Pomozte seniorům

Zapomenutý Domov pro seniory, lidi s postižením a nemocné v běloruském Kryčevě potřebuje naši pomoc.

Čtěte více informací...

Nemocnice v Ugandě

K záchraně životů stačí docela málo. Zapojte se, prosíme, do sbírky pro Českou nemocnici v Ugandě.

Pomáhejte pomáhat!

Pomáháte rádi? Vyberte si způsob, jak podpořit lidi, kteří to potřebují.

Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Azylový dům v Brandýse nad Labem slaví 15. narozeniny

Před 15 lety otevřela Arcidiecézní charita Praha Azylový dům pro matky s dětmi v tísni v Brandýse nad Labem. Na jeho začátky zavzpomínal dlouholetý ředitel domu PETR KREJCÁREK.

Benefiční koncert ke 100. výročí Charity

Českou nemocnici v Ugandě podpoří tradiční benefiční koncert, který pořádáme 31. října ve Smetanově síni Obecního domu. Posluchači se mohou těšit na Te Deum Antonína Dvořáka v podání špičkových umělců. Hosty koncertu budou Lucie Bílá a Petr Malásek.

Léčba pacienta tuberkulózy zachrání dalších 10 lidí od nákazy

„Pan Peter přišel do nemocnice s infekcí dýchacích cest. Je mu již 86 let, což je u nás v Ugandě velmi požehnaný věk,“ vypráví vrchní sestra Rhona Nsamba, „vyšetření potvrdilo nákazu tuberkulózou. Pana Petera jsme hospitalizovali a nasadili léčbu.“

Vzpomínka na Josefa kardinála Berana

Srdečně vás zveme na slavnostní mši svatou u příležitosti 50 let od úmrtí kardinála Josefa Berana, kterou celebruje biskupský vikář pro diakonii P. Jan Balík. Mše svatá bude sloužena v kapli Panny Marie Lurdské v Domově pro seniory kardinála Berana.

Místo: Domov pro seniory kardinála Berana, Charitní 26, Mukařov
Termín: 17. 5. 2019, 13:00

Uganda: Překvapení, které potěšilo školáka Jamese

James je usměvavý a skromný chlapec. Na první pohled byste neřekli, jaké těžkosti musí v životě překonávat. Brzy musel vzít velký díl odpovědnosti za chod domácnosti do vlastních rukou. Žije jen s maminkou, která je mentálně nemocná a je pro ni složité zabezpečit všechny potřeby rodiny. James studuje díky programu Adopce na dálku®.

Krajané z Ukrajiny: Čeština nás baví!

Naši lektoři českého jazyka uspořádali pro krajany z Ukrajiny, kteří přesídlili díky vládnímu programu zpět do Česka, setkání s názvem Den s češtinou. „V den státního svátku 8. května jsme připravili intenzivní kurz českého jazyka. Krajané shlédli ukázky z českých filmů, zpívali, odhadovali a doplňovali různá česká přísloví, lámali si jazyk jazykolamy. Setkání bylo určeno pro celé rodiny a proběhlo v příjemné neformální atmosféře," říká lektorka Nataliya Prokip.

Domov sv. Rodiny je domovem až do konce

Obyvatelé Domova svaté Rodiny již dávno nejsou děti, kterými byli v době jeho vzniku. Jsou z nich dospělí lidé. A také přirozeně stárnou, přicházejí nemoci a smrt. U lidí s mentálním postižením bohužel dříve než je běžné.

Co mě naučily dopisy běloruských dětí dárcům

Novou posilou v týmu Centra zahraniční spolupráce je Naděžda Lobanová. Koordinuje charitní pomoc v Bělorusku, odkud sama pochází. O Velikonocích měla milý úkol – dárcům v programu Adopce na dálku® rozeslat dopisy od „adoptovaných“ dětí: „Rukama mi prošly tři stovky dopisů od dětí ve věku od 7 do 20 let. Jejich upřímnost a srdečnost mě nenechaly lhostejnou a ráda bych se podělila o své dojmy."

NADACE AGEL pokračuje v pomoci maminkám v tísni v Azylovém domě Gloria

Celkem 46 rodinám, které se ocitly v tísni, pomohli v loňském roce pracovníci pražského Azylového domu Gloria. A to rovněž díky 600tisícovému příspěvku od NADACE AGEL, která nad azylovým domem drží dlouhodobý patronát. Bez těchto prostředků by nebylo možné dále zútulňovat prostředí azylového domu nebo zajistit školní potřeby a léky pro rodiny, které se ne vlastním zaviněním ocitly v nouzi.

HOVORY D aneb Mluvme o demenci

Domov se zvláštním režimem iniciuje pravidelné setkávání podpůrné skupiny pro pečující o osoby s demencí. Setkání se konají 1x měsíčně, každé 1. pondělí v měsíci od 17 do 19 hodin v Domově se zvláštním režimem, Renoirova 614/7, Praha 5 – Hlubočepy.

Místo: Domov se zvláštním režimem, Renoirova 614/7, Praha 5 – Hlubočepy
Termín: 1. 4. 2019, 17:00
Pomáhejte nám pomáhat!

Navštivte Penzion u sv. Kryštofa

Využijte služeb našeho penzionu.
Praha 10 - Záběhlice

TEL. 272 769 371