ZDRAVOTNÍ PÉČE A PREVENCE

V důsledku nedostatečné zdravotní péče a podvýživy zemře každý rok 10 miliónů dětí mladších 5 let. Ve světě je 30 miliónů lidí nakažených virem HIV. 600 miliónů lidí se ročně nakazí malárií. Nelze odstranit smrt, ale můžeme bojovat proti zbytečnému lidskému utrpení a chránit důstojnost lidského života.

Extrémní chudoba postihuje více než miliardu lidí v dnešním světě. Jedním z jejích důsledků je nedostupnost kvalitní zdravotní péče. Chudí lidé žijí ve velké nejistotě, protože nemají zdravotní pojištění v případě nemoci ani finanční prostředky, aby si mohli zaplatit doktora. Umírají mnohdy zbytečně na nemoci, které jsou dostupnými prostředky léčitelné. V rámci naší rozvojové pomoci se zaměřujeme na poskytování zdravotní péče a především prevence a šíření osvěty. Zvláštní pozornost je věnována dětem a matkám.

Užitečné odkazy

Aktuální články

V Ugandě jsme pořádali soutěž o nejlepší divadlo na téma ‚nebezpeční šamani‘

Tradice nás obohacují. Přinášejí stabilitu, jistotu, jsou zdrojem naší identity. Některé tradice však ubližují a jsou překážkou v rozvoji a zlepšování životních podmínek. Jedna z takových tradic v Ugandě je důvěra v čarodějnictví a využívání služeb šamanů. Abychom přispěli k osvětě, uspořádali jsme soutěž o nejlepší divadelní scénku na téma „šamanství a jeho negativní dopady na společnost“.

Sestra Maria Goretti: Jsme vděčni za vaši pomoc

Vděčnost a poděkování za pomoc nejchudším dětem, to bylo hlavní poselství včerejší debaty sestry Marie Goretti z Indie s dárci. Sestra vyprávěla, jak konkrétně pomoc probíhá a jaké má výsledky. Odpovídala na konkrétní otázky přítomných, které se týkaly „adoptovaných“ dětí i života v Indii.

V České nemocnici v Buikwe se narodila čtyřčata

Císařským řezem se v polovině července narodila v České nemocnici v Ugandě čtyřčata. Maminka i všechny čtyři holčičky vážící od 1,4 do 1,7 kilogramů jsou v pořádku. Zpráva o této mimořádné události se i díky médiím brzy rozšířila. Do nemocnice přicházely zástupy lidí s dárky, oblečením i finanční podporou pro početnou rodinu čítající nyní devět dětí.

Koncert pomohl potřebným pacientům v Ugandě

Více než tisíc posluchačů přišlo podpořit 24. benefiční koncert Arcidiecézní charity Praha konaný ve prospěch České nemocnice v Ugandě. Záštitu nad koncertem převzal pražský arcibiskup kardinál Dominik Duka. Výtěžek koncertu přesáhl 280 tisíc korun.

Shlédněte dokument o naší nemocnici v Ugandě

Nabízíme vám výjimečnou příležitost prohlédnout si Českou nemocnici sv. Karla Lwangy, kterou provozujeme v Ugandě. Dokument v Objektivu České televize z 12. července od 16. minuty 25. vteřiny.

Fotbalisté podpořili Českou nemocnici v Ugandě

Sparta Praha věnovala České nemocnici v Ugandě 3 Kč za každého návštěvníka sobotního utkání AC Sparta Praha-FK Teplice. Sešlo se více než osm tisíc fanoušků, vedení klubu navíc darovanou částku navýšilo. Celkový dar 31 200 Kč podpoří provoz dvou postýlek na dětském oddělení na celý rok! To pomůže přibližně 260 dětem, které budou v naší nemocnici hospitalizovány. Děkujeme!

Budoucí zdravotníci na praxi v České nemocnici v Ugandě

Stejně jako do našich azylových domů a dalších zařízení sociálních služeb v České republice, i do naší nemocnice v Ugandě míří pravidelně studenti získávat potřebnou praxi.

23. benefiční koncert zaplnil Smetanovu síň Obecního domu

Obecní dům v Praze dnes hostil 23. benefiční koncert Arcidiecézní charity Praha. Podpoří Českou nemocnici v Ugandě. Plná Smetanova síň vyslechla Janáčkovu Glagolskou mši v podání Symfonického orchestru hl. m. Prahy FOK a Českého filharmonického sboru Brno.

Česká nemocnice v Ugandě a ebola

Více než 1 500 obyvatel západní Afriky podlehlo viru ebola a další jsou v ohrožení. Epidemie eboly opět ukázala naléhavou potřebu prevence a odborné zdravotní péče v rozvojových regionech světa. Jak je na virus ebola připravena Česká nemocnice sv. Karla Lwangy v Ugandě, kterou provozuje Arcidiecézní charita Praha?

Deborah a další stovky potřebných pacientů získávají lékařskou péči díky sociálnímu fondu

Lékaři České nemocnice v Ugandě provedou ročně přes 200 císařských řezů. Před několika týdny pomohl tento zákrok i Deborah Nabasirye a jejímu dítěti. Patří k sociálně slabým pacientům, kteří nemohou za léčbu zaplatit a kterým pomohl sociální fond nemocnice.

Pomáhejte nám pomáhat!

Navštivte Penzion u sv. Kryštofa

Využijte služeb našeho penzionu.
Praha 10 - Záběhlice

TEL. 272 769 371