Země:

709 Kč / měsíc

8 500 Kč / rok

Podpořit dítě

Roční příspěvek na podporu dítěte se speciálními potřebami je vzhledem k vyšším nákladům na vzdělání vyšší než u dítěte bez zdravotního postižení. Více informací

Rodina

Rodiče

Samuel Buyinza (nezaměstnaný)

Sarah Ndagire (hospodyně)

Děti

bratr Alex Buyinza (16 let)

bratr Alvin Buyinza (14 let)

sestra Allen Buyinza (12 let)

sestra Agnes Buyinza (3 roky)

Vzdělání a zájmy

Škola

Do školy zatím nedochází, ale nastoupí do Hand in Hand

Formulář

nemá

Zaměstnanec

kadeřnice

Hobby

hraní na schovávanou

Více o dítěti

Ahoj, ráda bych se Vám představila. Jmenuji se Anita, je mi šest let a moc bych chtěla začít chodit do školy. Zatím to nešlo, protože neslyším a neumím mluvit, ale kdybych sehnala dárce, mohla bych nastoupit do školy Hand in Hand, která je přímo pro děti, jako jsem já. Pořád se směju a ráda si povídám s ostatními – samozřejmě ne slovy, ale znakovou řečí, a pokud ji někdo neovládá, dokážu i odezírat ze rtů. Někdy si ale stejně neporozumíme, a to jsem pak smutná a rozčilená. Při hraní pozoruju ostatní děti a snažím se je napodobit, často kreslím a snažím se psát.

Doma to máme trochu složité, pokusím se to vysvětlit. Spolu se sestrou bydlíme u babičky s dědou. V domě s námi ale ještě pobývají čtyři strejdové, dvě tety a pět bratranců a sestřenic. Celkem je nás na tři místnosti třináct. Maminka se třemi mými dalšími sourozenci bydlí v pronajatém pokoji v jiné vesnici, kde pracuje jako hospodyně. Tatínek na tom není psychicky dobře, naštěstí mu babička s dědou dokážou zaplatit léky. Máme to zajímavé, že? Živí nás babička s dědou, hospodaří na políčku (my jim samozřejmě pomáháme), chovají prasata, babička smaží a prodává jídlo a dědeček se nechává najímat na příležitostné práce. Já myju nádobí a uklízím dům. Společně se modlíme, abychom to všechno zvládali.

Vytisknout profil   ID: 38521

Máte dotaz k programu Adopce na dálku®?

Ing. Kamila Gelbičová

zahraniční projekty, Adopce na dálku

224 246 573, 737 280 641 (po-pá: 8-16 hod)

Země:

Uganda Uganda

Věk:

7 let

Pohlaví:

dívka

709 Kč / měsíc

8 500 Kč / rok

Podpořit dítě

Často kladené otázky k Adopci na dálku®

Kolik Adopce na dálku® stojí?

Jak probíhá komunikace s dětmi? Jak často a kdy děti píší?

Proč podporujeme komunitu?

Všechny dotazy

Podmínky a pravidla zahraničních projektů a rozvojového programu Adopce na dálku®

• Již od roku 1993 realizuje Arcidiecézní charita Praha (dále Charita Praha) v rozvojových zemích řadu projektů. Největším z nich je program Adopce na dálku®, jehož cílem je poskytování vzdělávání a zdravotní péče nejchudším dětem, stejně tak podpora širších komunit (jak obyvatel, tak místního prostředí, okolí a vybavenosti), v kterých tyto děti žijí. Aby bylo naše úsilí co nejúčinnější, je třeba dodržovat základní pravidla rozvojové spolupráce a přistupovat citlivě ke kultuře, ve které příjemci pomoci žijí.

Máte dotaz k programu Adopce na dálku®?

Ing. Kamila Gelbičová

zahraniční projekty, Adopce na dálku

224 246 573, 737 280 641 (po-pá: 8-16 hod)