Toto dítě již svého "adoptivního rodiče" našlo. Na pomoc čekají další dívky a chlapci, kteří nemohou chodit do školy a potřebují vaši pomoc. Pomozte jednomu z nich.
Chci adoptovat na dálku

Tabule (ABC)

4. třída ZŠ

Formulář

literatura, hudební a výtvarná výchova

Zaměstnanec

malířka

Hobby

kreslení, mytí nádobí

Více o dítěti

Dobrý den, jmenuju se Lera. Je mi devět let, takže jsem už velká a snažím se být dobrá pomocnice pro svoji maminku. Mezi mé domácí povinnosti patří mytí nádobí, zalévání rostlin a v létě okopávaní záhonků a starání se o slepice. Když už jsem mámě se vším pomohla, ráda si kreslím a učím to i svoji sestru. Ve škole mě také nejvíc baví všechno tvůrčí: literatura, hudební a výtvarná výchova. Jsem společenská a ve třídě mám spoustu kamarádů. Nejvíc se kamarádím s Alisou a Vikou. Ještě mám sousedku Dašu a s tou si o víkendech dáváme sraz u mě doma a hrajeme si spolu.

U nás se říká, že když oba rodiče pracují ve sféře kultury, uživit rodinu je skoro nemožné. To je přesně náš případ! Maminka je zaměstnankyně v místním kulturním centru a má na starosti metodiku vzdělávací činnosti. Taťka pracoval jako učitel choreografie. Před nějakou obou si udělal řidičák a šel dělat řidiče v Minsku, takže teď je doma jen o víkendu. My s mámou a sourozenci pořád žijeme na vesnici nedaleko města Braslav. Škola je až ve městě, proto každé ráno musíme jezdit autobusem. Bratrovi Daniilovi je 12 a malé sestřičce Máše je teprve 4. Všichni tři jsme velcí kamarádi! Daniil mi pomáhá s úkoly do školy, kdežto já občas hlídám Mašu a hraju si s ní, zvláště když je maminka zaneprázdněná. (PS)

Vytisknout profil   ID: 38023

Máte dotaz k programu Adopce na dálku®?

Ing. Kamila Gelbičová

zahraniční projekty, Adopce na dálku

224 246 573, 737 280 641 (po-pá: 8-16 hod)

Země:

Bělorusko Bělorusko

Věk:

10 let

Pohlaví:

dívka

575 Kč / měsíc

6 900 Kč / rok

Fakta o zemi

Bělorusko

• 540 tisíc lidí žije pod hranicí chudoby
  • 4 200 Kč činí průměrná měsíční penze
  • 25 let vlády jednoho prezidenta

Charitní programy v Bělorusku reagují na velkou sociální tíseň rodin zejména na vesnicích. Děti z chudých rodin žijí nejen v materiální nouzi, ale také bez možnosti rozvíjet svůj talent a trávit hodnotným způsobem volný čas. Naše pomoc má v Bělorusku ještě další rozměr – umožňuje lidem získat zkušenosti s fungováním demokratického systému.

Na co všechno vaše příspěvky využijeme

Školní pomůcky

Tabule (obrázky)

Kroužky a workshopy

Chlapec a dívka

Oblečení

Tabule (ABC)

Nákup jídla

Často kladené otázky k Adopci na dálku®

Kolik Adopce na dálku® stojí?

Jak probíhá komunikace s dětmi? Jak často a kdy děti píší?

Proč podporujeme komunitu?

Všechny dotazy

Podmínky a pravidla zahraničních projektů a rozvojového programu Adopce na dálku®

• Již od roku 1993 realizuje Arcidiecézní charita Praha (dále Charita Praha) v rozvojových zemích řadu projektů. Největším z nich je program Adopce na dálku®, jehož cílem je poskytování vzdělávání a zdravotní péče nejchudším dětem, stejně tak podpora širších komunit (jak obyvatel, tak místního prostředí, okolí a vybavenosti), v kterých tyto děti žijí. Aby bylo naše úsilí co nejúčinnější, je třeba dodržovat základní pravidla rozvojové spolupráce a přistupovat citlivě ke kultuře, ve které příjemci pomoci žijí.

Máte dotaz k programu Adopce na dálku®?

Ing. Kamila Gelbičová

zahraniční projekty, Adopce na dálku

224 246 573, 737 280 641 (po-pá: 8-16 hod)