Sestra Goretti v Praze

Sestra Maria Goretti z Indie se ve čtvrtek 13. prosince setká v Praze s dárci Centra zahraniční spolupráce.

Adventní výzva

Obdarujte o Vánocích nejen své blízké. Darujte pomoc i lidem s tělesným postižením.

25 let Adopce na dálku

Díky vaší pomoci mohlo získat vzdělání 32 tisíc potřebných dětí.
Děkujeme!

Chcete pomoci i Vy?

Nemocnice v Ugandě

K záchraně životů stačí docela málo. Zapojte se, prosíme, do sbírky pro Českou nemocnici v Ugandě.

Farní charita Vlašim otevřela v Benešově nový charitní šatník

Farní charita Vlašim otevřela v říjnu nový charitní šatník v Benešově v areálu V Lázních. Minulý týden prostor požehnal pater Marcel Timko. Stejně jako vlašimský benefiční obchůdek, který vlašimská Charita otevřela před třemi lety, i benešovský šatník slouží především sociálně slabým lidem, kteří si nemohou dovolit nákup nového oblečení. Do charitního šatníku si mohou přijít vybrat z nabídky ošacení i bot.

Farní charita Vlašim otevřela v Benešově nový charitní šatník Charitní šatník sídlí v areálu V Lázních v Pražské ulici 126. Otevřen je od pondělí do pátku od 9 do 17 hodin (s obědovou pauzou mezi 12 a 12.30) nebo v sobotu od 9 do 11 hodin.

Ředitelka Farní charity Vlašim paní Daniela Laloučková vysvětluje: „Naším záměrem je pomoci lidem, kteří jsou v nouzi. Jsou lidé, kteří nemají rodinu a jsou na všechno sami. Třeba maminky samoživitelky.“

Oblečení získává Farní charita Vlašim z darů. Do charitního šatníku mohou lidé kdykoli v otevírací době přijít a oblečení přinést. Prodavačka paní Ilona Tománková zdůrazňuje, že věci jsou čisté a velmi pěkné: „Toto oblečení na miminka je úplně nenošené,“ vyndává Farní charita Vlašim otevřela v Benešově nový charitní šatník z police několikery dupačky. „Dárci si k nám pomalu nacházejí cestu,“ říká paní Ilona, „nosí slušné věci. Není to tak, že by se sem dávaly věci na vyhození.“

Ve Vlašimi koncept charitního obchůdku úspěšně funguje již tři roky. Sociálně potřebným pomáhá získat oblečení a další věci za velmi nízký příspěvek nebo úplně zdarma, pokud mají doporučení od Občanské poradny nebo sociálního odboru města. Dárcům dává naopak charitní obchůdek možnost smysluplně využít oblečení, které již neupotřebí.

Náklady na provoz šatníku hradí Charita. Ta musí platit nájem za prostory. Na platy prodavaček přispívá z velké části Úřad práce.

V úterý 14. listopadu požehnal nově otevřenému charitnímu šatníku v Benešově pater Marcel Timko. „Toto místo je skromné, tak jako počátky jakéhokoli dobra. Prosme Boha, aby svým požehnáním provázel všechny, kdo zde budou konat svou práci i všechny, kdo sem budou přicházet,“ povzbudil všechny přítomné k modlitbě za úspěch tohoto charitního projektu.

Pomáhejte nám pomáhat!

Navštivte Penzion u sv. Kryštofa

Využijte služeb našeho penzionu.
Praha 10 - Záběhlice

TEL. 272 769 371