Sestra Goretti v Praze

Sestra Maria Goretti z Indie se ve čtvrtek 13. prosince setká v Praze s dárci Centra zahraniční spolupráce.

Adventní výzva

Obdarujte o Vánocích nejen své blízké. Darujte pomoc i lidem s tělesným postižením.

25 let Adopce na dálku

Díky vaší pomoci mohlo získat vzdělání 32 tisíc potřebných dětí.
Děkujeme!

Chcete pomoci i Vy?

Nemocnice v Ugandě

K záchraně životů stačí docela málo. Zapojte se, prosíme, do sbírky pro Českou nemocnici v Ugandě.

Průvod v čele s třemi králi na velbloudech zahájí Tříkrálovou sbírku v Praze

Srdečně vás zveme k účasti na tříkrálovém průvodu v čele s třemi králi na velbloudech, který projde centrem Prahy v neděli 6. ledna. Průvod se vydá v 15 hodin z Malostranského náměsí přes Karlův most až na Staroměstské náměstí. Průvodu bude předcházet požehnání tříkrálovým koledníkům, které v kostele sv. Josefa vyprosí arcibiskup pražský kardinál Dominik Duka. Více...

Místo: Praha (kostel sv. Tomáše - Staroměstské náměstí)
Termín: 6. 1. 2019, 14:30
Kategorie: Benefiční akce, Duchovní, Koncert, Akce pro veřejnost

Průvod v čele s třemi králi na velbloudech vyrazí ve 14.30 hodin z Malostranského náměstí v Praze 1 a bude pokračovat přes Karlův most, Karlovu ulici a Malé náměstí k živému betlému na Staroměstském náměstí, kde podle biblické legendy předají králové své dary nově narozenému Ježíškovi.

„Srdečně zveme k účasti především rodiny s dětmi i všechny, kdo chtějí spolu s námi vychutnat vánoční atmosféru,“ říká Jaroslav Němec, ředitel Arcidiecézní charity Praha. „Děti se budou moci vyfotit na velbloudech, dospělé, věříme, zaujme Rybova Česká mše vánoční, která celou akci uzavře."

Průvodu Tří králů bude předcházet bohoslužba slova v kostele sv. Tomáše v Praze 1. Kardinál Dominik Duka při ní udělí své požehnání koledníkům Tříkrálové sbírky. Výtěžek sbírky podpoří projekty Charity, mj. materiální a potravinovou pomoc nejchudším lidem v Česku, Poradnu Magdala a její pomoc obětem násilí, vybudování centra sociálních služeb Farní charity Vlašim, ozdravný pobyt běloruských dětí v Praze, provoz nemocnici v Ugandě a řadu dalších projektů.

Průběh Tříkrálového průvodu:

14.30 Bohoslužba slova a požehnání kardinála Dominika Duky koledníkům Tříkrálové sbírky (kostel sv. Tomáše v Praze 1)
 15.00 Zahájení průvodu Tří králů na velbloudech od Josefské ulice (u kostela sv. Tomáše) přes Karlův most, Karlovu ulici, Malé náměstí na Staroměstské náměstí
 16.00 Jakub Jan Ryba: Česká mše vánoční (pódium)

Pozvánka na průvod

Pomáhejte nám pomáhat!

Navštivte Penzion u sv. Kryštofa

Využijte služeb našeho penzionu.
Praha 10 - Záběhlice

TEL. 272 769 371