Sestra Goretti v Praze

Sestra Maria Goretti z Indie se ve čtvrtek 13. prosince setká v Praze s dárci Centra zahraniční spolupráce.

Adventní výzva

Obdarujte o Vánocích nejen své blízké. Darujte pomoc i lidem s tělesným postižením.

25 let Adopce na dálku

Díky vaší pomoci mohlo získat vzdělání 32 tisíc potřebných dětí.
Děkujeme!

Chcete pomoci i Vy?

Nemocnice v Ugandě

K záchraně životů stačí docela málo. Zapojte se, prosíme, do sbírky pro Českou nemocnici v Ugandě.

Farní charita Roudnice nad Labem oslavila 20. výročí od založení

Slavnostní mší svatou si více než stovka přátel Farní charity Roudnice nad Labem připomněla 20. výročí od založení roudnické Charity. Sešli se 5. října v kostele Narození Panny Marie v Roudnici nad Labem.

Paní ředitelce Zdence Pětníkové a celému jejímu týmu osobně poděkoval kardinál Dominik Duka, starosta Roudnice nad Labem Vladimír Urban, prezident a ředitel Arcidiecézní charity Praha P. Stanislaw Gora a Jaroslav Němec a další hosté.

Za dobu fungování roudnické Charity se podařilo zaregistrovat čtyři sociální služby, vytvořit pro ně standardy, zajistit financování a postupně je stále zkvalitňovat, navázat spolupráci s dalšími Charitami, Potravinovou bankou, Agenturou pro sociální začleňování; aktivně pomáhat při povodních. „Troufám si říct, že naše charitní dílo se daří. Není to zásluha jednoho člověka, ale je to díky obětavé práci všech pracovníků Charity, kterým patří mé díky za jejich každodenní péči o klienty, za vytváření potřebného zázemí pro péči, za jejich osobní nasazení, profesionalitu, obětavost, vytrvalost, trpělivost, nadšení, empatii, pochopení,“ říká Pětníková, která za svoji práci získala v roce 2013 Cenu Charity za mimořádný přínos charitnímu dílu.

Fotoreportáž z oslavy

Více o práci Farní charity Roudnice nad Labem

Farní charita Roudnice nad Labem oslavila 20. výročí od založeníFarní charita Roudnice nad Labem oslavila 20. výročí od založeníFarní charita Roudnice nad Labem oslavila 20. výročí od založeníFarní charita Roudnice nad Labem oslavila 20. výročí od založení