Průvod v čele s třemi králi na velbloudech zahájí Tříkrálovou sbírku v Praze

Srdečně vás zveme k účasti na tříkrálovém průvodu v čele s třemi králi na velbloudech, který projde centrem Prahy v neděli 6. ledna. Průvod se vydá v 15 hodin z Malostranského náměstí přes Karlův most až na Staroměstské náměstí. Průvodu bude předcházet požehnání tříkrálovým koledníkům, které v kostele sv. Tomáše vyprosí arcibiskup pražský kardinál Dominik Duka. Více...

Místo: Praha (kostel sv. Tomáše v Josefské ulici na Malé Straně - Karlův most - Staroměstské náměstí)
Termín: 6. 1. 2019, 14:30
Kategorie: Benefiční akce, Duchovní, Koncert, Akce pro veřejnost

Průvod v čele s třemi králi na velbloudech vyrazí v 15 hodin z Malostranského náměstí v Praze 1 a bude pokračovat přes Karlův most, Karlovu ulici a Malé náměstí k živému betlému na Staroměstském náměstí, kde podle biblické legendy předají králové své dary nově narozenému Ježíškovi.

„Srdečně zveme k účasti především rodiny s dětmi i všechny, kdo chtějí spolu s námi vychutnat vánoční atmosféru,“ říká Jaroslav Němec, ředitel Arcidiecézní charity Praha. „Děti se budou moci vyfotit na velbloudech, dospělé, věříme, zaujme Rybova Česká mše vánoční, která celou akci uzavře."

Českou mši vánoční diriguje Jan Rezek, účinkují: soprán Lucie Silkenová, alt Jana Hrochová, tenor Martin Slavík, bas Luděk Vele, varhany Vladimír Roubal. hraje Svatojakubsky orchestr St. Jacobi Camerata, zpívají Svatojakubsky sbor (Cantores Pragenses), Karlovarský pěvecký sbor (PSO), pěvecký sbor ČVUT, VUS a Pražský smíšený sbor.

Průvodu Tří králů bude předcházet bohoslužba slova v kostele sv. Tomáše v Praze 1. Kardinál Dominik Duka při ní udělí své požehnání koledníkům Tříkrálové sbírky. Výtěžek sbírky podpoří projekty Charity, mj. materiální a potravinovou pomoc nejchudším lidem v Česku, Poradnu Magdala a její pomoc obětem násilí, vybudování centra sociálních služeb Farní charity Vlašim, ozdravný pobyt běloruských dětí v Praze, provoz nemocnici v Ugandě a řadu dalších projektů.

Průběh Tříkrálového průvodu:

14.30 Bohoslužba slova a požehnání kardinála Dominika Duky koledníkům Tříkrálové sbírky (kostel sv. Tomáše v Josefské ulici v Praze 1)
 15.00 Zahájení průvodu Tří králů na velbloudech z Malostranského náměstí přes Karlův most, Karlovu ulici, Malé náměstí na Staroměstské náměstí
 16.00 Jakub Jan Ryba: Česká mše vánoční (pódium)

Pozvánka na průvod

Pomáhejte nám pomáhat!

Navštivte Penzion u sv. Kryštofa

Využijte služeb našeho penzionu.
Praha 10 - Záběhlice

TEL. 272 769 371