Země:

Podpořit dítě

Rodina

Rodiče

Mutebi Hannington (řidič motorky (Boda Boda))

Ssamanya Patricia (rolnice)

Děti

Kabenja Fristo (10 let)

Nansubuga Harriet (5 let)

Nabiwemba Betty (3 roky)

Sserugodda Mathias (1 rok)

Vzdělání a zájmy

Škola

Kkoba Roman Catholic Primary School

Tabule (ABC)

1. třída základní školy

Zaměstnanec

učitelka

Hobby

netball, zpívání a skákání přes švihadlo

Více o dítěti

Christine je veselá, přátelská a skromná, a vždy se o vše podělí se svými vrstevníky. Ráda chodí do školy, kde pilně studuje. Po škole je nejčastěji k nalezení na hřišti, kde s kamarády hraje netball nebo skáče přes vlastnoručně vyrobené švihadlo. Jejím oblíbeným jídlem je banánová kaše s rybou. Po škole se vždy stará o své mladší sourozence a ráda jim i zpívá. Každou neděli se pak těší na mši v místním kostele.

Christine pochází ze sedmičlenné rodiny. Má dvě starší sestry, jednu mladší a jednoho malého brášku. Rodina pěstuje plodiny pro vlastní potřebu i na prodej. O víkendech pomáhají na poli i děti. Oba rodiče jsou aktivně zapojení do komunitního života a pomáhají ve vesnici čistit zdroje pitné vody. Pracují jako dělníci a tatínek si k tomu vydělává jako řidič motorky na přepravu lidí z vesnice. Na motorku si musel vypůjčit peníze a i přesto, že se snaží, občas se mu nepovede zaplatit všechny splátky včas.

Země:

Uganda Uganda

Věk:

7 let

Pohlaví:

dívka

584 Kč / měsíc

7 000 Kč / rok

Podpořit dítě

Často kladené otázky k Adopci na dálku®

Kolik Adopce na dálku® stojí?

Jak probíhá komunikace s dětmi? Jak často a kdy děti píší?

Proč podporujeme komunitu?

Všechny dotazy

Podmínky a pravidla zahraničních projektů a rozvojového programu Adopce na dálku®

• Již od roku 1993 realizuje Arcidiecézní charita Praha (dále Charita Praha) v rozvojových zemích řadu projektů. Největším z nich je program Adopce na dálku®, jehož cílem je poskytování vzdělávání a zdravotní péče nejchudším dětem, stejně tak podpora širších komunit (jak obyvatel, tak místního prostředí, okolí a vybavenosti), v kterých tyto děti žijí. Aby bylo naše úsilí co nejúčinnější, je třeba dodržovat základní pravidla rozvojové spolupráce a přistupovat citlivě ke kultuře, ve které příjemci pomoci žijí.