Noc kostelů u sv. Kajetána: Slavné operní árie, skvělý Vladimír Kořen a stovky návštěvníků

11. 6. 2022

Kostel Panny Marie Matky ustavičné pomoci a sv. Kajetána, který provozuje Arcidiecézní charita Praha, se během Noci kostelů otevřel stovkám návštěvníků. Měli možnost vyslechnout dva mimořádné koncerty, přednášky o historii kostela i ochutnat mešní vína z Česka i zahraniční. Celým večerem provázel oblíbený televizní moderátor Vladimír Kořen.

V úvodu vystoupila nevidomá klavíristka a zpěvačka Ráchel Skleničková, která se dostala do širšího povědomí nazpíváním duetu s Mirem Žbirkou. Uvedla skladby barokních mistrů i ukázku své vlastní tvorby.

Večerem provázel Vladimír Kořen: „Noc kostelů byla opravdovým zážitkem. Koncerty Ráchel Skleničkové a Petry Alvarez Šimkové s Rafaelem Alvarez člověka dostaly do jiných sfér. Díky Arcidiecézní charitě za možnost být u toho.“

Vrcholem programu bylo pěvecké vystoupení úspěšné sopranistky, sólistky Národního divadla Petry Alvarez Šimkové a jejího manžela, vynikajícího mexického tenoristy, Rafaela Alvarez.

Vystoupení manželů Alvarezových přilákalo do kostela stovky návštěvníků, kteří na závěr ocenili jejich strhující koncert potleskem ve stoje.

Výstava přední české grafičky a malířky Aleny Laufrové představila její tvorbu i dobročinné aktivity. Již bezmála 20 let podporuje program Adopce na dálku® Arcidiecézní charity Praha.

Příjemným zpestředním byla ochutnávka mešních vín z Česka i zahraničí.