Benefiční koncert

Vstupenky na benefiční koncert pro Českou nemocnici v Ugandě jsou již v prodeji!

Koupit vstupenky on-line

Hledáme dobrovolníky

Pomozte nám zorganizovat Národní potravinovou sbírku. Letos proběhne v sobotu 10. listopadu.

Nemocnice v Ugandě

K záchraně životů stačí docela málo. Zapojte se, prosíme, do sbírky pro Českou nemocnici v Ugandě.

25 let Adopce na dálku

Díky vaší pomoci mohlo získat vzdělání 32 tisíc potřebných dětí.
Děkujeme!

Chcete pomoci i Vy?

Ennio Colombini, spoluorganizátor štafety Corpus Domini oceněn medailí kardinála Josefa Berana

Pan Ennio Colombini je dlouholetým spolupracovníkem Arcidiecézní charity Praha při organizování štafetových poutí z Prahy do italského Orvieta, které připomínají kořeny svátku Corpus Domini. Arcibiskup pražský kardinál Dominik Duka ocenil Ennio Colombiniho medailí kardinála Josefa Berana.

Hledáme dobrovolníky pro Národní potravinovou sbírku

Národní potravinová sbírka je příležitostí pomoci konkrétním způsobem lidem, kteří se nacházejí v tíživé životní situaci. Ve stovkách supermarketů v celé České republice budete moci v sobotu 10. listopadu nakoupit a přímo na místě darovat potraviny pro potřebné. K uskutečnění akce je potřeba pomoc dobrovolníků >>>

V roce 2018 vzrostl zájem o služby na pomoc rodinám v krizi

Již od roku 2012 pomáhá Poradna Magdala rodinám v krizi. Nabízí služby Asistovaná setkávání, Asistovaná předávání a Podporovaná komunikace. V roce 2018 vyhledala tuto pomoc téměř stovka rodin.

V Česku se zabydlelo již 1 000 krajanů z Ukrajiny

Od roku 2015 přesídlila do Česka již tisícovka krajanů a potomků krajanů z Ukrajiny. Podpořil je v tom vládní program, na kterém se od začátku podílí Arcidiecézní charita Praha. Pomáhá krajanům s integrací a poskytuje jim sociální asistenci.

Charitní taxík pomáhá na Nymbursku seniorům a lidem s postižením

Farní charita Nymburk našla netradiční způsob, jak pomáhat seniorům a lidem se zdravotním postižením v jejich každodenním životě. Nabízí službu ChariCar. Charitní taxík přepravuje za symbolickou cenu 30 Kč. Mnoho lidí by si to bez něj už nedokázalo vůbec představit.

Vyhodnocení veřejné zakázky na vypracování projektové dokumentace sociálních bytů

Arcidiecézní charita Praha zveřejňuje vyhodnocení veřejné zakázky malého rozsahu na vypracování projektové dokumentace a obstarání stavebního povolení pro "sociální bydlení a zázemí pro sociálně aktivizační služby v areálu fary ve Svárově". Více informací.

Příběh z Poradny Magdala: Úraz dcery přiměl rodiče překonat partnerský konflikt

Zdánlivě neřešitelný a vyhrocený konflikt přivedl paní Janu a pana Martina do Poradny Magdala, ke službě Podporovaná komunikace a Rodičovská dohoda. Jejich jednání ohrožovalo psychický vývoj sedmileté dcery. Svůj partnerský konflikt nakonec dokázali překonat. Zlomovým okamžikem byl úraz jejich dcery, díky němuž obrátili svou pozornost od konfliktu ke společné péči o dítě. Podporovanou komunikaci a Rodičovskou dohodu přibližuje na příběhu z praxe speciální pedagožka Poradny Magdala Mgr. EVA PÍSECKÁ.

Výzva k podání nabídek na vypracování projektové dokumentace sociálních bytů

Arcidiecézní charita Praha zveřejňuje výzvu k podání nabídek (veřejná zakázka malého rozsahu) na vypracování projektové dokumentace a obstarání stavebního povolení pro "sociální bydlení a zázemí pro sociálně aktivizační služby v areálu fary ve Svárově". Více informací.

Farní charita Praha 1-Nové Město: Vyzbrojili jsme se proti dluhům

Zadluženost a exekuce – slova, která v nás vyvolávají strach a obavy. Podle statistik má exekuci téměř desetina Čechů starších 15ti let. Pracovníci Charity se s reálným obsahem těchto slov často setkávají v praxi. Aby mohli lidem účinně pomáhat, charitní odborníci se pravidelně účastní seminářů zaměřených mj. na problematiku oddlužení. Jeden z podobných kurzů pro pracovníky Farní charity Praha 1 podpořila nedávno ČSOB.

Pražští symfonici vystoupí na benefičním koncertě pro Českou nemocnici v Ugandě

27. benefiční koncert Arcidiecézní charity Praha se uskuteční tradičně 31. října ve Smetanově síni Obecního domu v Praze. Symfonický orchestr hl. m. Prahy v čele s dirigentem Tomášem Braunerem provedou Beethovenovu Symfonii č. 5 Osudovou.

Pomáhejte nám pomáhat!

Navštivte Penzion u sv. Kryštofa

Využijte služeb našeho penzionu.
Praha 10 - Záběhlice

TEL. 272 769 371