Sestra Goretti v Praze

Sestra Maria Goretti z Indie se ve čtvrtek 13. prosince setká v Praze s dárci Centra zahraniční spolupráce.

Adventní výzva

Obdarujte o Vánocích nejen své blízké. Darujte pomoc i lidem s tělesným postižením.

25 let Adopce na dálku

Díky vaší pomoci mohlo získat vzdělání 32 tisíc potřebných dětí.
Děkujeme!

Chcete pomoci i Vy?

Nemocnice v Ugandě

K záchraně životů stačí docela málo. Zapojte se, prosíme, do sbírky pro Českou nemocnici v Ugandě.

Kuchyně v azylovém domě bude zářit novotou

Díky podpoře Výboru dobré vůle – Nadace Olgy Havlové pořídí Středisko Kralupy nad Vltavou nové vybavení společné kuchyně, kterou využívají klienti Azylového domu pro matky s dětmi a Domu na půl cesty.

V každém pokoji Azylového domu a Domu na půl cesty je kuchyňská linka a základní kuchyňské vybavení, klienti si tak mohou připravovat stravu sami.

Vedle toho však často využívají společnou kuchyň a jídelnu, která je větší a vhodnější pro společné vaření. To probíhá každý druhý víkend. Klienti se pod vedením zkušené kuchařky učí, jak správně připravovat pokrmy pro sebe a své děti. Oblíbené jsou také společné akce, jako je pečení velikonočního beránka či vánočního cukroví. „Společná kuchyně je jednou z nejvíce využívaných částí našeho domu,“ potvrzuje Jana Fránová ze Střediska Kralupy nad Vltavou. „Její vybavení však vyžaduje výměnu. Ve společné kuchyni je nyní skoro nefunkční sporák a špatné vybavení pocházející převážně z darů, často z pozůstalostí,“ vysvětluje Jana Fránová.

Na základě žádosti Arcidiecézní charity Praha přispěla Nadace Olgy Havlové částku 30 000 Kč. Společná kuchyně bude vybavena novým sporákem, mikrovlnnou troubou, hrnci, pekáči, stolním nádobím, příbory, hrnky, skleničkami, ubrusy a dalšími pomůckami do kuchyně.

Pomáhejte nám pomáhat!

Navštivte Penzion u sv. Kryštofa

Využijte služeb našeho penzionu.
Praha 10 - Záběhlice

TEL. 272 769 371