25 let Adopce na dálku

Díky vaší pomoci mohlo získat vzdělání 32 tisíc potřebných dětí.
Děkujeme!

Chcete pomoci i Vy?

Nemocnice v Ugandě

K záchraně životů stačí docela málo. Zapojte se, prosíme, do sbírky pro Českou nemocnici v Ugandě.

Seminář pro rodiče: Konflikt mezi rodiči očima dítěte

Poradna Magdala, služba Arcidiecézní charity Praha, pokračuje v seminářích pro rodiče na téma Konflikt mezi rodiči očima dítěte.

Rodiče se na dnešním semináři seznámili nejen s terminologií týkající se interpersonálního konfliktu a jeho dopadu na děti, ale i si vyzkoušeli na vlastní kůži, jaké to je být přítomen při konfliktu v roli dítěte. „Hádáme se jiným způsobem před dětmi a jinak bez nich.  Na každé dítě má dopad, když je přítomno konfliktu, a o tom jsme se s rodiči společně bavili. Každý přítomný přispěl svojí zkušeností s konflikty a způsobem jejich řešení. Někdo mlčí, někdo křičí, někdo odchází. Konflikty nemáme nikdo rádi a děti obzvlášť ne. Na rozdíl od dětí, jsme to my, dospělí, abychom konflikt uměli řešit,“ říká lektorka Mgr. Eva Písecká.

V roce 2015 jsme uskutečnili již tři běhy tohoto semináře, kterých se zúčastnilo 45 rodičů, a v příštím roce připravujeme pokračování.

MPSVAktivity projektu Podporovaná komunikace a rodičovská dohoda jsou podpořeny z dotačního programu Rodina a ochrana práv dětí MPSV.

Pomáhejte nám pomáhat!

Navštivte Penzion u sv. Kryštofa

Využijte služeb našeho penzionu.
Praha 10 - Záběhlice

TEL. 272 769 371