25 let Adopce na dálku

Díky vaší pomoci mohlo získat vzdělání 32 tisíc potřebných dětí.
Děkujeme!

Chcete pomoci i Vy?

Nemocnice v Ugandě

K záchraně životů stačí docela málo. Zapojte se, prosíme, do sbírky pro Českou nemocnici v Ugandě.

Papež František: Pomluvy zabíjejí, křesťan má svědčit pravdou a láskou

Zaujala nás katecheze papeže Františeka, v níž se věnoval osmému přikázání: „Nepromluvíš křivého svědectví proti bližnímu svému,“ o kterém Katechismus uvádí, že „zakazuje překrucovat pravdu ve vztazích k druhým“. (KKC 2464) „Žít v nepravdivé komunikaci je závažné, neboť brání vztahům a tudíž brání lásce. Kde je lež, tam není láska,“ uvedl papež František v úvodu své promluvy. Když mluvíme o komunikaci, nejsou tím myšlena pouze slova, ale i gesta, chování a dokonce i mlčení či nepřítomnost druhého. Člověk komunikuje celou svojí bytostí a vším, co dělá.

Papež František: slyšme křik lidí na okraji! Připomene je Světový den chudých

Chudoba neznamená jen nedostatek, ale také vyloučení ze „spořádané“ společnosti, opuštěnost, osamění. Světový den chudých, který ustanovil papež František a který letos připadá na neděli 18. listopadu, je pro nás příležitostí slyšet „volání“ chudých a dát jim najevo svůj lidský zájem a nabídnout pomoc.

Papež František jmenoval P. Jana Balíka konzultantem Úřadu pro laiky, rodinu a život

Papež František jmenoval členy a konzultanty vatikánského Úřadu pro laiky, rodinu a život. Mezi 26 konzultanty nominoval také P. Jana Balíka, biskupského vikáře pro diakonii a prezidenta Arcidicézní charity Praha. P. Balík je jedním z tvůrců pastorace mládeže v České republice. Ke jmenování do úřadu srdečně blahopřejeme!

Papež František: Nikdy neurážejme rodiče

Zaujala nás promluva papeže Františka během audience dne 19. září, v níž se zamýšlí na významem slov Cti otce svého i matku svou. Svatý Otec vysvětluje, že "ctít" znamená uznat hodnotu: „Ctít otce a matku tedy znamená uznat jejich význam konkrétními gesty." Papež František vyzývá: „Pokud ses od svých rodičů oddálil, vynalož úsilí a vrať se, vrať se k nim."

Evropští biskupové ocenili práci dobrovolníků

Evropští biskupové vyjádřli na svém plenárním zasedání v polské Poznani své poděkování milionům dobrovolníků, kteří každý den svojí pomocí chudým a lidem na okraji svědčí o křesťanské lásce. Hlavním tématem zasedání, které proběhlo ve dnech 13. - 16. září byl Duch solidarity a představen byl průzkum o dobrovolnictví v Evropě.

České církevní školy, nejen v Česku, ale i v zahraničí, slaví svůj den

V neděli 16. září 2018 slavíme svátek sv. Ludmily, babičky sv. Václava. Tento den byl zároveň ustanoven Dnem církevního školství. Římskokatolická církev zřizuje v Česku více než stovku škol a školských zařízení. Prostřednictvím Arcidiecézní charity Praha vybudovala také několik škol v Ugandě, Indii a Konžské demokratické republice a podporuje vzdělání tisíců potřebných dětí v rozvojových zemích.

Pomáhejte nám pomáhat!

Navštivte Penzion u sv. Kryštofa

Využijte služeb našeho penzionu.
Praha 10 - Záběhlice

TEL. 272 769 371