Země:

709 Kč / měsíc

8 500 Kč / rok

Podpořit dítě

Roční příspěvek na podporu dítěte se speciálními potřebami je vzhledem k vyšším nákladům na vzdělání vyšší než u dítěte bez zdravotního postižení. Více informací

Rodina

Rodiče

Kizito Kasiimu (farmář)

Nakilamba Pelusi (farmářka)

Děti

sestra Ndagire Janat (7 let)

bratr Galiwango Swale (6 let)

Vzdělání a zájmy

Škola

Kikube P/s

Tabule (ABC)

1. třída ZŠ

Formulář

matematika

Zaměstnanec

práce ve zdravotnictví

Hobby

výroba panenek a skákání přes švihadlo

Více o dítěti

Ahoj, jmenuji se Shadia, je mi 10 let a chodím do 1. třídy. Může se tedy zdát, že jsem pozadu, ono je to ale tím, že na rozdíl od svých spolužáků neslyším a nemluvím. Přesto toho dokážu mnoho pochytit, baví mě psaní číslic. Nejlepší je ale vyrábění. Panenky z banánového šustí a hadříků, navlékání na šňůry a kreslení, to je moje. Kamarádím se se všemi nehledě na věk, hrajeme vybíjenou, na schovku a skáčeme přes švihadlo. Jen mě rozčiluje, když si ze mě utahují nebo mi ničí výrobky. Nejradši ze všeho jsem se svou sestrou Janat, s tou chodím pěšky i každé ráno do školy. Paní učitelka ale říká, že by pro mě byla nejlepší škola Hand in Hand, kde bych zároveň mohla i bydlet.

Doma nás bydlí pět, já, mí rodiče, mladší sestra a bratr. Tatínek s maminkou pracují na pronajatém políčku, náš jediný příjem je totiž z toho, co po sklizni prodáme (máme tu rajčata, kukuřici a sladké brambory). Protože ale všichni v okolí logicky sklízí ve stejnou dobu, jsou kupní ceny velmi nízké. Ještě že máme alespoň pár slepic. Podílíme se také velmi aktivně na práci pro komunitu. Uklízíme tržiště, kopeme příkopy a také jsme vykopali studnu. Každý pátek chodíme celá rodina do mešity. V budoucnu bychom rádi přikoupili další slepice, to bychom pak mohli prodávat vajíčka, vydělat peníze a třeba si i koupit vlastní pozemek. A já bych mohla vystudovat a pracovat ve zdravotnictví. To by se mi moc líbilo.

Vytisknout profil   ID: 38514

Máte dotaz k programu Adopce na dálku®?

Ing. Kamila Gelbičová

zahraniční projekty, Adopce na dálku

224 246 573, 737 280 641 (po-pá: 8-16 hod)

Země:

Uganda Uganda

Věk:

10 let

Pohlaví:

dívka

709 Kč / měsíc

8 500 Kč / rok

Podpořit dítě

Často kladené otázky k Adopci na dálku®

Kolik Adopce na dálku® stojí?

Jak probíhá komunikace s dětmi? Jak často a kdy děti píší?

Proč podporujeme komunitu?

Všechny dotazy

Podmínky a pravidla zahraničních projektů a rozvojového programu Adopce na dálku®

• Již od roku 1993 realizuje Arcidiecézní charita Praha (dále Charita Praha) v rozvojových zemích řadu projektů. Největším z nich je program Adopce na dálku®, jehož cílem je poskytování vzdělávání a zdravotní péče nejchudším dětem, stejně tak podpora širších komunit (jak obyvatel, tak místního prostředí, okolí a vybavenosti), v kterých tyto děti žijí. Aby bylo naše úsilí co nejúčinnější, je třeba dodržovat základní pravidla rozvojové spolupráce a přistupovat citlivě ke kultuře, ve které příjemci pomoci žijí.

Máte dotaz k programu Adopce na dálku®?

Ing. Kamila Gelbičová

zahraniční projekty, Adopce na dálku

224 246 573, 737 280 641 (po-pá: 8-16 hod)