On-line koncert Michaely Noskové na pomoc seniorům

18. 3. 2020 Koronavirus

On-line koncert Michaely Noskové na pomoc seniorům

On-line koncert Michaely Noskové sledujte ze záznamu na stránkách www.art-gang.com.

V domovech pro seniory je v těchto dnech smutno. Na jejich obyvatele doléhá strach z koronaviru. Navíc se jim stýská po příbuzných, kteří je nyní nemohou navštěvovat. Buďme s nimi aspoň na dálku prostřednictvím on-line koncertu Míšy Noskové!

Michaela Nosková vysvětluje, proč se rozhodla benefici uspořádat: „Po telefonátu s paní ředitelkou jednoho z domovů pro seniory vím, že senioři trpí na jednu stranu obrovským strachem z koronaviru a jeho následků a na druhou stranu naprostým odloučením od svých blízkých.

Vymysleli jsme pro ně tedy alespoň to nejmenší. V sobotu večer proběhne online benefiční koncert, který se bude přenášet v domovech seniorů po celé ČR. Bude pro ně, pro jejich radost, s písničkami na přání, které mi teď postupně z domovů posílají.

V sobotu večer uděláme dobrou věc a krom nálady můžeme přispět i na zdravotní pomůcky a péči právě o ně. V současné době jedou na 1 000 000 % nejen zdravotníci, policie, hasiči a další složky podílející se na základním fungování státu, ale také právě pečovatelé v těchto domovech. Nemají zdravotní potřeby a dostatek personálu, aby ochránili tu nejrizikovější skupinu.“

Jak senioři nápad na on-line koncert přivítali? „Naši klienti byli moc potěšeni, že si dokonce mohou vybrat písničku! Je moc milé, že na ně někdo „zvenku“ myslí!“ říká Alena Hanková z Domova pro seniory kardinála Berana v Mukařově.

Na koncertě zazní i písničky na přání obyvatel Domova se zvláštním režimem pro lidi s Alzheimerovou chorobou. „Pustili jsme klientům písničky a ty, na které zareagovali nebo je začali zpívat, jsme zařadili do seznamu přání. Na hudbu většina z nich reaguje velmi pozitivně, u některých známe i vkus a co měli rádi, zejména z jejich biografie, pokud to již verbálně nesdělí. Ale emoce vyjadřovat umí,“ říká Ivana Otřísalová z Domova se zvláštním režimem.

Pomáhejte nám pomáhat během epidemie koronaviru

Pomocí vašeho bankovního účtu můžete zaslat jakoukoliv částku. Jelikož každá částka dokáže pomoci.

Na co váš příspěvek využijeme?

• zakoupíme ochranné pomůcky
  • zajistíme personální posily do našich sociálních služeb
  • zajistíme provoz krizové linky sociální pomoci

Potřebujeme vaši pomoc!

Můžete pomoci jednorázově nebo přispívat pravidelně. Váš dar proměníme v pomoc lidem, kteří naši podporu v této nelehké době potřebují.

Děkujeme, že chcete pomáhat!

Pomoci můžete
online a hned Šipka nahoru (bílá)