25 let Adopce na dálku

Díky vaší pomoci mohlo získat vzdělání 32 tisíc potřebných dětí. Děkujeme!

Chcete pomoci i Vy?

Domov svaté Rodiny

Pomozte vytvořit láskyplný domov
pro lidi s mentálním postižením. I malý dar je pro nás velkou pomocí.

Chci pomoci

Nemocnice v Ugandě

K záchraně životů stačí docela málo. Zapojte se, prosíme, do sbírky pro Českou nemocnici v Ugandě.

Kalendář s příběhem

Kalendář 2018 ukazuje konkrétní životní příběhy, jichž se Charita svou pomocí dotýká.

Kardinál Dominik Duka děkuje za Tříkrálovou sbírku

V těchto dnech se postupně seznamujeme s výsledky Tříkrálové sbírky 2016 a čekáme na finální vyhodnocení. Předseda ČBK, kardinál Dominik Duka, děkuje všem, kteří se o letošní šíření radostné zvěsti jakkoliv zasloužili.

Vážení a milí koledníci, organizátoři i dárci letošní Tříkrálové sbírky,

je tu období, kdy se dozvídáme o výsledcích tříkrálového snažení na počátku roku 2016. A musím přiznat, že je to pro mne také letos čas radosti z tohoto velikého díla, kterého jste různým způsobem účastni a které se ve Svatém roce milosrdenství opravdu stalo onou lavinou dobra valící se do všech koutů republiky. Je to velká věc, nad kterou nepřestávám s vděčností žasnout!

Charita ČR letos evidovala více než 60 tisíc koledníků a dobrovolných pomocníků s tisícovkou pokladniček navíc oproti loňsku, což také znamená, že minimálně dalších tisíc lidí v této republice projevilo zájem aktivně pomoci.

Takto se projevuje sobectví, chamtivost a uzavřenost, které jsou nám Čechům prý vlastní? Ne. Vy, iniciátoři a organizátoři sbírky, pořadatelé souvisejících aktivit, koledníci či jejich doprovod i dárci s otevřeným srdcem, jste všichni jasně ukázali, že je to úplně jinak.

Na 60 tisíc lidí, koledníků a jejich doprovodu, se rozhodlo, že udělá ve svém volném čase něco konkrétního pro svého bližního v nesnázích. To je jistě nejen pro mne dobrá zpráva o šíření radostné zvěsti a myslím, že je to i důležitá škola pravého lidství pro ty nejmladší.

Vám všem, kteří jste se jakkoliv zapojili, koledníkům i doprovodu, organizátorům a samozřejmě také dárcům upřímně děkuji a žehnám.

S vděčností

Dominik Duka OP, předseda ČBK

Zdroj: Tiskové středisko ČBK

Pomáhejte nám pomáhat!

Navštivte Penzion u sv. Kryštofa

Využijte služeb našeho penzionu.
Praha 10 - Záběhlice

TEL. 272 769 371