25 let Adopce na dálku

Díky vaší pomoci mohlo získat vzdělání 32 tisíc potřebných dětí.
Děkujeme!

Chcete pomoci i Vy?

Nemocnice v Ugandě

K záchraně životů stačí docela málo. Zapojte se, prosíme, do sbírky pro Českou nemocnici v Ugandě.

Ennio Colombini, spoluorganizátor štafety Corpus Domini oceněn medailí kardinála Josefa Berana

Pan Ennio Colombini je dlouholetým spolupracovníkem Arcidiecézní charity Praha při organizování štafetových poutí z Prahy do italského Orvieta, které připomínají kořeny svátku Corpus Domini. Arcibiskup pražský kardinál Dominik Duka ocenil Ennio Colombiniho medailí kardinála Josefa Berana.

Ennio Colombili, spoluorganizátor štafety Corpus Domini oceněn medailí kardinála Josefa BeranaVe dnech 10. – 12. října 2018 přijela do Prahy na pozvání Arcidiecézní charity Praha návštěva z italského Orvieta: pan Ennio Colombini – dlouholetý spolupracovník Arcidiecézní charity Praha při organizování štafetových běhů a pochodů Praha – Orvieto a zástupce radnice Orvieto Piergiorgio Pizzo. Skupinu doprovázel P. Don Danilo Innozenzi, dómský farář z Orvieta.

Arcidiecézní charita Praha již více než 10 let spolupořádá s italskou stranou kulturní akce, při kterých z Prahy každoročně vychází skupina poutníků, jejichž cílem je umbrijské Orvieto. Tam poutníci přicházejí na hlavní oslavu slavnosti Corpus Domini (Boží Tělo), která má v církvi svůj původ právě v Orvietu. Ve 13. století byl u zrodu tohoto svátku právě putující kněz z Prahy.

Ennio Colombili, spoluorganizátor štafety Corpus Domini oceněn medailí kardinála Josefa BeranaItalskou delegaci přijal v arcibiskupském paláci kardinál Dominik Duka, který ocenil pana Colombiniho medailí kardinála Josefa Berana. Na setkání zdůraznil, jak je v dnešní společnosti důležité posilovat pozitivní vztahy mezi národy, které mohou být založeny na osobních vazbách.

Skupina českých poutníků vyjde z Prahy do Orvieta i v příštím roce.

Pomáhejte nám pomáhat!

Navštivte Penzion u sv. Kryštofa

Využijte služeb našeho penzionu.
Praha 10 - Záběhlice

TEL. 272 769 371