Toto dítě již svého "adoptivního rodiče" našlo. Na pomoc čekají další dívky a chlapci, kteří nemohou chodit do školy a potřebují vaši pomoc. Pomozte jednomu z nich.
Chci adoptovat na dálku

Země:

Uganda Uganda

Věk:

8 let

Pohlaví:

chlapec

709 Kč / měsíc

8 500 Kč / rok

Roční příspěvek na podporu dítěte se speciálními potřebami je vzhledem k vyšším nákladům na vzdělání vyšší než u dítěte bez zdravotního postižení. Více informací

Rodina

Rodiče

Kiyingi Moses (prodejce kosmetiky)

Nakanya Betty (není známo)

Děti

sestra Namakula Tekera (9 let)

Vzdělání a zájmy

Škola

Do školy zatím nedochází, ale nastoupí do Hand in Hand

Formulář

nemá

Zaměstnanec

tesař

Hobby

hraní na schovávanou

Více o dítěti

Ahoj, já jsem Jovan. Spolu se sestrou a třemi bratranci bydlíme u babičky. O rok starší sestra Namakula chodí do 4. třídy, já zatím nikam, protože nemluvím. Pokud by se ale podařilo sehnat dárce, mohl bych se nastěhovat do internátní školy Hand in Hand a začít se učit tam. Většinu času jsem tedy doma s babičkou, hospodaříme společně na políčku, já mám navíc na starosti zametání. Je skvělé být celý den v blízkosti kuchyně, jsem velký mlsoun a rád jím a uždibuju (když se babička nedívá). Nejlepší je maso, rýže a mačkané banány, naopak mléko a vločkovou kaši nemůžu ani vidět. Je pěkné i sem tam lelkovat, pokud ovšem někdo nezačne tančit. To se hned přidám!

Dohromady nás doma bydlí 6, babička a jejích pět vnoučat. Babička je naštěstí silná a přičinlivá žena, nenechá nás zahálet, dohlíží na nás, abychom byli řádně vychovaní a poslouchali. Společně se modlíme a chodíme uklízet kostel. Babička pracuje na poli (máme tam maniok, mé oblíbené banány a sladké brambory) – co nesníme, prodáme – a ještě k tomu je členkou vesnického zdravotnického týmu, který se stará o těhotné ženy. Pečuje o ně až do porodu. Je také zapojená do dalších uskupení v naší vesnici, takže požívá velké úcty.

Vytisknout profil   ID: 38520

Máte dotaz k programu Adopce na dálku®?

Ing. Kamila Gelbičová

zahraniční projekty, Adopce na dálku

224 246 573, 737 280 641 (po-pá: 8-16 hod)

Země:

Uganda Uganda

Věk:

8 let

Pohlaví:

chlapec

709 Kč / měsíc

8 500 Kč / rok

Často kladené otázky k Adopci na dálku®

Kolik Adopce na dálku® stojí?

Jak probíhá komunikace s dětmi? Jak často a kdy děti píší?

Proč podporujeme komunitu?

Všechny dotazy

Podmínky a pravidla zahraničních projektů a rozvojového programu Adopce na dálku®

• Již od roku 1993 realizuje Arcidiecézní charita Praha (dále Charita Praha) v rozvojových zemích řadu projektů. Největším z nich je program Adopce na dálku®, jehož cílem je poskytování vzdělávání a zdravotní péče nejchudším dětem, stejně tak podpora širších komunit (jak obyvatel, tak místního prostředí, okolí a vybavenosti), v kterých tyto děti žijí. Aby bylo naše úsilí co nejúčinnější, je třeba dodržovat základní pravidla rozvojové spolupráce a přistupovat citlivě ke kultuře, ve které příjemci pomoci žijí.

Máte dotaz k programu Adopce na dálku®?

Ing. Kamila Gelbičová

zahraniční projekty, Adopce na dálku

224 246 573, 737 280 641 (po-pá: 8-16 hod)