Nemocnice v Ugandě

K záchraně životů stačí docela málo. Zapojte se, prosíme, do sbírky pro Českou nemocnici v Ugandě.

25 let Adopce na dálku

Díky vaší pomoci mohlo získat vzdělání 32 tisíc potřebných dětí. Děkujeme!

Chcete pomoci i Vy?

Domov svaté Rodiny

Pomozte vytvořit láskyplný domov
pro lidi s mentálním postižením. I malý dar je pro nás velkou pomocí.

Chci pomoci

Kalendář s příběhem

Kalendář 2018 ukazuje konkrétní životní příběhy, jichž se Charita svou pomocí dotýká.

Tříkrálová sbírka 2018 v pražské arcidiecézi

Charita Česká republika se v Tříkrálové sbírce již po osmnácté obrátí občanům naší země s přáním požehnaného nového roku a s prosbou o solidaritu s potřebnými. V pražské arcidiecézi organizuje Tříkrálovou sbírku Arcidiecézní charita Praha a desítky místních koordinátorů (Farních charit, farností, škol). Vybrané finanční prostředky pomáhají zejména v místech, kde byly vykoledovány. Více o pravidlech využití sbírky.

Výsledky Tříkrálové sbírky 2018

Využití Tříkrálové sbírky 2018 v pražské arcidiecézi

Více informací o Tříkrálové sbírce se dozvíte na jejím oficiálním webu www.trikralovasbirka.cz a facebooku www.facebook.com/trikralovasbirka

Archiv článků z rubriky Tříkrálová sbírka:

Rodině vyhořel dům. Roudnická Charita pomohla díky Tříkrálové sbírce a Postní almužně

V těžké životní situaci se ocitla dvougenerační rodina žijící na Roudnicku, když jí v lednu letošního roku vyhořel dům. Přišli téměř o vše. Nyní se snaží postupně napravovat škody a vlastními silami dům opravovat. Jejich příjmy ale nestačí. O případu se dozvěděla Farní charita Roudnice nad Labem, která z výtěžku Tříkrálové sbírky a Postní almužny rodinu podpořila.

Sečteno! Tříkrálová sbírka překonala loňský rekord. Děkujeme dárcům za štědrost!

Tříkrálový koledník z Kutné Hory. Snímek Jakub Žák

112 260 037 korun. Tolik se letos vybralo do pokladniček Tříkrálové sbírky. Celkem 22 767 jich místní charity pod úředním dozorem rozpečetily a peníze z nich sečetly. Koledníci v přestrojení za tři krále vybírali peníze prvních čtrnáct dní v lednu. Charita Česká republika teď děkuje všem, kteří s láskou přispívají na pomoc potřebným.

Jaké akce doprovází Tříkrálovou sbírku v pražské arcidiecézi

Odstartoval osmnáctý ročník Tříkrálové sbírky. Tradičně ji doprovodí řada akcí – požehnání koledníkům, koncerty, soutěže i průvod v čele s velbloudy. Přinášíme přehled některých z nich, které se konají v pražské arcidiecézi, tj. v Praze, Středočeském kraji a v části kraje Ústeckého.

V lednu startuje Tříkrálová sbírka. Do ulic vyrážejí tisíce koledníků

Tříkrálové foto Martina Chvojková, Choteč.

Hned první lednový den vyrážejí do ulic koledníci Tříkrálové sbírky. Lidem popřejí šťastný nový rok, zazpívají koledu, věnují drobný dárek a poprosí o příspěvek do zapečetěné pokladničky s logem Charity Česká republika. V roce 2017 se vydalo koledovat více než šedesát tisíc dobrovolníků a od dárců získali na pomoc lidem v nouzi přes sto milionů korun. V roce 2018 se sbírka koná již poosmnácté. Její výtěžek je tradičně určen na pomoc seniorům, lidem bez domova, matkám s dětmi v tísni nebo rodinám v tíživé situaci

Tříkrálová sbírka v pražské arcidiecézi podpoří maminky s dětmi v tísni i seniory

Přípravy na Tříkrálovou sbírku 2018 vrcholí. Zveřejňujeme diecézní i místní záměry, které budou ze sbírky v pražské arcidiecézi podpořeny.

Poděkování českých a moravských biskupů

ilustrační foto: Alena Jílková, koledníci z Moravské Třebové

Poděkování tříkrálovým organizátorům, koordinátorům, koledníkům, rodičům i dárcům přichází také z České biskupské konference. „Děkujeme za to, že prošlapáváte cestu,“ píší čeští a moravští biskupové. S potěšením zveřejňujeme poselství, které přinesl portál církev.cz.

Jak pomůže Tříkrálová sbírka 2017

Jak budou využity peníze, které jste letos věnovali koledníkům do tříkrálových pokladniček? Zeptali jsme se přímo pracovníků, kteří budou u toho, až peníze začnou pomáhat.

Tříkrálová sbírka je téměř u konce. Jak probíhala v pražské arcidiecézi

My tři králové jdeme k vám, štěstí, zdraví vinšujem vám... přály stovky koledníků lidem po celé pražské arcidiecézi. Tříkrálová sbírka je téměř u konce. Děkujeme všem dárcům, kteří přispěli do zapečetěných kasiček a podpořili tak služby a projekty Charity na pomoc potřebným lidem v naší zemi. V tomto článku se dozvíte, jak probíhala sbírka v pražské arcidiecézi a jaké akce ji doprovázely.

Tříkrálový koncert sledovalo v České televizi 385 tisíc diváků, poslali tisíce SMS

Tříkrálový koncert 2017 - vystoupení zpěvačky Lenny

Tradiční Tříkrálový koncert, jehož jubilejní desátý ročník se konal 8. ledna v Městském divadle Brno a který v přímém přenosu vysílala České televize, sledovalo 385 tisíc diváků. Během koncertu lidé poslali dárcovské SMS, jejichž hodnota přesáhla nejen milión dvě stě tisíc korun, ale také loňskou hranici. A další diváci peníze ještě přislíbili. Koncert je od roku 2008 tradičním poděkováním dárcům a koledníkům Tříkrálové sbírky.

Koncerty tří hudebních skupin v centru Prahy podpoří Tříkrálovou sbírku

Během Tříkrálové sbírky probíhá v celé zemi mnoho doprovodných akcí. Vedle Tříkrálového průvodu můžete v Praze zajít na koncert skupin Intonic, Osmikráska a Lady Praga. Zázemí poskytly obchodní domy Centrum Chodov, Harfa a Hlavní nádraží.

Pomáhejte nám pomáhat!

Navštivte Penzion u sv. Kryštofa

Využijte služeb našeho penzionu.
Praha 10 - Záběhlice

TEL. 272 769 371