Benefiční koncert

Vstupenky na benefiční koncert pro Českou nemocnici v Ugandě jsou již v prodeji!

Koupit vstupenky on-line

Hledáme dobrovolníky

Pomozte nám zorganizovat Národní potravinovou sbírku. Letos proběhne v sobotu 10. listopadu.

Nemocnice v Ugandě

K záchraně životů stačí docela málo. Zapojte se, prosíme, do sbírky pro Českou nemocnici v Ugandě.

25 let Adopce na dálku

Díky vaší pomoci mohlo získat vzdělání 32 tisíc potřebných dětí.
Děkujeme!

Chcete pomoci i Vy?

Papež František jmenoval P. Jana Balíka konzultantem Úřadu pro laiky, rodinu a život

Papež František jmenoval členy a konzultanty vatikánského Úřadu pro laiky, rodinu a život. Mezi 26 konzultanty nominoval také P. Jana Balíka, biskupského vikáře pro diakonii a prezidenta Arcidicézní charity Praha. P. Balík je jedním z tvůrců pastorace mládeže v České republice. Ke jmenování do úřadu srdečně blahopřejeme!

Papež František: Nikdy neurážejme rodiče

Zaujala nás promluva papeže Františka během audience dne 19. září, v níž se zamýšlí na významem slov Cti otce svého i matku svou. Svatý Otec vysvětluje, že "ctít" znamená uznat hodnotu: „Ctít otce a matku tedy znamená uznat jejich význam konkrétními gesty." Papež František vyzývá: „Pokud ses od svých rodičů oddálil, vynalož úsilí a vrať se, vrať se k nim."

Evropští biskupové ocenili práci dobrovolníků

Evropští biskupové vyjádřli na svém plenárním zasedání v polské Poznani své poděkování milionům dobrovolníků, kteří každý den svojí pomocí chudým a lidem na okraji svědčí o křesťanské lásce. Hlavním tématem zasedání, které proběhlo ve dnech 13. - 16. září byl Duch solidarity a představen byl průzkum o dobrovolnictví v Evropě.

České církevní školy, nejen v Česku, ale i v zahraničí, slaví svůj den

V neděli 16. září 2018 slavíme svátek sv. Ludmily, babičky sv. Václava. Tento den byl zároveň ustanoven Dnem církevního školství. Římskokatolická církev zřizuje v Česku více než stovku škol a školských zařízení. Prostřednictvím Arcidiecézní charity Praha vybudovala také několik škol v Ugandě, Indii a Konžské demokratické republice a podporuje vzdělání tisíců potřebných dětí v rozvojových zemích.

Pomáhejte nám pomáhat!

Navštivte Penzion u sv. Kryštofa

Využijte služeb našeho penzionu.
Praha 10 - Záběhlice

TEL. 272 769 371