Pomozte seniorům

Zapomenutý Domov pro seniory, lidi s postižením a nemocné v běloruském Kryčevě potřebuje naši pomoc.

Čtěte více informací...

Nemocnice v Ugandě

K záchraně životů stačí docela málo. Zapojte se, prosíme, do sbírky pro Českou nemocnici v Ugandě.

Pomáhejte pomáhat!

Pomáháte rádi? Vyberte si způsob, jak podpořit lidi, kteří to potřebují.

Azylový dům v Brandýse nad Labem slaví 15. narozeniny

Před 15 lety otevřela Arcidiecézní charita Praha Azylový dům pro matky s dětmi v tísni v Brandýse nad Labem. Na jeho začátky zavzpomínal dlouholetý ředitel domu PETR KREJCÁREK.

Benefiční koncert ke 100. výročí Charity

Českou nemocnici v Ugandě podpoří tradiční benefiční koncert, který pořádáme 31. října ve Smetanově síni Obecního domu. Posluchači se mohou těšit na Te Deum Antonína Dvořáka v podání špičkových umělců. Hosty koncertu budou Lucie Bílá a Petr Malásek.

Krajané z Ukrajiny: Čeština nás baví!

Naši lektoři českého jazyka uspořádali pro krajany z Ukrajiny, kteří přesídlili díky vládnímu programu zpět do Česka, setkání s názvem Den s češtinou. „V den státního svátku 8. května jsme připravili intenzivní kurz českého jazyka. Krajané shlédli ukázky z českých filmů, zpívali, odhadovali a doplňovali různá česká přísloví, lámali si jazyk jazykolamy. Setkání bylo určeno pro celé rodiny a proběhlo v příjemné neformální atmosféře," říká lektorka Nataliya Prokip.

Domov sv. Rodiny je domovem až do konce

Obyvatelé Domova svaté Rodiny již dávno nejsou děti, kterými byli v době jeho vzniku. Jsou z nich dospělí lidé. A také přirozeně stárnou, přicházejí nemoci a smrt. U lidí s mentálním postižením bohužel dříve než je běžné.

NADACE AGEL pokračuje v pomoci maminkám v tísni v Azylovém domě Gloria

Celkem 46 rodinám, které se ocitly v tísni, pomohli v loňském roce pracovníci pražského Azylového domu Gloria. A to rovněž díky 600tisícovému příspěvku od NADACE AGEL, která nad azylovým domem drží dlouhodobý patronát. Bez těchto prostředků by nebylo možné dále zútulňovat prostředí azylového domu nebo zajistit školní potřeby a léky pro rodiny, které se ne vlastním zaviněním ocitly v nouzi.

Charita se ujala zchátralého objektu v Třeboradicích. Staví nové sociální byty

Na začátku února zahájila Arcidiecézní charita Praha rekonstrukci objektu na Slaviborském náměstí v Praze Třeboradicích. Po dlouhá léta opuštěný bývalý rodinný dům se nachází v těsném sousedství charitního Centra pro tělesně postižené Fatima. Charita zde buduje čtyři nové sociální byty.

7 důvodů pro mimosoudní řešení sporů mezi rodiči

Poradna Magdala pomáhá rodinám stabilizovat jejich situaci, která je rozkolísaná po rozvodu nebo rozchodu rodičů. Je to dlouhodobý a stresující proces, který působí na všechny zúčastněné, děti nevyjímaje. Bohužel většina rodičů přichází do Poradny až v porozvodovém období, kdy se nejsou schopni domluvit na rodinném uspořádání. Přitom včasné mimosoudní řešení sporů je v praxi pro všechny strany zdaleka nejvýhodnější.

Azylový dům Gloria očima maminky Veroniky

Azylový dům Gloria pomohl v loňském roce 46 maminkám a 73 dětem. Většině z nich změnil život. Veroniku zachránil před odebráním syna Marka do ústavní péče, když se jednoho dne ocitla málem bez střechy nad hlavou. Požádali jsme Veroniku, aby popsala, jak jí Azylový dům Gloria pomáhá.

Kardinál Duka poobědval s tříkrálovými koledníky

Tři desítky koledníků a koordinátorů Tříkrálové sbírky včera zavítaly na Arcibiskupství pražské, aby se setkaly s kardinálem Dominikem Dukou. Pražský arcibiskup jim při slavnostním obědě poděkoval za pomoc při letošní sbírce. „Chci vám vyjádřit vděčnost za Tříkrálovou sbírku a popřát vám hodně Božího požehnání a milosti,“ řekl na adresu nejen přítomných, ale všech dobrovolníků a pracovníků charit, kteří se na sbírce podíleli.

Rozhovor s Šárkou Drškovou: 20 let Poradny Magdala

Poradna Magdala, jedna ze služeb Arcidiecézní charity Praha, slaví letos 20 výročí svého založení. Její činnost představuje ředitelka poradny ŠÁRKA DRŠKOVÁ.

Pomáhejte nám pomáhat!

Navštivte Penzion u sv. Kryštofa

Využijte služeb našeho penzionu.
Praha 10 - Záběhlice

TEL. 272 769 371