Pomozte seniorům

Zapomenutý Domov pro seniory, lidi s postižením a nemocné v běloruském Kryčevě potřebuje naši pomoc.

Čtěte více informací...

Nemocnice v Ugandě

K záchraně životů stačí docela málo. Zapojte se, prosíme, do sbírky pro Českou nemocnici v Ugandě.

Pomáhejte pomáhat!

Pomáháte rádi? Vyberte si způsob, jak podpořit lidi, kteří to potřebují.

Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Uganda: Překvapení, které potěšilo školáka Jamese

James je usměvavý a skromný chlapec. Na první pohled byste neřekli, jaké těžkosti musí v životě překonávat. Brzy musel vzít velký díl odpovědnosti za chod domácnosti do vlastních rukou. Žije jen s maminkou, která je mentálně nemocná a je pro ni složité zabezpečit všechny potřeby rodiny. James studuje díky programu Adopce na dálku®.

Krajané z Ukrajiny: Čeština nás baví!

Naši lektoři českého jazyka uspořádali pro krajany z Ukrajiny, kteří přesídlili díky vládnímu programu zpět do Česka, setkání s názvem Den s češtinou. „V den státního svátku 8. května jsme připravili intenzivní kurz českého jazyka. Krajané shlédli ukázky z českých filmů, zpívali, odhadovali a doplňovali různá česká přísloví, lámali si jazyk jazykolamy. Setkání bylo určeno pro celé rodiny a proběhlo v příjemné neformální atmosféře," říká lektorka Nataliya Prokip.

Domov sv. Rodiny je domovem až do konce

Obyvatelé Domova svaté Rodiny již dávno nejsou děti, kterými byli v době jeho vzniku. Jsou z nich dospělí lidé. A také přirozeně stárnou, přicházejí nemoci a smrt. U lidí s mentálním postižením bohužel dříve než je běžné.

Co mě naučily dopisy běloruských dětí dárcům

Novou posilou v týmu Centra zahraniční spolupráce je Naděžda Lobanová. Koordinuje charitní pomoc v Bělorusku, odkud sama pochází. O Velikonocích měla milý úkol – dárcům v programu Adopce na dálku® rozeslat dopisy od „adoptovaných“ dětí: „Rukama mi prošly tři stovky dopisů od dětí ve věku od 7 do 20 let. Jejich upřímnost a srdečnost mě nenechaly lhostejnou a ráda bych se podělila o své dojmy."

NADACE AGEL pokračuje v pomoci maminkám v tísni v Azylovém domě Gloria

Celkem 46 rodinám, které se ocitly v tísni, pomohli v loňském roce pracovníci pražského Azylové domu Gloria. A to rovněž díky 600tisícovému příspěvku od NADACE AGEL, která nad azylovým domem drží dlouhodobý patronát. Bez těchto prostředků by nebylo možné dále zútulňovat prostředí azylového domu nebo zajistit školní potřeby a léky pro rodiny, které se ne vlastním zaviněním ocitly v nouzi.

Charita se ujala zchátralého objektu v Třeboradicích. Staví nové sociální byty

Na začátku února zahájila Arcidiecézní charita Praha rekonstrukci objektu na Slaviborském náměstí v Praze Třeboradicích. Po dlouhá léta opuštěný bývalý rodinný dům se nachází v těsném sousedství charitního Centra pro tělesně postižené Fatima. Charita zde buduje čtyři nové sociální byty.

7 důvodů pro mimosoudní řešení sporů mezi rodiči

Poradna Magdala pomáhá rodinám stabilizovat jejich situaci, která je rozkolísaná po rozvodu nebo rozchodu rodičů. Je to dlouhodobý a stresující proces, který působí na všechny zúčastněné, děti nevyjímaje. Bohužel většina rodičů přichází do Poradny až v porozvodovém období, kdy se nejsou schopni domluvit na rodinném uspořádání. Přitom včasné mimosoudní řešení sporů je v praxi pro všechny strany zdaleka nejvýhodnější.

Azylový dům Gloria očima maminky Veroniky

Azylový dům Gloria pomohl v loňském roce 46 maminkám a 73 dětem. Většině z nich změnil život. Veroniku zachránil před odebráním syna Marka do ústavní péče, když se jednoho dne ocitla málem bez střechy nad hlavou. Požádali jsme Veroniku, aby popsala, jak jí Azylový dům Gloria pomáhá.

Kardinál Duka poobědval s tříkrálovými koledníky

Tři desítky koledníků a koordinátorů Tříkrálové sbírky včera zavítaly na Arcibiskupství pražské, aby se setkaly s kardinálem Dominikem Dukou. Pražský arcibiskup jim při slavnostním obědě poděkoval za pomoc při letošní sbírce. „Chci vám vyjádřit vděčnost za Tříkrálovou sbírku a popřát vám hodně Božího požehnání a milosti,“ řekl na adresu nejen přítomných, ale všech dobrovolníků a pracovníků charit, kteří se na sbírce podíleli.

Rozhovor s Šárkou Drškovou: 20 let Poradny Magdala

Poradna Magdala, jedna ze služeb Arcidiecézní charity Praha, slaví letos 20 výročí svého založení. Její činnost představuje ředitelka poradny ŠÁRKA DRŠKOVÁ.

Pomáhejte nám pomáhat!

Navštivte Penzion u sv. Kryštofa

Využijte služeb našeho penzionu.
Praha 10 - Záběhlice

TEL. 272 769 371