Benefiční koncert

Vstupenky na benefiční koncert pro Českou nemocnici v Ugandě jsou již v prodeji!

Koupit vstupenky on-line

Hledáme dobrovolníky

Pomozte nám zorganizovat Národní potravinovou sbírku. Letos proběhne v sobotu 10. listopadu.

Nemocnice v Ugandě

K záchraně životů stačí docela málo. Zapojte se, prosíme, do sbírky pro Českou nemocnici v Ugandě.

25 let Adopce na dálku

Díky vaší pomoci mohlo získat vzdělání 32 tisíc potřebných dětí.
Děkujeme!

Chcete pomoci i Vy?

Ministryně Ludmila Műllerová předala povodňovou pomoc (videoreportáž)

Zaměstnanci resortu práce a sociálních věcí se rozhodli osobně pomoci lidem z Černěvsi, kterou postihly letošní záplavy. Pro tamní rodiny s dětmi vybrali v zaměstnanecké sbírce 69 501 korun. Ministryně resortu šek osobně předala starostce obce.

Obec, na jejíž obnovu přispěli zaměstnanci Ministerstva práce a sociálních věcí ČR a České správy sociálního zabezpečení, vytipovalo ministerstvo ve spolupráci s Farní charitou Roudnice nad Labem, která v oblasti mapuje situaci a provádí v jednotlivých domácnostech sociální šetření. Vedení roudnické Charity bylo předání daru přítomno.

Černěves je malá obce se dvěma stovkami obyvatel na Roudnicku, kterou povodeň poničila i v roce 2002. Letošní povodeň v Černěvsi zasáhla domy několika hned několika rodin s dětmi. Charita má pracovníky přímo v terénu, takže přesně ví, kde je potřeba přispět, pomoc proto bude naprosto cílená. Ministryně práce a sociálních věcí Ludmila Müllerová říká: „Solidarita našich zaměstnanců s lidmi, které povodně zasáhly, mě moc potěšila. Nejsme jen úřad, který pomáhá zaplaveným ze státních peněz, ale umíme pomoci také sami za sebe. A je symbolické, že náš příspěvek patří rodinám s dětmi.“

Shlédněte videoreportáž z návštěvy paní ministryně v Černěvsi.

Titulní fotografie: Ministryně Müllerová (vpravo) v rozhovoru s ředitelkou Farní charity Roudnice nad Labem Zdenkou Pětníkovou.

Pomáhejte nám pomáhat!

Navštivte Penzion u sv. Kryštofa

Využijte služeb našeho penzionu.
Praha 10 - Záběhlice

TEL. 272 769 371