

Závazně se přihlašuji k účasti na kurzu/kurzech: *
Ochrana proti SPAMu: opište kontrolní číslo. Jestliže číslo nemůžete přečíst, obnovte obrázek. CAPTCHA
Pomáhejte nám pomáhat!

Navštivte Penzion u sv. Kryštofa

Využijte služeb našeho penzionu.
Praha 10 - Záběhlice

TEL. 272 769 371