Toto dítě již svého "adoptivního rodiče" našlo. Na pomoc čekají další dívky a chlapci, kteří nemohou chodit do školy a potřebují vaši pomoc. Pomozte jednomu z nich.
Chci adoptovat na dálku

Země:

Uganda Uganda

Věk:

8 let

Pohlaví:

dívka

709 Kč / měsíc

8 500 Kč / rok

Roční příspěvek na podporu dítěte se speciálními potřebami je vzhledem k vyšším nákladům na vzdělání vyšší než u dítěte bez zdravotního postižení. Více informací

Rodina

Rodiče

Latif Mudira (rybář)

Hamidah Nandego (farmářka)

Děti

bratr nemá (0 měsíců)

Vzdělání a zájmy

Škola

St. Lois Junior School

Tabule (ABC)

střední

Formulář

kreslení a společenský rozvoj

Zaměstnanec

švadlena

Hobby

hraní přehazované, hraní na schovávanou

Více o dítěti

Dobrý den, jmenuji se Kauthara, je mi sedm let a za svůj život jsem toho dokázala už opravdu hodně. I když neslyším a nedokážu tedy ani mluvit, naučila jsem se odezírat ze rtů, takže chodím i do školy! Umím napsat své jméno, jména svých rodičů i přepisovat věty. Učitelé říkají, že jsem moc šikovná, ve vyučování dávám bedlivý pozor a výsledky mám výborné. Na naší místní škole je to sice fajn, ale bylo by skvělé, kdybych mohla nastoupit na školu Hand in Hand, která by mě posunula zase hodně dopředu – hlavu prý na to mám. Jednou bych se tak snad i mohla stát švadlenou.

Doma nás bydlí pět – já, maminka, otčím, nevlastní bráška a teta, která je sice mámina sestra, ale je mladší, takže pořád ještě chodí do školy! Vlastního tatínka skoro ani neznám, odešel a nemá o mě zájem. Rodinné výdaje se tedy snaží pokrýt otčím, pracuje v továrně na zpracování cukrové třtiny. Kromě toho si samozřejmě doma pěstujeme vlastní kukuřici, maniok a sladké brambory a taky se příbuzným staráme o krávu. Dává nám mléko a v neposlední řadě cenný hnůj! Naši hodně pracují – postavili celý náš domek z cihel, které sami vypálili, a rádi by ještě vybetonovali podlahy. Také proto je tatínek členem zdejšího spořicího družstva.

Vytisknout profil   ID: 38516

Máte dotaz k programu Adopce na dálku®?

Ing. Kamila Gelbičová

zahraniční projekty, Adopce na dálku

224 246 573, 737 280 641 (po-pá: 8-16 hod)

Země:

Uganda Uganda

Věk:

8 let

Pohlaví:

dívka

709 Kč / měsíc

8 500 Kč / rok

Často kladené otázky k Adopci na dálku®

Kolik Adopce na dálku® stojí?

Jak probíhá komunikace s dětmi? Jak často a kdy děti píší?

Proč podporujeme komunitu?

Všechny dotazy

Podmínky a pravidla zahraničních projektů a rozvojového programu Adopce na dálku®

• Již od roku 1993 realizuje Arcidiecézní charita Praha (dále Charita Praha) v rozvojových zemích řadu projektů. Největším z nich je program Adopce na dálku®, jehož cílem je poskytování vzdělávání a zdravotní péče nejchudším dětem, stejně tak podpora širších komunit (jak obyvatel, tak místního prostředí, okolí a vybavenosti), v kterých tyto děti žijí. Aby bylo naše úsilí co nejúčinnější, je třeba dodržovat základní pravidla rozvojové spolupráce a přistupovat citlivě ke kultuře, ve které příjemci pomoci žijí.

Máte dotaz k programu Adopce na dálku®?

Ing. Kamila Gelbičová

zahraniční projekty, Adopce na dálku

224 246 573, 737 280 641 (po-pá: 8-16 hod)