Země:

Alexandr (strojař)

Jana (řemeslnice)

Děti

sestra Dadja (adoptivní sestra) (15 let)

bratr Jevgenij (13 let)

bratr Damir (4 roky)

Vzdělání a zájmy

Škola

gymnázium č. 9, Vitěbsk

Tabule (ABC)

4. ročník

Formulář

tělocvik, matematika, výtvarná výchova

Zaměstnanec

mistr v kickboxu

Hobby

sport

Více o dítěti

Dobrý den, jsem Timur a chodím do čtvrté třídy. Ze všech předmětů mám dobré známky, jenom běloruština mi nejde úplně snadno, protože v běžném životě bělorusky skoro nemluvíme. Domácí úkoly dělám skoro vždycky samostatně. Snažím se tím ale netrávit moc času, abych také stihl trénink. Věnuji se od šesti let kickboxu a účastním se různých soutěží. Když nemám školu nebo trénink, rád kreslím, omalovávám, hraji s bratry videohry a jezdím na kole. Mám nejlepšího kamaráda, a také se kamarádím s holkama a vždy se jich zastávám.

Naše rodina je velká, mám rodiče a dva bratry. Starší bratr Žeňa chodí do sedmé třídy a mladší bratr Damir chodí do školky. Brzo se ale naše rodina ještě více rozroste! Naše sousedka Dáša zůstala bez rodičů a poprosila maminku, aby ji vzala k nám, aby se neocitla v dětském domově. Teď rodiče zařizují dokumenty a brzo Dašu přivezou z nemocnice k nám domů. Moje rodina je nejlepší, mám ji hodně rád. Táta pracuje v továrně na nábytek. Maminka pracuje doma, šije kostýmy, a my s mladším bratrem se v nich necháváme fotit. Je to velmi zábavné! Maminka nám pomáhá se školou, připravuje nás na konkurzy, tatínek nás doprovází na tréninky a soutěže. Nejvíce se mi líbí víkend, protože rodiče jsou s námi doma nebo také jezdíme na návštěvu za prarodiči. Velmi se nám líbí slavit spolu různé svátky. A také se těším na léto, kdy pojedu s kamarády na sportovní tábor a ještě na návštěvu za prarodiči.

Vytisknout profil   ID: 38794

Máte dotaz k programu Adopce na dálku®?

Alena Michněvičová

zahraniční projekty, Adopce na dálku®

224 246 573, 737 280 641 (po-pá: 8-16 hod)

Země:

Bělorusko Bělorusko

Věk:

11 let

Pohlaví:

chlapec

575 Kč / měsíc

6 900 Kč / rok

Podpořit dítě

Fakta o zemi

Bělorusko

• 540 tisíc lidí žije pod hranicí chudoby
  • 4 200 Kč činí průměrná měsíční penze
  • 25 let vlády jednoho prezidenta

Charitní programy v Bělorusku reagují na velkou sociální tíseň rodin zejména na vesnicích. Děti z chudých rodin žijí nejen v materiální nouzi, ale také bez možnosti rozvíjet svůj talent a trávit hodnotným způsobem volný čas. Naše pomoc má v Bělorusku ještě další rozměr – umožňuje lidem získat zkušenosti s fungováním demokratického systému.

Na co všechno vaše příspěvky využijeme

Školní pomůcky

Tabule (obrázky)

Kroužky a workshopy

Chlapec a dívka

Oblečení

Tabule (ABC)

Nákup jídla

Často kladené otázky k Adopci na dálku®

Kolik Adopce na dálku® stojí?

Jak probíhá komunikace s dětmi? Jak často a kdy děti píší?

Proč podporujeme komunitu?

Všechny dotazy

Podmínky a pravidla zahraničních projektů a rozvojového programu Adopce na dálku®

• Již od roku 1993 realizuje Arcidiecézní charita Praha (dále Charita Praha) v rozvojových zemích řadu projektů. Největším z nich je program Adopce na dálku®, jehož cílem je poskytování vzdělávání a zdravotní péče nejchudším dětem, stejně tak podpora širších komunit (jak obyvatel, tak místního prostředí, okolí a vybavenosti), v kterých tyto děti žijí. Aby bylo naše úsilí co nejúčinnější, je třeba dodržovat základní pravidla rozvojové spolupráce a přistupovat citlivě ke kultuře, ve které příjemci pomoci žijí.

Máte dotaz k programu Adopce na dálku®?

Alena Michněvičová

zahraniční projekty, Adopce na dálku®

224 246 573, 737 280 641 (po-pá: 8-16 hod)