TŘÍKRÁLOVÁ SBÍRKA

Začněte nový rok dobrým skutkem! Od 1. do 14. ledna probíhá Tříkrálová sbírka na pomoc nejchudším lidem v naší zemi.

25 let Adopce na dálku

Díky vaší pomoci mohlo získat vzdělání 32 tisíc potřebných dětí.
Děkujeme!

Chcete pomoci i Vy?

Nemocnice v Ugandě

K záchraně životů stačí docela málo. Zapojte se, prosíme, do sbírky pro Českou nemocnici v Ugandě.

Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Průvod v čele s třemi králi na velbloudech zahájí Tříkrálovou sbírku v Praze

Srdečně vás zveme k účasti na tříkrálovém průvodu v čele s třemi králi na velbloudech, který projde centrem Prahy v neděli 6. ledna. Průvod se vydá v 15 hodin z Malostranského náměstí přes Karlův most až na Staroměstské náměstí. Průvodu bude předcházet požehnání tříkrálovým koledníkům, které v kostele sv. Tomáše vyprosí arcibiskup pražský kardinál Dominik Duka. Více...

Místo: Praha (kostel sv. Tomáše v Josefské ulici na Malé Straně - Karlův most - Staroměstské náměstí)
Termín: 6. 1. 2019, 14:30

Tříkrálové klouzání v Brandýse nad Labem

Spolu s Městem Brandýs nad Labem-Stará Boleslav srdečně zveme na městské kluziště na Masarykově náměstí. V neděli 6. ledna od 13 do 17 hodin bude doprovodný program spojen s Tříkrálovou sbírkou Charity.

Plakát ke stažení.

Místo: Městské kluziště na Masarykově náměstí v Brandýse nad Labem
Termín: 6. 1. 2019, 13:00 — 6. 1. 2019, 17:00

Životní kompas – seminář v Poradně Magdala

Období mezi Vánoci a Novým rokem je čas, který je nejlepší na bilancování. Pro některé z nás to není čas veselí a radosti, může být naopak časem silných emocí a pocitů. Uživatelé Projektu Magdala jsou ženy, které aktuálně procházejí velmi náročným obdobím ve svém životě, udělaly velký krok a odešly z nefunkčního partnerství do neznáma a je přirozené, že cítí smutek, osamělost a bezmoc. Pomohli jsme jim tento čas prožít v kruhu ostatních žen, aby nezůstaly na své pocity samy.

K+M+B: Kristus požehnej tomuto domu

Od 1. do 14. ledna 2019 mohou lidé v ulicích opět po roce potkávat malé i velké postavičky v pláštích a s královskými korunkami na hlavách. Desetitisíce dobrovolníků neváhá věnovat svůj čas a podpořit Tříkrálovou sbírku Charity. Přidejte se také. Začněte nový rok dobrým skutkem a přispějte na dobrou věc.

Charita rozlévala v centru Prahy štědrovečerní polévku pro potřebné

Tradiční štědrovečerní polévku dnes rozlévala Arcidiecézní charita Praha před kostelem sv. Ludmily na náměstí Míru v Praze 2. Připraveno bylo 500 porcí rybí polévky, kterou pracovníci Charity během dvou hodin rozdali potřebným lidem, seniorům i kolemjdoucím a návštěvníkům vánočních trhů.

Rozlévání štědrovečerní polévky potřebným

Tradiční štědrovečerní polévku bude v centru Prahy rozlévat Arcidiecézní charita Praha. 500 porcí rybí polévky bude připraveno pro potřebné i pro kolemjdoucí a návštěvníky vánočních trhů v neděli 23. prosince od 11 hodin před kostelem sv. Ludmily na Náměstí Míru v Praze 2.

Surovinu na polévku daruje firma DHP Conservation. Ryba pochází z šetrného chovu kapra na základě certifikace „Dobrá ryba“. Polévku uvaří kuchařky z charitního Domova sv. rodiny podle tradičního receptu z rybích hlav i masa, zeleniny, petrželky kudrnky, másla a krupice.

Místo: Náměstí Míru, před kostelem sv. Ludmily, Praha 2
Termín: 23. 12. 2018, 11:00

Modlitba za přežití zimy

Azylový dům sv. Terezie srdečně zve na tradiční setkání klientů, pracovníků, přátel Arcidiecézní charity Praha i široké veřejnosti u příležitosti Modlitby za přežití zimy.

Setkání zahájené mší svatou proběhne ve čtvrtek 22. prosince od 13 hodin v Azylovém domě. Mši svatou povede P. Stanislaw Gora. Poté jste zváni na předvánoční pohoštění a prohlídku Azylového domu.

Místo: Azylový dům sv. Terezie, Pernerova 20, Praha - Karlín
Termín: 22. 12. 2018, 13:00

Přejeme vám krásné a požehnané Vánoce

Přejeme vám a vašim blízkým krásné a pokojné prožití vánočních svátků. Děkujeme vám, že s námi pomáháte potřebným v naší zemi i v zahraničí

pracovníci Arcidiecézní charity Praha

Jak slavili Vánoce krajané z Ukrajiny a Venezuely, kteří přesídlili do Česka

Jak Češi prožívají Vánoce? Jak se na ně připravují? A jak to máme udělat my?
To jsou otázky, které si kladli krajané z Ukrajiny a Venezuely, kteří mají české kořeny a nyní se přesidlují zpět do České republiky a snaží plně zapojit do života v nové zemi.

Pomáhejte nám pomáhat!

Navštivte Penzion u sv. Kryštofa

Využijte služeb našeho penzionu.
Praha 10 - Záběhlice

TEL. 272 769 371