Toto dítě již svého "adoptivního rodiče" našlo. Na pomoc čekají další dívky a chlapci, kteří nemohou chodit do školy a potřebují vaši pomoc. Pomozte jednomu z nich.
Chci adoptovat na dálku

Země:

Uganda Uganda

Věk:

5 let

Pohlaví:

chlapec

584 Kč / měsíc

7 000 Kč / rok

Rodina

Rodiče

Ssenyonjo Bukka (rolník)

Nakafeero Allen (rolnice)

Děti

sestra Nakire Rinette (9 let)

bratr Kajimbi Esau (4 roky)

Vzdělání a zájmy

Škola

St. Paul Lubanyi Primary School

Tabule (ABC)

školka

Formulář

čtení

Zaměstnanec

tesař

Hobby

fotbal

Více o dítěti

Sam jako většina dětí nemá rád vstávání. Školu má ale moc rád a ví, že je pro něj důležitá. Ranní vstávání tak překousne. Nejenže je šikovný ve škole, ale je i velmi kreativní a zručný. Dokáže vytvořit míč z banánových slupek. V budoucnu by se chtěl stát truhlářem. Jeho snem je vytvořit dobré a kvalitní židle pro jeho maminku.

V domě, ve kterém žije Sam, bydlí další tři osoby; jeho maminka a dva sourozenci. V domě, který Samově mamince dal její bratr, jsou pouze dvě místnosti. Samova maminka má HIV a musí chodit na léčbu. To způsobuje, že je velmi slabá a dokáže pracovat jen omezený čas. Přesto však dělá menší práce pro vesnici, aby užila svou rodinu. Její přátelé ji nechávají pěstovat plodiny na svých polích, aby měly děti co jíst a aby byla schopná zaplatit poplatky za školu. Měla by navíc každé dva měsíce chodit na léčbu, ale ne vždy se jí podaří získat peníze na to, aby zaplatila poplatky za léčbu. Otec dětí je opustil a přestěhoval se do jiného města. Zřídkakdy jim pošle nějaké peníze. I přes svou vážnou nemoc Samova maminka sní o tom, že našetří dost peněz na to, aby mohla postavit vlastní domeček. Rádi také chodí všichni do kostela a připravují společně jídlo.

Vytisknout profil   ID: 35105

Máte dotaz k programu Adopce na dálku®?

Alena Michněvičová

zahraniční projekty, Adopce na dálku®

224 246 573, 737 280 641 (po-pá: 8-16 hod)

Země:

Uganda Uganda

Věk:

5 let

Pohlaví:

chlapec

584 Kč / měsíc

7 000 Kč / rok

Často kladené otázky k Adopci na dálku®

Kolik Adopce na dálku® stojí?

Jak probíhá komunikace s dětmi? Jak často a kdy děti píší?

Proč podporujeme komunitu?

Všechny dotazy

Podmínky a pravidla zahraničních projektů a rozvojového programu Adopce na dálku®

• Již od roku 1993 realizuje Arcidiecézní charita Praha (dále Charita Praha) v rozvojových zemích řadu projektů. Největším z nich je program Adopce na dálku®, jehož cílem je poskytování vzdělávání a zdravotní péče nejchudším dětem, stejně tak podpora širších komunit (jak obyvatel, tak místního prostředí, okolí a vybavenosti), v kterých tyto děti žijí. Aby bylo naše úsilí co nejúčinnější, je třeba dodržovat základní pravidla rozvojové spolupráce a přistupovat citlivě ke kultuře, ve které příjemci pomoci žijí.

Máte dotaz k programu Adopce na dálku®?

Alena Michněvičová

zahraniční projekty, Adopce na dálku®

224 246 573, 737 280 641 (po-pá: 8-16 hod)