TŘÍKRÁLOVÁ SBÍRKA

Začněte nový rok dobrým skutkem! Od 1. do 14. ledna probíhá Tříkrálová sbírka na pomoc nejchudším lidem v naší zemi.

25 let Adopce na dálku

Díky vaší pomoci mohlo získat vzdělání 32 tisíc potřebných dětí.
Děkujeme!

Chcete pomoci i Vy?

Nemocnice v Ugandě

K záchraně životů stačí docela málo. Zapojte se, prosíme, do sbírky pro Českou nemocnici v Ugandě.

Životní kompas – seminář v Poradně Magdala

Období mezi Vánoci a Novým rokem je čas, který je nejlepší na bilancování. Pro některé z nás to není čas veselí a radosti, může být naopak časem silných emocí a pocitů. Uživatelé Projektu Magdala jsou ženy, které aktuálně procházejí velmi náročným obdobím ve svém životě, udělaly velký krok a odešly z nefunkčního partnerství do neznáma a je přirozené, že cítí smutek, osamělost a bezmoc. Pomohli jsme jim tento čas prožít v kruhu ostatních žen, aby nezůstaly na své pocity samy.

K+M+B: Kristus požehnej tomuto domu

Od 1. do 14. ledna 2019 mohou lidé v ulicích opět po roce potkávat malé i velké postavičky v pláštích a s královskými korunkami na hlavách. Desetitisíce dobrovolníků neváhá věnovat svůj čas a podpořit Tříkrálovou sbírku Charity. Přidejte se také. Začněte nový rok dobrým skutkem a přispějte na dobrou věc.

Charita rozlévala v centru Prahy štědrovečerní polévku pro potřebné

Tradiční štědrovečerní polévku dnes rozlévala Arcidiecézní charita Praha před kostelem sv. Ludmily na náměstí Míru v Praze 2. Připraveno bylo 500 porcí rybí polévky, kterou pracovníci Charity během dvou hodin rozdali potřebným lidem, seniorům i kolemjdoucím a návštěvníkům vánočních trhů.

Přejeme vám krásné a požehnané Vánoce

Přejeme vám a vašim blízkým krásné a pokojné prožití vánočních svátků. Děkujeme vám, že s námi pomáháte potřebným v naší zemi i v zahraničí

pracovníci Arcidiecézní charity Praha

Jak slavili Vánoce krajané z Ukrajiny a Venezuely, kteří přesídlili do Česka

Jak Češi prožívají Vánoce? Jak se na ně připravují? A jak to máme udělat my?
To jsou otázky, které si kladli krajané z Ukrajiny a Venezuely, kteří mají české kořeny a nyní se přesidlují zpět do České republiky a snaží plně zapojit do života v nové zemi.

Poděkování za zimní oblečení pro lidi bez domova

Během adventu se veřejnost ve větší míře než po zbytek roku zapojuje do dobročinných aktivit. Pomoc směřuje často lidem bez domova, dětem ze sociálně slabých rodin a dalším lidem v nouzi. Děkujeme tímto studentům karlínské obchodní akademie a vyšší odborné školy, firmě Hager Electro a organizátorům společného večera FuckUp Night – Laskavec, kteří se do pomoci v uplynulých dnech zapojili. Ostatním přinášíme informace, jak konkrétně mohou během adventu pomoci.

Lidé nemusejí na ulici mrznout. Víme, jak jim pomoci

Mrazy udeřily a lidé bez domova opět umírají na ulicích. Přitom by nemuseli. Charita pro ně zřizuje síť azylových domů, nocleháren a nízkoprahových denních center, které od prvních mrazivých dnů zvětšují své kapacity. Arcidiecézní charita Praha nabízí lidem bez domova 76 lůžek a další služby včetně připravované krizové noclehárny v Michli pro 150 osob, která se otevírá během zimy a doplňuje celoroční služby.

Obdarujte o Vánocích nejen své blízké. Darujte pomoc i lidem s tělesným postižením

Obracíme se na vás s prosbou o vánoční dárek pro ty, které nemoc nebo úraz upoutal na invalidní vozík. Ke svobodnému každodennímu životu totiž potřebují pomoc osobních asistentů. Ačkoliv si sami postižení na tuto pomoc připlácejí, jejich příspěvek na pokrytí veškerých nákladů spojených s osobní asistencí zdaleka nestačí. Zapojte se prosíme do pomoci. Když darujete v průběhu letošního adventu 200 korun, promění je charita v průběhu celého příštího roku vždy na jednu hodinu osobní asistence!

Charita připravuje čtyři nové sociální byty

Čtyři nové sociální byty připravuje Arcidiecézní charita Praha v domě na Slaviborském náměstí v Praze - Třeboradicích. Umožní to rekonstrukce financovaná z evropských fondů a spolupráce s Městskou částí Praha - Čakovice, která je vlastníkem objektu. V současné době vybírá Charita ve veřejné zakázce dodavatele stavebních prací a vybavení domu.

6. ročník Národní potravinové sbírky přinesl Charitě v pražské arcidiecézi více než 15 tun potravin

V sobotu 10. listopadu se uskutečnil 6. ročník Národní potravinové sbírky. Ve 14 supermarketech v Praze a okolí získala Charita více než 15 tun potravin a drogerie pro potřebné. Do akce se zapojilo přes 200 dobrovolníků a pracovníků Charity. Děkujeme jim za jejich pomoc a dárcům za darované zboží, které je nyní uloženo v charitních skladech a v průběhu následujících měsíců bude využíváno pro lidi v tísni, kteří se na Charitu obrací o pomoc.

Pomáhejte nám pomáhat!

Navštivte Penzion u sv. Kryštofa

Využijte služeb našeho penzionu.
Praha 10 - Záběhlice

TEL. 272 769 371