Země:

709 Kč / měsíc

8 500 Kč / rok

Podpořit dítě

Roční příspěvek na podporu dítěte se speciálními potřebami je vzhledem k vyšším nákladům na vzdělání vyšší než u dítěte bez zdravotního postižení. Více informací

Rodina

Rodiče

Kimuli Salim (obchodník)

Nakitende Faridah (obsluha v jídelně)

Děti

sestra Namusubo Shaniya (3 roky)

Vzdělání a zájmy

Škola

Ndese C/u

Tabule (ABC)

1. třída ZŠ

Formulář

matematika

Zaměstnanec

mechanik

Hobby

hraní fotbalu

Více o dítěti

Ahoj, jmenuji se Ashavin, je mi 8 let a rád bych se jednou stal mechanikem. Trénuju už teď, rozebírám všelijaké kovové věci a pak je zase skládám a opravuju. Rád si hraju s mladšími dětmi, prý to s nimi umím, dělím se s nimi o jídlo a dobroty (a někdy si ani nenechám nic pro sebe) a hrozně se mi příčí, když je někdo bije. V oblibě mám návštěvy, snažím se jim vždycky zajistit nejlepší místo k sezení. K jídlu bych si přál pořád jen rýži, dost často maminku uprosím. A veliké štěstí je, když se můžu jít dívat na pohádky – my televizi nemáme, ale občas mám dovoleno zaskočit k sousedům.

S maminkou a sestrou bydlíme v pronajatém domečku. Pronajímáme si taky políčko, kde pěstujeme kukuřici, sladké brambory, fazole a rajčata. Něco sníme, zbytek maminka prodá ve své jídelničce, kam si lidé chodí kupovat zeleninu nebo smažený maniok. Tatínek od nás odešel a nestará se o nás, takže peníze, které vydělá maminka, jsou všechno, co máme. Kdybychom jich měli trochu víc, maminka by rozšířila svůj bufet, mohli bychom si koupit vlastní pozemek a v neposlední řadě bych mohl začít chodit do speciální školy pro hluchoněmé děti. I proto už se maminka připojila ke zdejšímu spořicímu družstvu. Pomáhám, jak umím – myju nádobí, zametám a snažím se, aby nám spolu bylo doma dobře. Máme se rádi, takže se mi to snad zatím daří!

Vytisknout profil   ID: 38523

Máte dotaz k programu Adopce na dálku®?

Ing. Kamila Gelbičová

zahraniční projekty, Adopce na dálku

224 246 573, 737 280 641 (po-pá: 8-16 hod)

Země:

Uganda Uganda

Věk:

8 let

Pohlaví:

chlapec

709 Kč / měsíc

8 500 Kč / rok

Podpořit dítě

Často kladené otázky k Adopci na dálku®

Kolik Adopce na dálku® stojí?

Jak probíhá komunikace s dětmi? Jak často a kdy děti píší?

Proč podporujeme komunitu?

Všechny dotazy

Podmínky a pravidla zahraničních projektů a rozvojového programu Adopce na dálku®

• Již od roku 1993 realizuje Arcidiecézní charita Praha (dále Charita Praha) v rozvojových zemích řadu projektů. Největším z nich je program Adopce na dálku®, jehož cílem je poskytování vzdělávání a zdravotní péče nejchudším dětem, stejně tak podpora širších komunit (jak obyvatel, tak místního prostředí, okolí a vybavenosti), v kterých tyto děti žijí. Aby bylo naše úsilí co nejúčinnější, je třeba dodržovat základní pravidla rozvojové spolupráce a přistupovat citlivě ke kultuře, ve které příjemci pomoci žijí.

Máte dotaz k programu Adopce na dálku®?

Ing. Kamila Gelbičová

zahraniční projekty, Adopce na dálku

224 246 573, 737 280 641 (po-pá: 8-16 hod)