Krajané z Ukrajiny: Čeština nás baví!

Naši lektoři českého jazyka uspořádali pro krajany z Ukrajiny, kteří přesídlili díky vládnímu programu zpět do Česka, setkání s názvem Den s češtinou. „V den státního svátku 8. května jsme připravili intenzivní kurz českého jazyka. Krajané shlédli ukázky z českých filmů, zpívali, odhadovali a doplňovali různá česká přísloví, lámali si jazyk jazykolamy. Setkání bylo určeno pro celé rodiny a proběhlo v příjemné neformální atmosféře," říká lektorka Nataliya Prokip.

Asistujeme při integraci cizinců od Afghánistánu po Vietnam

Středisko Migrace poskytlo v roce 2018 v rámci projektu „Zapojení streetworkerů z řad cizineckých komunit“ asistenci 4 028 cizincům a realizovalo 5 601 intervencí. S cizinci se pracovníci Charity setkávali v poradně, v terénu a na Odděleních pobytu cizinců Ministerstva vnitra ČR.

MEDEVAC: Úspěšná operace chlapce z Afghánistánu

Středisko Migrace asistovalo u dalšího uzdravení v rámci projektu MEDEVAC. Afghánský chlapec se spolu s maminkou po zdařilé operaci srdce již vrátil domů.

Jak slavili Vánoce krajané z Ukrajiny a Venezuely, kteří přesídlili do Česka

Jak Češi prožívají Vánoce? Jak se na ně připravují? A jak to máme udělat my?
To jsou otázky, které si kladli krajané z Ukrajiny a Venezuely, kteří mají české kořeny a nyní se přesidlují zpět do České republiky a snaží plně zapojit do života v nové zemi.

70 odborníků na problematiku obchodování s lidmi ukončilo mezinárodní projekt Building choices

Na konci října se v Madridu sešli na závěrečné koordinační schůzce účastníci projektu Building Choices, a to ze Španělska koordinátor město Madrid a TRABE, z Rumunska Národní agentura proti obchodování a Eliberare a za Českou republiku Arcidiecézní charita Praha. Na schůzce se řešily záležitosti týkající se rozšiřování výsledků projektu, externího hodnocení projektu a jeho ukončení.

Pomáhejte nám pomáhat!

Navštivte Penzion u sv. Kryštofa

Využijte služeb našeho penzionu.
Praha 10 - Záběhlice

TEL. 272 769 371