Benefiční koncert

Vstupenky na benefiční koncert pro Českou nemocnici v Ugandě jsou již v prodeji!

Koupit vstupenky on-line

Hledáme dobrovolníky

Pomozte nám zorganizovat Národní potravinovou sbírku. Letos proběhne v sobotu 10. listopadu.

Nemocnice v Ugandě

K záchraně životů stačí docela málo. Zapojte se, prosíme, do sbírky pro Českou nemocnici v Ugandě.

25 let Adopce na dálku

Díky vaší pomoci mohlo získat vzdělání 32 tisíc potřebných dětí.
Děkujeme!

Chcete pomoci i Vy?

Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Ennio Colombini, spoluorganizátor štafety Corpus Domini oceněn medailí kardinála Josefa Berana

Pan Ennio Colombini je dlouholetým spolupracovníkem Arcidiecézní charity Praha při organizování štafetových poutí z Prahy do italského Orvieta, které připomínají kořeny svátku Corpus Domini. Arcibiskup pražský kardinál Dominik Duka ocenil Ennio Colombiniho medailí kardinála Josefa Berana.

Představujeme „adoptovanou“ Justine, předsedkyni studentů v ZŠ sv. Jana Nepomuckého v Ugandě

Justine (13) je jednou ze studentek, které jsou podporovány Arcidiecézní charitou Praha v programu Adopce na dálku®. Navštěvuje Základní školu sv. Jana Nepomuckého v ugandské Kitule. Ač je teprve šesťačka, její jméno zná ve škole každý. Studenti ji zvolili do pozice akademického prefekta.

Papež František jmenoval P. Jana Balíka konzultantem Úřadu pro laiky, rodinu a život

Papež František jmenoval členy a konzultanty vatikánského Úřadu pro laiky, rodinu a život. Mezi 26 konzultanty nominoval také P. Jana Balíka, biskupského vikáře pro diakonii a prezidenta Arcidicézní charity Praha. P. Balík je jedním z tvůrců pastorace mládeže v České republice. Ke jmenování do úřadu srdečně blahopřejeme!

Lékaři z Nemocnice Na Homolce podporují vzdělání Prakashe z Indie

Prakash (20) z Indie snil v dětství o povolání lékaře. Právě proto padla volba na něj, když si kolektiv lékařů, sester a sanitářů z koronární jednotky v Nemocnici Na Homolce před deseti lety vybíral studenta z Indie, kterého by chtěl podporovat v programu Adopce na dálku®. Že je dnes Prakash úspěšným studentem stavební fakulty, nikomu nevadí. Naopak. Chlapec patří k nejúspěšnějším v programu Adopce na dálku®. Jemu i jeho „adoptivním rodičům“ jsme položili pár otázek.

Hledáme dobrovolníky pro Národní potravinovou sbírku

Národní potravinová sbírka je příležitostí pomoci konkrétním způsobem lidem, kteří se nacházejí v tíživé životní situaci. Ve stovkách supermarketů v celé České republice budete moci v sobotu 10. listopadu nakoupit a přímo na místě darovat potraviny pro potřebné. K uskutečnění akce je potřeba pomoc dobrovolníků >>>

Slavnostní setkání u příležitosti 10. výročí založení Azylového domu Gloria

Srdečně zveme dárce, dobrovolníky a příznivce na slavnostní setkání u příležitosti 10. výročí založení Azylového domu Gloria. Bohoslužbu slova bude sloužit pražský arcibiskup kardinál Dominik Duka.

Místo: Renoirova 614/7, Praha 5-Hlubočepy
Termín: 3. 10. 2018, 15:00

Rozhovor s Alešem Vackem, vedoucím zambijské charitní mise

Aleš Vacek je světoběžník. Deset let cestoval po celé zemi. Pracoval i na zámořských lodích. V roce 2006 se usadil v Zambii, kde vede charitní rozvojovou misi. V rozhovoru přibližuje, jak Arcidiecézní charita Praha v Zambii pomáhá a jak se člověku ze střední Evropy žije v této rozvojové zemi.

Charita vyhlašuje sbírku na pomoc obětem tsunami v Indonésii

V pátek 28. září postihlo indonéský ostrov Sulawesi (Celebes) zatím nejsilnější ze série zemětřesení a to o síle 7,4 stupňů Richterovy škály. Následná vlna tsunami si vyžádala stovky lidských životů, celkový počet postižených obyvatel může dosáhnout několika set tisíc, podle některých odhadů až dva miliony. Charita Česká republika proto vyhlašuje finanční sbírku na pomoc obětem a obnovu země.

Arcidiecézní charita Praha zve na Den otevřených dveří

Celostátní kampaní Den Charity si připomínáme svátek sv. Vincence z Pauly, patrona a zakladatele moderní charitativní práce. Cílem kampaně je seznámit širokou veřejnost s činností Charity a jejím posláním, představit zájemcům jednotlivá pracoviště a charitní zařízení. Den Charity není spojen s žádnou finanční sbírkou.
Den otevřených dveří proběhne ve čtvrtek 27. září 2018 od 10 do 17 hodin ve všech zařízeních Arcidiecézní charity Praha »»»

Místo: sociální služby Arcidiecézní charity Praha
Termín: 27. 9. 2018, 10:00 — 27. 9. 2018, 17:00

Svatý Václav - historický velkofilm z roku 1930 s živou hudbou

Srdečně vás zveme na koncert Symfonického orchestru hl. m. Prahy FOK, který v rámci Svatováclavských slavností uvede historický velkofilm Svatý Václav z roku 1930 s živou hudbou Oskara Nedbala a Jaroslava Křičky. Více informací.

Leták ke stažení.

Symfonický orchestr hl. m. Prahy FOK je dlouholetým partnerem Arcidiecézní charity Praha. Každoročně účinkuje na benefičním koncertu ve Smetanově síni Obecního domu. Více o letošní benefici

Místo: Obecní dům, Praha 1
Termín: 26. 9. 2018, 19:30 — 27. 9. 2018, 19:30
Pomáhejte nám pomáhat!

Navštivte Penzion u sv. Kryštofa

Využijte služeb našeho penzionu.
Praha 10 - Záběhlice

TEL. 272 769 371