TŘÍKRÁLOVÁ SBÍRKA

Začněte nový rok dobrým skutkem! Od 1. do 14. ledna probíhá Tříkrálová sbírka na pomoc nejchudším lidem v naší zemi.

25 let Adopce na dálku

Díky vaší pomoci mohlo získat vzdělání 32 tisíc potřebných dětí.
Děkujeme!

Chcete pomoci i Vy?

Nemocnice v Ugandě

K záchraně životů stačí docela málo. Zapojte se, prosíme, do sbírky pro Českou nemocnici v Ugandě.

Charita rozlévala v centru Prahy štědrovečerní polévku pro potřebné

Tradiční štědrovečerní polévku dnes rozlévala Arcidiecézní charita Praha před kostelem sv. Ludmily na náměstí Míru v Praze 2. Připraveno bylo 500 porcí rybí polévky, kterou pracovníci Charity během dvou hodin rozdali potřebným lidem, seniorům i kolemjdoucím a návštěvníkům vánočních trhů.

„Akci jsme uskutečnili díky firmě DHP Conservation, která darovala rybí hlavy a maso na polévku," říká ředitel Arcidiecézní charity Praha Jaroslav Němec, „přišlo mnoho seniorů, kteří si doma polévku neuvaří, i sociálně potřebných. Především pro ně celou akci organizujeme.

Rybí surovina pocházela z šetrného chovu kapra na základě certifikace „Dobrá ryba“. Polévku uvařily kuchařky z charitního Domova sv. Rodiny podle tradičního receptu z rybích hlav i masa, zeleniny, petrželky kudrnky, másla a krupice.

Rozlévání štědrovečerní polévky nebyla zdaleka jedinou vánoční akcí pražské Charity pro potřebné. Štědrovečerní večeře se podávala lidem bez domova na Štědrý den v Azylovém domě sv. Terezie. V azylových domech pro matky s dětmi proběhla vánoční bedíska s rozdáváním vánočních dárků. Děkujeme všem dárcům, kteří se na těchto akcích podíleli.

Charita rozlévala v centru Prahy štědrovečerní polévku pro potřebnéCharita rozlévala v centru Prahy štědrovečerní polévku pro potřebné

Pomáhejte nám pomáhat!

Navštivte Penzion u sv. Kryštofa

Využijte služeb našeho penzionu.
Praha 10 - Záběhlice

TEL. 272 769 371